Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:59, 9. 3. 2011.

| Društvo

Akreditovan Dom zdravlja u Leskovcu

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
Dom zdravlja Leskovac

LESKOVAC – Dom zdravlja u Leskovcu prva je ustanova te vrste u Jablaničkom okrugu koja je, po oceni Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije, ostvarila pravo na dobijanje sertifikata o akreditaciji ustanova na tri godine.

U Domu zdralja ocenjuju da je ta odluka najboji dokaz potvrde ispunjenja visokih zahteva profesionalnih standarda.

Ova zdravstvene ustanova je maja 2010. godine uključena u zajednički projekat Ministarstva zdravlja Republike Srbije i Evropske unije “Podrška Agenciji za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije”, dok je sam postupak ocenjivanja obavljen od 28. novembra do 2. decembra prošle godine.

Cilj Doma zdravlja, saopštavaju u toj organizaciji, je stalno poboljšanje radnih performansi, bezbednosti i zadovoljavanje korisnika, pružanje kvalitetne zdravstvene zaštite, poštovanje etičkih normi i svođenje rizika na najmanju moguću meru po korisnike i samim tim i zaposlene.

Postupkom ocenjivanja kvaliteta rada bili su obuhvaćeni standardi u vezi sa lečenjem i uslugama pruženim pacijentu u Službama opšte medicine, Službi zdravstvene zaštite žena, Službi za zdravstvenu zaštitu dece i školske omladine, Službi laboratorijske i rendgentske dijagnostike, kao i standardi u radu pratećih službi, zaštita živitne sredine, upravljanje informacijama, ljudskim resursima, ali i standardu rukovođenja i upravljanja Domom zdravlja.

Na osnovu dobijenih ocena i Pravilnika o akreditaciji u toku testiranja postupka akreditacije u okviru ovog projekta Dom zdravlja ostvario je rezultate koji su na nivou sertifikata o akreditaciji u trajanju od tri godine za celu ustanovu. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: