Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:14, 12. 10. 2023.

Ekskurzije i izleti niških đaka: Nekada Divljana i Ćele-kula, sada Muzej voštanih figura i Dino park

deca djaci KOSTA Jagodina sada među najčešćim destinacijama; Ilustracija; foto: A. Kostić

Muzej voštanih figura i zoološki vrt u Jagodini, Dino park u Svilajncu, Petrovoradin, Palić i Avalski toranj - neke su od lokacija koje niški osnovci i srednjoškolci najčešće obilaze u sklopu školskih ekskurzija i izleta, dok su za nastavu u prirodi školama omiljeni Zlatibor i Kopaonik. Tek ponegde pojavljuju se lokaliteti na jugu - Đavolja varoš, Muzej Toplice, Prolom Banja, Prohor Pčinjski, manastiri Poganovo i Sukovo, Vranjska Banja i Sokobanja.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Zoki

    14:24 // 12. 10. 2023.

    Zasto nema vauceri za decu i zasto deca placaju pdv uciteljicama dzeparac? 1300 dinara dnevno po detetu za posao za koji su placeni?

    • [email protected]

      15:43 // 12. 10. 2023.

      i ja licno te dnevnice uciteljima smatram diskutabilnim, a iz razloga sto pouzdano znam da su neretko animatori, koje angazuju tur.agencije nosioci posla u smislu brige o deci i organizaciji aktivnosti za vreme trajanja rekreativne dece tj skole u prirodi npr. Dakle, mi roditelji, placamo cenu te rekreativne nastave izmedju ostalog i time sto placamo dnevnicu uciteljici i dnevnicu animatoru.

    • B. R.

      16:36 // 12. 10. 2023.

      Oprostite, učitelji nisu plaćeni da bi vodili decu na ekskurziju, već da bi ih učili. Mogu Vam reći i da je 1300 dinara solidan iznos, u mnogim školama dnevnica iznosi nekoliko stotina dinara po đaku. A svakome ko veruje da su to velike pare od srca želim da oseti kako je to voditi na putovanje dvadesetoro tinejdžera koji ga doživljavaju kao priliku da rade sve ono što ne smeju pred roditeljima.

    • Zoki

      17:29 // 12. 10. 2023.

      @b.r

      Ako mislite da je posao ucitelja samo da uce decu, zasto pristajete da vodite decu na ekskurzije/skole u prirodi? Hocete da kazete da na sve pristajete samo ako vas neko dobro plati? I nije ovde stvar roditelji vs ucitelji, nego sto vasim pristajanjem vi saljete takvu poruku, da za dzeparac pristajete na sve.

      Druga je stvar visina plate i da li je ona adekvatna za vas odgovoran posao.

  • Ortak Velja SNS

    15:35 // 12. 10. 2023.

    Zlatibor i Kopaonik.. znači samo urbano urbano!

  • Mika

    15:40 // 12. 10. 2023.

    Tim nastavnicima nikad nije dosta! Em po 4 meseca ne rade a kad rade, rade po sat dnevno, em se obogate od tih ekskurzija i rekreativnih, da ne pominjem osmi mart i slicno. Pa dokle vise! Zatvorite skole, raspustite bandu! Neka ih roditelji sami uce i obrazuju!

  • 1234567890

    19:12 // 12. 10. 2023.

    "Muzej voštanih figura " je najdostupniji u ... Skupštini Srbije ! Svi se uvoštili k'o da su Ramzes III ! Rističević , Atlagić , Čale I , pevač Dačič "Jedinstveni" i /za/ostali , k'o i narod !

  • Pera

    19:32 // 12. 10. 2023.

    Da se organizuju roditelji i u inat skoli i tim uciteljicama i nastavnicama da vode decu sami na ekskurziju i rekreativnu i da pokazu da moze daleko jeftinije! Pa stvarno nema smisla vise...

  • Var tehnolog

    20:47 // 12. 10. 2023.

    Razradjena sema prosvetano- turisaticke mafije se nasatavlja i tako decenijama. Sta ce roditelji, da bi ispunili zelje deci, placaju nerealne cene. Pocese svake druge godine da se menjaju Kopaonik i Zlatibor,pa u krug !

  • Objektivno

    07:05 // 13. 10. 2023.

    Dnevnice treba da placa poslodavac.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: