Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:34, 22. 4. 2010.

| Društvo

Bogoslovski fakultet pod znakom pitanja

Autor:Lj.U.Izvor:Južne vesti
Bogoslovija; foto: kompakt.rs

Dragiša Bojović ,vršilac dužnosti dekana niškog Bogoslovskog fakulteta u osnivanju, optužio je episkopa bačkog Irineja (Bulovića) da sprečava osnivanje ovog fakulteta u Nišu.

Sabor SPC na majskom zasedanju 2007. godine doneo je odluku o osnivanju Bogoslovskog fakulteta u Nišu, a istu odluku doneli su  i Senat i Savet niškog Univerziteta. Međutim ,da bi fakultet bio osnovan neophodna je odluka Vlade Srbije.

Dragiša Bojović tvrdi da se vodi žestoko lobiranje da se to ne dogodi i za sve optužuju episkopa bačkog Irineja Bulovića.

- Dekan Bogoslovskog fakulteta u Beogradu (Irinej Bulović) poznat je po svojoj moći u Crkvi i Sinodu i ima i direktan uticaj na Vladu Srbije - tvrdi Bojović, koji je ujedno i upravnik Centra za crkvene studije.

Prema njegovim rečima, razlog za sprečavanje početka rada Bogoslovskog fakulteta u Nišu je želja da se ostvari monopol nad visokoškolskim bogoslovskim obrazovanjem.

On je apelovao na Sabor SPC da se suprotstavi antisaborskom uticaju i da se zauzme za sprovođenje sopstvenih odluka.

Bojović je dodao da se oko osnivanja Bogoslovskog fakulteta u Nišu okupio 21 doktor nauka, 14 magistara i osam postdiplomaca.

Dragiša Bojović, VD dekan o preprekama za osnivanje Bogoslovskog fakulteta u Nišu

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Danka

    13:41 // 23. 4. 2010.

    Svaka cast, profesore Bojovicu. Odavno niko nema hrabrosti da kaze bilo sta Vladiki Irineju, cak ni profesori na Bogoslovskom u Beogradu, svi cute.........

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: