Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:57, 5. 12. 2011.

Formira se novo ekološko preduzeće

djubre divlja deponija

Još jedno javno preduzeće biće zaduženo za brigu i kontrolu o čistoći u Prokuplju.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Toplicanin

    13:38 // 5. 12. 2011.

    Ovo je jos jedno prikupljanje politickih poena.Od toliko firmi u Prokuplju koji se bavi ciscenjem grada,Prokuplje nam je i dalje prljavo.Firma se otrvara za partisko zaposljavanje.Sve to potice od miistarstva za ekologiju,gde je bivsi pred.opstine V.J.Nije ni cudo sto je nedavno bio sa Dulicem u PK,navodno da obidju izgradnju obdanista u PK.

  • slepac

    15:56 // 6. 12. 2011.

    stani, stani! Sta rade Austrijanci??? Sta ce nam oni? Momci, samo tako nastavite, bice Prokuplje cisto, kad ostane bez stanovnika...

  • prokupcanin

    18:31 // 6. 12. 2011.

    Ovo je tragikomicno. Imamo austrijsko preduzece PWW koje se bavi iznosenjem smeca i zaista svoj posao rade korektno. Imamo JKP Gradska cistoca, preduzece koje bi trebalo da odrzava javnu higijenu, oni nista ne rade grad je uzasno prljav. Imamo Fond za ekologiju koji je u jednom trenutku imao 50 zaposlenih verovali vi ili ne. Drug mi je radio tamo, kaze da tamo niko nista ne radi i da preduzece sluzi samo za zaposljavanje. Uostalom i on je bio zaposlen preko DS-a. Onda su oni osnovali neku ekolosku brigadu, primili novih 10 radnika kao da ciste grad, ustvari nisu ocistili nista. I sada novo preduzece. Novo partijsko zaposljavanje. Uzas zivi. Molim vas da pratite ovu temu, ovo je tragedija sta se desava. Nemam nam druge nego da propadnemo. Ovo ne moze vecno da traje.

    • miroljub krasic

      09:41 // 7. 12. 2011.

      ti si jedan obican lazov

    • ja

      11:37 // 7. 12. 2011.

      Sve sto je prokupcanin rekao sve je tacno.

    • Ivan Radonjic

      12:17 // 7. 12. 2011.

      da,verovatno je zbog toga sluzba za odrzivi razvoj i zastitu zivotne sredine,vec duze vreme prva na sajtu ministarstva,da sluzi kao primer i mnogo bolje razvijenijim opstinama,a upravo na ime te brigade koja,*ne radi nista*.A i broj radnika(20),koji pominje neko ko se potpisuje kao prokupcanin i samim tim bruka grad i opstinu time sto iznosi neistinu,da se ne izrazavam drugacije,iako se sve ovo moze proveriti i na zvanicnom sajtu ministarstva.Mislim da je stvarno dosta sirenja dezinformacija.

    • prokupcanin

      13:35 // 7. 12. 2011.

      Izvinjavam se za pogresnu informaciju o broju zaposlenih, dobio sam je od osobe koja je radila u tom Fondu pre godinu-dve i verujem da tada nije bila daleko od istine... super sto ste smanjili broj zaposlenih na 20. A sto se tice cistoce grada, da li vi zaista mislite da je nas grad cist??? Grad je uzasno prljav!!! Osim pesacke zone i glavne ulice nista drugo se ne cisti. Svaka vama cast ako ste ocistili neke deponije, odite ponovo na ta mesta videcete da su ponovo tu. Hocete da vam pokazem slike ulice u kojoj ja zivim?
      Ivane ne brukam ja grad, grad bruka smece koje je na sve strane i pored toga sto imamo 3 komunalna preduzeca, a i cetvrto u najavi. Da li i jedan grad u Srbiji ima 4 komunalna preduzeca??? Neka dodje bilo ko sa strane odmah ce vam reci da je Prokuplje prljav grad. I samo vas molim da ne mislite da sam simpatizer bilo koje stranke posto vidim da se u Prokuplju sve gleda preko partije. Nisam clan ni jedne stranke.

    • bata

      18:32 // 7. 12. 2011.

      Trebali bi da podsetite malo sajt www.ocistimosrbiju.rs sve sta je uradjeno se vidi i na kom je mestu Prokuplje

    • gojko

      11:44 // 8. 12. 2011.

      Bato,nemora da se pravdate,stvari su jasne u Prokuplju kada je rec o ministarstvu zivotne sredine.

  • miconi

    15:15 // 7. 12. 2011.

    Nije ovo Sangaj da ima 4 preduzeca za cistocu grada i okoline.Sto vise babica kilava deca.Koliko vidim sto vise firmi vise divljih deponija.

  • prokupcanin

    15:48 // 7. 12. 2011.

    Dobro izvinite sto sam napisao netacnu informaciju ali koliko sam cuo od osobe koja je radila u Fondu pre godinu dve imali ste mnogo vise od tih 20 radnika koliko sada imate. A da ne radite nista to je istina. Svaka vama cast ako ste ocistili neku deponiju ali odite tamo pa cete vidti da je na tom mestu ponovo deponija. I da li vi stvarno mislite da je grad cist? Nemojte da me terate da medijima posaljem slike kako izgledaju ulice Prokuplja. Nisam ja sramota za Prokuplje nego smece po ulicama i to pored toga sto imamo 3 komunalna preduzeca i cetvrto u najavi. Da li i jedan grad u Srbiji ima 4 komunalna preduzeca koja se bave odrzavanjem cistoce? Ili mozda ipak mislite da je Prokuplje cist grad???
    I molim vas nemojte da mislite da sam clan neke stranke, posto vidim da se u Prokuplju sve gleda preko partije, ja samo iznosim svoj stav i necu da dozvolim da nas pravite budalama.

    • Ivan Radonjic

      13:13 // 10. 12. 2011.

      upravo i jeste poenta projekta da gradjani zovu i prijavljuju gde i sta treba da se ocisti,drago mi je da neko ko nije stranacki opredeljen tako razmislja,to smo i hteli da podignemo svest gradjana na taj nivo,slobodno pozovite i recite za lokaciju koju treba ocistiti,nikakav problem.

  • boki

    18:43 // 7. 12. 2011.

    Lako Ivanu Radonjicu da prica kad je jedan od Radonjica u SPS-u,a zajedno na vlasti sa DS u Prokuplju.

  • Paja Patak

    20:11 // 7. 12. 2011.

    Otvaraju se nova radna mesta da bi mogli da zapošljavaju gologuze sestričine, bratanice i rođake po babinim linijama.

  • Milan Petrovic

    10:13 // 8. 12. 2011.

    Ako ste se zaista vi ovde oglasili gospodine Krasicu, vas specijalni izum zvan "ekoloska brigada" i vas rad demantuju prljave ulice Prokuplja i deponije na svakom cosku. Ne veredi vam priznanje Ministarstva, grad nam je prljav, a to je jedino merilo vaseg rada.

    • dr.Ozbiljan

      15:07 // 8. 12. 2011.

      Ovo je ozbiljan projekat! Samo do brigade treba jos mnogo radnika... za sad je ovo ceta, ali videcemo do izbora ima jos dana!!:)))

  • Ivan Radonjic

    13:18 // 10. 12. 2011.

    i neznam zasto se prica u mnozini,ako imate sta da iznesete na racun sluzbe za odrzivi razvoj i zastitu zivotne sredine,komentarisite u jednini i za ono sto je u reonu te sluzbe,jer dodirnih tacaka sa drugim javnim preduzecima nema.

  • Ivan Radonjic

    13:28 // 10. 12. 2011.

    A lako je predstavljati se kao Prokupcanin,a boraviti u gradu dva-tri puta godisnje,snimiti par fotki dok se bez ikakvih obaveza setate po gradu,a onda preko rekla-kazala mislite da imate pravo da bilo sta komentarisete na temu grada,sramota.

    • prokupcanin

      17:26 // 10. 12. 2011.

      Ja zivim i radim u Prokuplju i nisam ovde dva ili tri dana vec ceo svoj zivot. Lokaciju koju je trebalo ocistiti sam prijavio, ocistili su je ali je ovde ponovo smece zato sto nikako ne mogu da ubedim bilo koga u nasoj opstini da je citav kraj potrebno obuhvatiti redovnim odrzavanjem, odnosno da je potrebno rasporediti cistace i u ovaj deo grada, da barem jednom nedeljno ciste. Znate sta sam dobio kao odgvor iz JKP Cistoca: "mi sa opstinom imamo potpisan ugovor samo o ciscenju pesacke zone i glavne ulice tako da zakonski nemamo osnova da cistimo vas kraj". A lepo sam objasnio da povremene akcije ciscenja ne daju nikakve rezultate. Eeeeee koliko smo samo puta mi stanari sami ocistili pa za 15 dana ponovo ista situacija.

  • Ivan Radonjic

    13:33 // 10. 12. 2011.

    mislite da je zbog toga lako?Sve sto se menja iz korena je veoma tesko,ma kakve povoljnosti imali oko sebe.Bolje da se svi zajedno ukljucimo u celu pricu o ciscenju,nego sto uzaludno saljemo komentare,a ne radimo nista da bi isto promenili.

  • Paja Patak

    14:30 // 10. 12. 2011.

    U pravu si Radonjicu, ma da kada bi nam radila komunalna inspekcija kako treba i kada bi kaznjavala sve one koji bacaju djubre gde nesmeju , bilo bi manje posla za komunalna preduzeca a i grad bi bio cistiji.

  • Ivan Radonjic

    18:45 // 10. 12. 2011.

    E to je apsolutno tacno,ali od necega mora da se krene.Nadam se da ovo citaju i oni o kojima se prica i da ce makar malo ovo da ih dotakne.Pozdrav svim sugradjanima koji na pozitivan nacin pozdravljaju ovu i slicne akcije

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: