Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:14, 22. 12. 2016.

| Društvo

Modernizacija komunalnih usluga u Preševu

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
presevo
Predaja dokumentacije za bolje vodosnabdevanje; foto: UNDP

Nove prostorije za zelenu pijacu, nova računarska mreža za bolje izdavanje računa, stručno usavršavanje zaposlenih i kontejneri za odlaganje otpada, samo je deo onoga što je urađeno za komunalni sektor u Preševu i što će stanovnicima ove Opštine puno značiti.

Pored pomenute modernizacije, uz pomoć Ambasade Japana i UNDP, u projektu vrednom 130.000 dolara, lokalno Javno komunalno preduzeće "Moravica" dobilo je i nove prostorije, a nabavljena je i savremena telefonska centrala.

Predsednik Opštine Preševo, Šćiprim Arifi izrazio je zahvalnost Vladi Japana i UNDP-u jer su „prvi prepoznali novonastale potrebe lokalne samouprave u migrantskoj krizi.

Zajedničkim naporima, uz podršku donatora i republičkih institucija, uspeli smo da krizu iskoristimo za razvoj lokalne zajednice. Unapređenje rada našeg JKP „Moravica“ i izrada Generalnog projekta vodosnabdevanja prvi su koraci ka poboljšanju komunalne infrastrukture u Preševu. Bolje komunalne usluge znače zadovoljnije građane i zdravije okruženje - istakao je Šćiprim Arifi.

Istovremeno predstavnici UNDP-a i Ambasade predali su predsedniku opštine tehničku dokumentaciju za rekonstrukciju vodovodne mreže koja će omogućiti poboljšano vodosnabdevanje i kvalitetnije komunalne usluge za građane ove opštine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: