Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:10, 28. 7. 2014.

| Sport

Zatražena pomoć Grada za spas FK Dubočica

Autor:Ana JovanovićIzvor:Južne vesti
490x370-FK-Dubocica-stolice.jpg
Nagomilani finansijski problemi nereševi bez pomoći Grada; arhivska fotografija

Inicijativni odbor za spas Fudbalskog kluba Dubočica javno se obratio predstavnicima lokalne samouprave sa molbom da se izjasne kakav je njihov stav u vezi sa daljim opstankom i egzistencijom tog kluba.

U saopštenju za javnost ovog Odbora istaknuto je da Dubočici, koja je svojevrsno obeležje Leskovca, preti gašenje i nestajanje sa srpske sportske scene zbog blokade računa i ostalih dugovanja, što bi, prema mišljenju članova Odbora, bila tragedija za grad i sve iskrene ljubitelje fudbala. 2 Inicijativni odbor

- Odbor je u svakodnevnom kontaktu sa Fudbalskim i Sportskim gradskim savezom, kao i sa organizacijom navijača Dubočice, i  jedinstven je zaključak da je potrebno, uz podršku lokalne samouprave, da se hitno pristupi osnivanju Omladinskog fudbalskog kluba Dubočica - istaknuto je u saopštenju za javnost Odbora.

Tokom dana pokušavali smo da saznamo kakav je stav o stanju u Dubočici od Jovana Nikolića, aktuelnog direktora ovog Fudbalskog kluba, kao i Božidara Đermanovića, predsednika Sportskog saveza grada, ali su oni bili nedostupni.

Slaviša Stojanović, predsednik Fudbalskog saveza Jablaničkog okruga, rekao je da on nema nikakvih saznanja o tome kako će se rešiti problemi u Dubočici.

- Predstavnici našeg saveza nisu razgovarali sa ljudima iz lokalne samouprave o stanju u Dubočici - rekao je Stojanović.

Prema poslednjim podacima, tekući račun FK Dubočica blokiran je za oko 2 miliona dinara, a ukupna dugovanja ovog kluba procenjuju se na oko 10 miliona dinara.

Inače, Inicijativni odbor za spas Fudbalskog kluba Dubočica svojim potpisom podržalo je preko 1.000 navijača.

Dubočica bi u narednoj sezoni trebalo da nastupi u Zoni Jug Fudbalskog saveza regiona Istočne Srbije. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: