Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:42, 23. 11. 2010.

| Društvo

Budžet Leskovca umanjen za oko 90 miliona

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
Gradsko veće u Leskovcu

LESKOVAC – Budžet Leskovca za ovu godinu iznosi 2.264.653.000 dinara, odnosno umanjen je za 88.529.000 dinara – odlučeno je na sednici Gradskog veća.

Do umanjenja je došlo, kako je obrazložio Miodrag Stanković, načelnik Uprave za finansije, zbog manjka u gradskoj kasi.

- Prihodi nisu ostvareni kako u visini, tako i u strukturi – precizirao je Stanković uz naglasak da će na strani rashoda biti sprovedena odluka i dozvolu Ministarstva finansija za proširenje mase zarada za sve korisnike budžetskih sredstava u iznosu od 100 miliona dinara.

Kako bi bili podsticani budući investitori, Gradsko veće je predvidelo znatno umanjenje naknade o uređenje građevinskom zemljštu i to do 50 procenata, zavisno od zone, a u tzv. šestoj zoni naknada je sibolična jer izdvajanja po metru kvadratnom iznose samo 100 dinara.

Gradsko veće Leskovca prihvatilo je predlog odluke o učešću u sufinansiranju projekta "Završetak izgradnje regionalnog vodosistema Barje" iz Programa vanredne podrške građevinskoj industriji Srbije.

Prihvaćen je i predlog o učešću u sufinasiranju projekta "Nastavak izgradnje gradskog kolektora bajpas do uliva u Južnu Moravu" i predlog odluke o "Lokalnom planu upravljanja otpadom na teritoriji grada Leskovca od 2010 - 2020. godine".

Gradsko veće prihvatilo je odluku o ustanovljavanju književne nagrade Nikolaj Timčenko, kao nagrade grada Leskovca, u znak sećanja na ovog izuzetnog intelektualca, filozofa, književnog kritičara, pisca i novinara. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Al Gor

    12:09 // 24. 11. 2010.

    Pa kad ljudi nemaju aerodrom pa nemoraju da placaju gluposti i da ih one kostaju 1,8 milona evra!!!! Ai cinimi se da su malo bar bolje prosli sa izborom gradonacelnika od nas u Nisu?!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: