Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:06, 28. 1. 2015.

| Društvo

Bregovićevi sponzori u Vranju i dalje tajna

Autor:I.M.Izvor:Južne vesti
490x370-Bregovic-Vranja.jpg
Bregović i u Nišu za "Srpsku" nastupao zahvaljujući "prijateljima grada"; foto: Vanja Keser

I pored velikog pritiska javnosti da se objave imena sponzora koncerta, koji će 30. januara povodom Dana grada biti održan u Hali sportova u Vranju, gradske vlasti odbijaju da saopšte tu informaciju.

Svega dva dana pred koncert javnost i dalje zna samo da je reč o "15 sponzora" i da "građane Vranja to ništa neće da košta", kako je ranije rekao gradonačelnik Zoran Antić.

3.000 će koštati oprema, a 26.000 evra je honorar. Nemamo šta da krijemo, ali imamo pravo da zaštitimo ljude koji ne žele da se eksponiraju – kazao je Antić.

SNS, koji je u Vranju u opoziciji, nakon najave koncerta tražio je da se objave imena sponzora, izražavajući sumnju da se to namerno krije.

Inače, kako su nam organizatori rekli, sve je spremno za koncert koji bi, prema prvim procenama, trebalo da bude najposećeniji u Vranju do sada.

Podsetimo, Bregović je za "Srpsku“ u Nišu održao koncertkako je rekao gradonačelnik Perišićuz finansijsku pomoć „prijatelja grada“, potom izjavio da će Bregović zapravo nastupiti besplatno. Međutim, kako je potvrđeno nakon koncerta, između Bregovića i Grada Niša nije bio potpisan nikakav ugovor.

Samo nekoliko dana kasnije, i gradonačelnik Vranja, socijalista Zoran Antić, najavio je koncert istog muzičara za 30. januar povodom Dana grada i takođe odbio da kaže ko su sponzori.

Ovi tekstovi nastali su kao deo projekta "Susteinable development of Investigative Journalism in South Serbia" koji je podržan od strane Ambasade Kraljevine Norveške u Srbiji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivan Ristic

    10:24 // 29. 1. 2015.

    Ko sluša još ovu bud...tinu?

  • Branko Pamuk

    19:07 // 28. 1. 2015.

    I vi ste 'novinari'?! Procitate li sta ste napisali pre nego objavite?! 30. decembar?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: