Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:40, 20. 1. 2023.

Ministarstvo zdravlja kaže da predlog za imenovanje Nišlija u UO Kliničkog u Nišu - "ne važi"

klinicki centar Iz Ministarstva kažu da je potrebno dati nov predlog; foto: Vanja Keser

Predlog o imenovanju doktora Dragana Milića i Milana Lazarevića za članove Upravnog odbora niškog Kliničkog centra više ne važi, rekli su iz Ministarstva zdravlja. Pošto je prošlo dve godine od kada je predlog poslat, opravdavaju se da postoji mogućnost da su nastale neke promene, pa navode da je potrebno poslati novi predlog. Postojeći "iz fioke" Ministarstva nije ni poslat Vladi.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Ћу Се

    15:06 // 20. 1. 2023.

    Ћу се испишем из нишлије кад је дошло дотле да милија решава проблеме који су од животног интереса за град и становнике Ниша.

  • Др Стева

    15:29 // 20. 1. 2023.

    Чланови УО отишли у пензију, а када ће директор УКЦ у мировину - време је ! И он и дир. ДЗ су зрели за пензију по свим параметрима - шанса за озбиљност и поштење !

    • Dragan, Niš

      16:34 // 20. 1. 2023.

      @Др Стева. Ма не само кад ће у пензију ,него смо сви заборавили да ли је обновио лиценци јер беше остао без ње 2015године ,заборавио био човек да је обнови ??Мислио ваљда да ће бити доживотно градоначелник шта ли??

  • OPREZNO

    15:51 // 20. 1. 2023.

    Ako ode novi predlog, moze isto da stoji jos dve godine u fioci, pod izgovorom da ne znaju koji je validan… poslata su dva…

  • Bata Petrović, dipl.ing.1978.

    16:53 // 20. 1. 2023.

    Nikad neće biti ovde normalne države od ovakvog naroda.
    Samo feudalizam i to rani sa Sultanom i spahijama.

  • Bata Petrović, dipl ing.1978

    17:02 // 20. 1. 2023.

    Već sam predložio Miliju za člana jer je Svrljig blizu pa će UO uvek imati kvorum.
    Osim toga Milija bi mogao uvek pre početka rada UO da podeli svakom članu po 1 porciju svrljiškog belmuža što bi izuzetno doprinelo homogenizaciji sastava UO kao i uspešnom radu istog.

  • Doktor

    17:21 // 20. 1. 2023.

    Ovo su pripreme za ono sto kreće, a kreće kladionica za novog direktora UKC Niš. Kandidati: Milic, Lazarevic, Kostić, Novak, Zlatanović, Tiodorović ili pomalo zaboravljeni Janković. Kvote?

  • Nislija

    18:16 // 20. 1. 2023.

    To sto ovaj nesretnik iz ministarstva obrazlaze da predlog ne vazi iz razloga jer su mogle da nastupe neke promene nigde u ni jednom propisu ne pise. Ovo se zove “kreativno” tumacenje propisa. Da je nastupila promena Klinicki centar bi bio u obavezi da povuce predlog koji je dao a on to nije ucinio. Mogli su da nadju neko pametnije obrazlozenje jer ovo je krajnje neozbiljno.

  • Darko

    18:22 // 20. 1. 2023.

    Ne zelim da komentarisem tumacenje propisa i obrazlozenje ministarstva jer je totalno besmisleno. Predlog UKC-a vazi sve dok ga ovlasceni predlagac ne povuce ili izmeni tako da je ovo nakaradno tumacenje propisa i sramota je da ide iz usta jednog pravnika. Mene intresuje da li ce neko da odgovara iz ministarstva sto dve godine nije poslao vladi predlog UKC-a na usvajanje? To nam nisu odgovorili!?

  • Iva

    18:24 // 20. 1. 2023.

    Ministarstvo je u pravu kada predlog iz Niša nije prihvaćen. Po kom pravilniku i po kom moralnom kodeksu dva člana koje predlaže KC Niš, oba predložena člana budu sa Klinike za kardiohirurgiju. Gde su ostale Klinike i da li one imaju predloge za članove Upravnog odbora KC. Zato,predlog da dva člana UOKC budu sa jedne klinike je neozbiljan, nekorektan i Ministarstvo taj predlog nije prihvatilo

    • Vesna

      19:56 // 20. 1. 2023.

      Iva@ o cemu pricas? Pa prof. Milic je napravio najugledniju kliniku u Srbiji.To ti smeta,ili sto ga ceo jug Srbije uvazava.Po zakonu se ide u penziju.

    • Ako kaze SNS mora da je tako

      20:22 // 20. 1. 2023.

      SNS-ovci pricaju o moralu? Jel moralno da su svi direktori u VD statusu godinama ukljucujuci i Perisica? Direktor Doma Zdravlja? Direktorka Niske banje? Smesno postaje vise… ocito unistenje Nisa do temelja… uvek je lakse sa onima kojima je licni interes vazniji od interesa grada! Za gajbu visanja rasprodace sve… Tako to Biva kada se pun dzep Sniva…

  • Nis pamet u glavu

    20:01 // 20. 1. 2023.

    Bivsi min.opstrurao ocigledno.Sadasnja min. potura drugog da tumaci po nahodjenju.Sramota sta se radi u zdravstvu.Nis im dodje za potkusurivanje.

  • Marko

    20:09 // 20. 1. 2023.

    Ovo sta se radi sa Niskim zdravstvom je krajnja bruka.Pa nije to njihova dedovina.UKC pripada Nisu i naj relevantniji dr Milic i Lazarevic postave

  • Elena

    20:15 // 20. 1. 2023.

    Cudo jedno kako mi tesko prastamo neciji uspeh.Prof. Milic im ne imponuje sto je vrhunski strucnjak,gotive ga ljudi,svuda su mu vrata sirom otvorena.

    • Zato smo tu gde jesmo

      21:31 // 20. 1. 2023.

      Sta vam Elena tesko pada? To je opsta poznata stvar kod nas Srba.Uspeh se nikako neprasta.Zalosno ali je tako.Zato uspeh prof.Milica smeta pojedincima

    • Torpedo

      07:33 // 21. 1. 2023.

      Ne pravimo se naivni, najvaznija karika je sns knjizica !

  • Zakon

    23:32 // 20. 1. 2023.

    Krajnje je vreme da pocne da se postuje zakon.Treba da vazi za sve isto.Istog momenta kad napuni 65. u penziju.Ili misle da zakon ne vazi za njih.

  • Stop centralizaciji

    23:47 // 20. 1. 2023.

    Mozda ministarstvo zdravlja nezna da Nis pripada Nislijama ! Ili Nis tretiraju kao MIRIJEVO !!!!! Zalosno ali je tako.

  • Apsolvent ecc

    23:52 // 20. 1. 2023.

    Zbog takvog ponasanja Beograda posl3dnja anketa srednjoskolaca je pokazala da 82% zeli da ide iz zemlje.Uzmite se u pamet postacemo grad Gerantologija

  • Мина

    11:53 // 21. 1. 2023.

    Београд навикао да у Нишу има послушнике, Ниш треба што пре да почне да мисли својом главом и у корист својих суграђана.Обновити захтев и не дозволити да опет зарши у фиоци неког београдског моћника из Министарства здравља.

    • Petkovic

      15:07 // 21. 1. 2023.

      Zarad svojih licnih interesa Nis je postao kasaba u proteklih 16god.Pred izbore obecavaju i kunu se da ce raditi u interesu Nisa.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: