Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:00, 4. 2. 2016.

| Sport

Radnički savladao Proleter posle preokreta

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
realsnisave.jpg
Prvu postavu na meču činili su standardni prvotimci; foto: Vanja Keser

Golovima Nikole Ašćerića i Darka Bulatovića fudbaleri Radničkog savladali su novosadski Proleter u prijateljskom duelu rezultatom 2:1. Prethodno je Proleter došao u vođstvo preko Miloševića.

U prvoj proveri nakon odlaska na pripreme u Staru Pazovu Nišlije su trijumfovale nad prvoligašem iz Novog Sada. Trener Milan Rastavac pružio je šansu svim igračima.

Sva uzbuđenja na utakmici viđena su u prvih pola sata.

Igrao se 14. minut kada je posle kontre mrežu Aleksandra Jovanovića zatresao Nikola Milošević - 1:0.

Na izjednačenje se čekalo samo 5 minuta. Posle dosuđenog slobodnog udarca u blizini šesnaesterca Novosađana, Saša Marjanović je centrirao, najviši u skoku bio je centarfor Radničkog Nikola Ašćerić, koji je pogodio dalji ugao gola golmana Proletera za rezultat 1:1 u 19. minutu.

“Real sa Nišave” je poveo praktično u narednom napadu. U 22. minutu, nakon duplog pasa na levoj strani, Darko Bulatović je sa dvadesetak metara “ubitačnim” šutem pogodio rašlje i doveo svoj tim u prednost 2:1, što se ujedno bio i konačan rezultat utakmice u Novom Sadu.

Šef stručnog štaba Radničkog Milan Rastavac bio je zadovoljan prikazanom partijom.

Igrali smo sa dve potpuno različite postave dva poluvremena. Prva postava odigrala je stabilnije i tačnije, druga je bila agresivnija, ali sa više grešaka. Drugu postavu činili su uglavnom mlađi igrači, pa su te greške normalne. Najbitnije je da smo odigrali jednu dobru utakmicu i nastavili da se pripremamo za nastavak Superlige - rekao je on.

Prvu postavu niškog tima na utakmici protiv Proletera činili su:

Aleksandar S. Jovanović, Miloš Petrović, Vladimir Đorđević, Nemanja Lakić-Pešić, Darko Bulatović, Vladimir Bogdanović, Saša Marjanović, Petar Petrović, Aleksandar Jovanović, Petar Đuričković, Nikola Ašćerić

Naredne kontrolne utakmice na prema ranije napravljenom planu su u subotu 6. februara, a niški superligaš će za protivnike imati takođe prvoligaše - Loznicu i ČSK iz Čelareva.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: