Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:17, 5. 11. 2009.

| Društvo

JKP Naissus preuzima seoske vodovode

Autor:Izvor:Južne vesti
Gornji Matejevac

Otpisivanjem dela starog duga, rekonstrukcijom vodovodne mreže i baždarenjem vodomera, stvoriće se uslovi da JKP Naissus preuzme brigu o seoskim vodovodima.

Zastarele vodovodne instalacije stvaraju ogromne gubitke, teško ih je održavati a što je najbitnije, mogu ozbiljno da ugroze zdravlje meštana u većini niških sela.

Očito je da trenutno stanje ne odgovara nikome.

Meštani često ostaju bez vode jer cevi pucaju, ispravnost vode se dovodi u pitanje, a JKP Naissus samo delimično uspeva da naplati potraživanja jer ljudi, sa svim ovim problemima, ne žele da plaćaju vodu.

Zbog iznosa dugovanja, koja u samo u Matejevcu iznose više od 20 miliona dinara, pripremljeni su posebni uslovi za podizanje kredita u bankama, kako bi izvođači odmah dobili novac i sa radovima započeli odmah, kažu u opštini Pantelej.

Osim vode, opština i JKP Naissus postigli su dogovor o rekonstrukciji postojeće kanalizacione mreže i izgradnji nove. 

Postavljanje kanalizacije finansijski će pomoći i grad i to po sistemu dinar-na-dinar, najavio je gradonačelnik Miloš Simonović.

Do sada je JKP Naissus imao potpisan ugovor samo sa Mesnom kancelarijom, kojoj je i ispostavljan račun za utrošenu vodu, a na osnovu glavnog vodomera postavljenom na ulaz u selo. Predviđeno je bilo da svi meštani imaju u svojim kućama kontrolne vodomere, na osnovu kojih bi se određivala potrošnja po domaćinstvu.

Problem je nastao jer veći broj domaćinstava nije izmirivao obaveze, a praktično nije bilo zakonske mogućnosti da im se to naplati.

Plaćanje računa za u samom selu

Iz opštine Pantelej saopšteno je da će, uz rekonstrukciju vodovoda u Matejevcu, biti otvorena i nova kancelarija u "Turističkom društvu", gde će meštani u buduće moći da plaćaju račune za komunalne usluge.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: