Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:11, 14. 9. 2023.

Đaci u Nišu imaju besplatan prevoz, ali do Niša mesečnu kartu plaćaju preko 10.000 dinara

glavna autobuska stanica niš U Nišu besplatno, do Niša skupo; foto: T. R.

Da bi došli do Niša, gde za sve đake besplatan javni gradski prevoz, deca iz okolnih opština koja pohađaju školu u Nišu moraju da izdvoje i do 14.000 dinara za mesečnu autobusku kartu. Roditelji, koji imaju plate ispod republičkog proseka, žale se da izdvajaju veliki novac za prevoz, a oni sa više đaka u kući taj iznos moraju da i dupliraju.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Jonca

    13:30 // 14. 9. 2023.

    Prekjuce je im je bio tu vodja u okolini,trebali su da mu predoce problem,da se okupe oko njega,a ne da se skupljaju u marketima po parizer,doci ce im opet sutra,trazi podrsku za izbore,gde ce nego po okolnim selima u Nisu.I nije problem u prevozu,nego u predsednicima tih opstina,koji nisu stvorili osnovne uslove za zivot.Onaj sa nosnjom iz Svrljiga,deci ni skolovanje ne priusti

  • Komsija

    13:42 // 14. 9. 2023.

    Toliko o tome, koliko je ovoj drzavi i vlasti bitno obrazovanje mladih, koji su nasa buducnost! Diskriminacija na svakom koraku, nepotizam, sve moguce posasti ovog sistema i vlasti koja ga pothranjuje i odrzava. I svi si cutimo. I gutamo lekove za hipertenziju, dijabetes, srce itd.

  • DR

    14:00 // 14. 9. 2023.

    Ja imam besplatan prevoz u NY, al nemam pare da odem tamo!

  • Srba

    14:25 // 14. 9. 2023.

    Ma, šta ima veze! Će se uštedi na parizer, leba, majonez, jogurt….

  • Komsija

    14:48 // 14. 9. 2023.

    Svrljizani najsiromasniji ali zato imaju najbogatiju UDBU. Mada to je duga prica jos iz vremena Staneta Dolanca, ali mozda neki drugi put o tome. Bitno je da imaju uvazenog poslanika Republickog parlamenta, koji podjednako dobro stroji i svinje i veprove, gdin Miletic.

  • Ivan

    14:51 // 14. 9. 2023.

    Sve se može rešiti, samo niko ne želi. Sremski Karlovci su posebna opština Južnobačkog okruga. A oni su deo sistema javnog gradskog prevoza u Novom Sadu i imaju beneficirane cene za određene kateogorije. Isto važi i za ostale opštine Južnobačkog okruga, deo su javnog prevoza u NS. Kako? Po istom principu tražite da tako bude i u Nišavskom okrugu u protivnom, udružite se i žalite na diskriminaciju.

  • Suzana

    14:58 // 14. 9. 2023.

    I to im je previse da ne izbijaju iz autobusa podjes kod lekara nece da ustanu kad je raspust puni autobusi od njih a mladi umesto da setaju oni ko gradskom prevozu

  • Dragan

    16:12 // 14. 9. 2023.

    Zato svi glasaju za SNS.

  • Bratislav Korac

    17:23 // 14. 9. 2023.

    Draga gradonačelnice, nije u redu da deci naplaćujemo toliko skupo mesečne karte. Ako već ne možemo da da im obezbedimo besplatan prevoz, a predstavljamo se kao ekonomski tigrovi, daj da nađemo modus da ta karta košta povoljno

    • Auttrikter

      19:02 // 14. 9. 2023.

      Ne znam u kom smislu ti je Gradonacelnica " draga", ali bih hteo da kazem ovom napecenom narodu i majkama i ocevima,- Kad su bili izbori, morali ste da mislite na svoje djake,potomke, a ne da kukate,kako je,sada, njihovo skolovanje trosak za kucni budzet !

  • Мина

    10:26 // 15. 9. 2023.

    Па нека мало "одреше кесу" општине из којих ђаци долазе, "Нишекспрес" може да за ђаке понуди јефтиније карте, а ето, када дођу у Ниш, обезбеђен им је превоз до школе.Најбоље би било да се ђацима обезбеди бесплатан превоз на целој територији Србије, наравно уз издавање документа да докажу да су ђаци или студенти.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: