Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:51, 13. 12. 2011.

| Društvo

Građani blokirali autobuse u Nišu

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
Blokada autobusa Niš

Nekoliko stotina građana blokiralo je 6 autobusa gradskog prevoza u niškom naselju Branko Bjegović, protestujući zbog smanjenog broja polazaka.

Blokada je otpočela oko 16 sati, kada zbog velike gužve 20tak putnika nije uspelo da uđe u autobus koji vozi od Niša do sela Hum.

Građani su nezadovoljni jer je novim redom vožnje, koji se primenjuje od 1. septembra, ukinuto nekoliko polazaka na ovoj liniji.

- Ukinuli su nam polaske u 5,40 ujutru i 16h popodne. U selima Hum i Leskovik živi veliki broj ljudi koji rade u Juri i autobusi u to vreme su nam veoma potrebni - kaže Vesna Matić iz sela Hum.

Vesna kaže da je od 1. septembra gradskoj Direkciji za javni prevoz upućeno "najmanje 10 dopisa", da su organizovani i sastanci, ali da osim obećanja ništa nije urađeno.

Njen komšija Dejan Stojanović kaže da je nekoliko sastanaka organizovano i u opštini Crveni Krst, kojoj ova sela pripadaju, ali da rešenje ni tamo nije pronađeno.

- Iz opštine su zvali gradskog većnika zaduženog za saobraćaj, ali je on rekao da Grad nema dovoljno para za nove polaske - kaže Dejan   Stojanović.

Stojanović kaže da je na zahtev građana Direkcija za javni prevoz obavila merenje 22. novembra i da je u jednom autobusu bilo 95 putnika, od čega je 88 imalo mesečne karte.

- Iz Direkciju su nas obavestili da je utvrđeno da ima potrebe za novim polascima i da će ih uskoro pustiti. Mi iz Huma se sad vozimo autobusom za Leskovik pa nas često ima i preko 100 i mi više ne možemo da trpimo ovo - kaže Dejan.

Nakon dvočasovne blokade i razgovora sa novinarima Južnih vesti i TV Zone, građani su se razišli, ali najavili radikalizaciju protesta ako njihovi zahtevu ne budu ispunjeni.


Nadležni ćute

Nažalost, niko od nadležnih nije želeo da razgovara sa novinarima Južnih vesti.

Na telefonske pozive i SMS poruke nisu odgovarali načelnica Uprave za sa saobraćaj Vladislava Ivković, šef Odseka za saobraćaj Veljko Radičević, direktor Direkcije za javni prevoz Milen Nikolić, kao ni gradski većnik zadužen za saobraćaj Boban Mihajlović.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Aleksandar Dinic

    22:37 // 28. 12. 2011.

    ina liniji D.Komren Njegoseva ima malo polazaka trebalo bi da idu cesce danas nije doso bu 6.05 iz Njegoseve stvarno sramota uposte ne idu na vreme

  • Milos Djokic

    08:46 // 14. 12. 2011.

    Nije mi jasno sto se vise bunimo i sta vise hocemo, jer sve traje par dana i pada u zaborav. Sta se sve u toplani izdesavalo, sta je sve pisalo o tome i sta bi-nista. Milance i dalje zari i pali i zaposljava koga hoce. Jel bahati i nepismeni kursadzija iz Leposavica-direktor OS Cele kula javno prekrsi zakon, totalno unisti jednu od najjacih osnovnih skola u Nisu i sta bi-nista. Bahati kursadzija i dalje direktoruje skolom koja je ostala na jedno dva odeljenja po razredu.Za prevoz-isto.Grad nema para, a na pravdi boga su ljudima uzeli novac koji su dobijali kao naknadu za prevoz i utrapili im kartice za prevoz. I jos mnooooogo krsenja i zakona, i casti ljudi, i njihove inteligencije...Na NASU zalost, ne vidoh da se neko nesto usprotivio i uspeo u nastojanju i doslednosti da se stvari isteraju do kraja. KAo sto sam i ranije pisao, samo G.....A MOTKA.Tesko nama kada smo do ovde stigli.

  • Moca

    07:32 // 14. 12. 2011.

    Nase lezilebovice interesuju samo njihovi dzepovi. O gradjanima nikada nisu ni brinuli osim pred izbore, ali samo na recima. Po izmisljenim direkcijama i ostalim glupostima,koje su osnovali zaposljeni su clanovi njihovih partija kojima je u opisu radnog mesta samo primanje plate.Imaju velikih briga kako ce proci kada neko drugi dodje na njihova mesta i otkrije sve bahanalije u kojima su jedino bili uspesni .

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: