Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:34, 27. 4. 2021.

Lokacija za Gradsku bolnicu u Nišu kod NTP, projekta još nema - prvo u planu renoviranje Vojne bolnice

Vojna bolnica Projekat za obnovu Vojne bolnice spreman; foto: J. C. M.

Nakon najave ministra zdravlja pre dve nedelje da će u Nišu uskoro krenuti izgradnja Gradske bolnice, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da projekat za bolnicu još nije gotov i da ne zna kada će krenuti izgradnja, a da je plan da se ona nalazi u blizini niškog Naučno-tehnološkog parka.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Micko

    13:53 // 27. 4. 2021.

    Ranije je receno je da obnova bolnice u K. Selu kosta 2 miliona, nova bolnica 35 miliona, a obnova Vojne bolnice 7 miliona. Onda sledi zakljucak da obnova bolnice kosta vise od izgradnje nove i da ce se novac od prodaje ici za izgradnju nove. Ocekujem max cenu od prodaje 1 milion i minus i budzetu od 34 miliona a plus u dzepovima bratije i kumova od vise miliona.

  • Des - pot

    14:01 // 27. 4. 2021.

    Kakav Lončar,kakav Perišić.Ja vam kažem da je skuplje renoviranje bolnice u Knez selu nego izgradnja nove,a struka će reći svoje kad ja odlučim.Tačka.

    • Smuk

      14:43 // 27. 4. 2021.

      @Des-pot : "Pa šta" ! "A, da ja pitam vas" ! "Ja ne zavirujem u tudje /tj.bolničke/ krevete"... !
      "Tišina tamo" !

    • Milica

      15:06 // 27. 4. 2021.

      Citaj prijatwlju sta pise. Nova bolnica, niko nije pomenuo renoviranje.eeee jadni botovi

    • Des - pot

      16:17 // 27. 4. 2021.

      Milica, na pitanje novinara za bolnicu u Knez Selu Vučić je rekao:" renoviranje i rekonstrukcija je skuplja od izgradnje nove bolnice".I šta je sprno.

  • gari

    15:06 // 27. 4. 2021.

    Jel neko još VERUJE OVOJ BANDI NA VLASTI??
    Ako verujete, onda ste NAJVEĆI KRETENI NA SVETU!! ! ! !
    Nego GDE SU DVA MINUTA SA NAPLATNE RAMPE U DOLJEVCU?? SAVA MALA,KRUŠIK,
    HILIKOPTER, ORGANSKA JOVANJICA, UBISTVA NOVINARA, NAPADI NA MEDIJE... Ma koloko lagali, spinovali, ispirali mozak ovoj raji u srbistanu, došli ste do kraja... GOTOVI STE!! ! ! ! ! !!

  • Smuk

    15:07 // 27. 4. 2021.

    Nadam se da će Palma biti u Konkursnoj komisiji za prijem medicinskih radnika za rad u novoj bolnici ! A i da organizuje muzičko-scenski deo na čelu sa Mozartom i Bethovenom koji mu nisu svirali na rodjendanu ,ali ovog puta neće moći da ga odbiju ! "Finale" proslave će začiniti Ceca i Djani kao i "Miljacka"!
    Sve mora biti na visokom niveau , kao i sve do danas !

    • Mika

      21:56 // 27. 4. 2021.

      Valjda mislis "radnica" (tj. jadnica)......?

  • BATA

    15:44 // 27. 4. 2021.

    Da li ja smem da spremim musaku ili moram da pitam gospodina koji sve zna i jaci je od margarina.Ovo je ne pojmljivo,koliko se ne krije jednoumlje i ono cuveno:država to sam ja.Odredio je lokaciju,renovira vojnu bolnicu.Koliko poltronstvo i poniženje ljudi,opštinskih funkcionera,ide ispod dostojanstva.Niko nije toliko moćan koliko pokazivanje poniženja dovodi do toga.

  • NSS

    15:54 // 27. 4. 2021.

    Jedino ako ce da je grade na gradskom polju jer osim tog prostora ne vidim gde bi kod NTP mogli da izgrade takav objekat kome treba ogromna povrsina. Mozda ce vojska da ustupi kasarnu sa druge strane bulevara ali onda ocekujem da grad (odnosno mi gradjani) u narednih 100 godina placa vojsci to zemljiste kao za aerodrom.

  • Stojko

    15:55 // 27. 4. 2021.

    Rukovodimo li se logičnim zaključivanjem, nameće se sledeće. Ako KNEZ SELO nije isplativo renovirati, jer je skuplje. od izgradnje novog /te ga treba prodati/, kako će biti ISPLATIVO RENOVIRANJE NOVOM VLASNIKU !? Sem, sistem TENDERA, a zatim POGODBA. Verovatno da već postoji SCENARIO. Dakle PLJAČKA.

    • Svarog

      08:50 // 28. 4. 2021.

      Bolnica u K. Selu se renovira iz budzeta RS, a onaj ko je stavio sapu ima samo da dodje na gotovo i da presece vrpcu kad otvara privatni staracki dom... Veoma isplativo.

  • mint

    17:26 // 27. 4. 2021.

    da stavimo više tačku na priču o Knez selu, jer ljudi bez razmišljanja samo pišu koliko da pišu. GRADSKA BOLNICA NE MOŽE DA SE PRAVI 10km OD GRADA. tačka. to ne postoji nigde. zamislite infarkt, šlog ili bilo kakvu ozbiljnu povredu gde se gubi vreme u transportu do bolnice 10km udaljene od grada. ili hitan transport u tercijarnu ustanovu? koliko njih ne bi stiglo na vreme ne smem ni da zamislim.

    • Mika

      18:20 // 27. 4. 2021.

      Naravno da ne moze.
      Medjutim, kad bi se Plucno vratilo u KS, gde je i bilo i gde pripada, oslobodjen prostor iz stare Interne bio bi sasvim dovoljan za tu famoznu "opstu" bolnicu. Ta zgrada je ionako sluzila pre sto godina kao "opsta", gradska bolnica.
      Ali, zna se sta se desava u KS, kome je namenjeno, i da zdravstvene primadone ne zele da se, zaboga, smaraju putovanjem na posao u KS svaki dan.

    • kint

      20:24 // 27. 4. 2021.

      @mint, po toj tvojoj logici, na koju treba staviti tačku kao nebulozu, jer bi po toj tvojoj gradovi kao što su Pariz, London, Njujork, Meksiko Siti, Moskva i drugi veliki gradovi, morali imati gradske bolnice na svaka dva kilometra., kako bi mogli dotrčati pod infarktom da se spasu. Još jedna bitna stvar, pre ćeš doći od Voždove ulice do Knez sela, nego od Ledene stene do Kliničkog centra.

    • Robin Hud

      21:01 // 27. 4. 2021.

      Pratis li se ti? U Knez Selu je bila bilnica za plucne bolesti, gde nije nuzno da se hitno transportuje, vec u centru Nisa gde je ta bolnica premestena i zauzela kapacitet

  • Mika

    18:24 // 27. 4. 2021.

    Da... ta pomenuta lokacija god NTP je izuzetno pogodna i pristupacna za sve gradjane Nisa.... puno abutobuskih linija, raznoraznog javnog prevoza, dostupno kroz gomilu fantasticnih, asfaltiranih ulica, bezbedan kraj sa fantasticnom infrastrukturom.... ma, MILINA jedna! Voleo bih da se Veliki Respirator i familija tu uvek lece- za primer svima nama.

  • BATA

    11:03 // 28. 4. 2021.

    Ma zasto gubimo energiju polemisuci.Rekao je da bi kazao.Rekao je da bi bacio kosku.Sve je to ko pruga oko Nisa.Ovaj grad se samo fiktivno,kao,razvija.Sve vredno je republicko,aerodrom,bivsi KC-sada ima drugi naziv,vojna b.takodje a Knez Selo bice neciji staracki dom.Sve pare dobijene za to su uzurpirane od strane republike.Nis je u vazalnom ropstvu a ne samo Nis,cela Srbija.Zna se gazda.

  • vladimir

    11:15 // 28. 4. 2021.

    bacite bombu na knez selo,da zaboravimo na bolnicu

  • Davod

    15:10 // 28. 4. 2021.

    Nakon izgradnje nove bolnice gospodin dr Perišić može da zaposli rodbinu, po direktiva ministarstva i SNS a obićan narod koji nema nikoga može da radi u fabrike kao što su Leoni.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: