Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:52, 14. 12. 2012.

| Društvo

Lepa priča iz niškog prihvatiliša za pse

Autor:Jelena CvetkovićIzvor:Južne vesti
kuja-i-stene.jpg
Kuja sa "usvojenim" rotvajlerom

Nakon što je ostala bez svojih štenaca kuja lovačke rase udomila je štene rotvajlera u niškom prihvatilištu za pse.

Kuja je živela je na ulici, a nakon što su joj svi štenci iz okota uginuli dovedena je u prihvatilište koje se nalazi na gradskoj deponiji.

- Kada su je doveli ovde pre nedelju dana još je imala mleka. Već smo imali štene rotvajlera staro nepunih mesec dana pa smo ih stavili zajedno - objašnjava veterinar Nemanja Tošić.

Prema njegovim rečima, keruša je brzo prihvatila štene i ono dobro napreduje. Za njegovo udomljavanje već se javio jedan građanin i on će ga uzeti čim pas počne da jede čvrstu hranu.

Radnici u prihvatilištu kažu da su čuli za ovakve slučajeve, ali da ne pamte da se nešto slično desilo u prihvatilištu. Nadaju se da će i ova mlada braon keruša naći svog vlasnika.

štene štene

- Ženka je umiljta i pitoma, stara je između 2 i 4 godine, ovde smo je vakcinisali i čipovali. Ona je dobar pas i bilo bi odlično da je neko udomi jer je lovački pas. Ovde je možemo zadržati dok se brine o psu, a posle je, na žalost, moramo vratiti na ulicu - objašnjava Tošić.

On je dodao da, za sada, ne planiraju sterilizaciju psa jer je lovačke rase pa postoji mogućnost da joj instinkt za lov oslabi.

U prihvatilištu apeluju na zainteresovane građane, koji su u mogućnosti, da udome pse tokom zime. Među trenutnim "gostima" su šarplaninac i retriver, kao i manji kućni psi, a svi oni pre udomljavanja biće vakcinisani, očišćeni od parazita, a neki će biti i sterilisani.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Slobodan

    17:08 // 15. 12. 2012.

    Apel za vise ovakvih vesti.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: