Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:05, 17. 2. 2023.

Niš bi mogao da dobije Institut za kardiovaskularne bolesti

Kardiohirurgija 114 radnika niške Kardiohirurgije potpisalo inicijativu za formiranje Instituta; foto: JV / Tamara Radovanović

Radnici Klinike za kardiohirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra Niš pokrenuli su inicijativu za formiranje Instituta za kardiovaskularne bolesti u Nišu i uputili je najvišim državnim rukovodiocima Srbije. Oni su naveli da postoji prostor i lekari za formiranje Institua koji je, kako kažu, neophodan jugu zemlje, ali je potrebna podrška države.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Pera

    09:34 // 17. 2. 2023.

    Jel tačna priča da ima hirgurga koji nikada nisu uradili ni jednu operaciju? Samo dežurstva da bi uzeli dnevnice a u operacionu salu nisu nikada ušli od kada rade (kažu neki rade i po 10-15god)? To narod zanima, ko će tu da radi na tom novom Institutu? Ili je pravljenje novog Instit. samo da bi neko bio direktor i dobio nove privilegije i veću platu i službeni auto za privatne svrhe!

    • Giga

      13:32 // 17. 2. 2023.

      Perice sluzbene automobile nemaju klinike.Sluzbeni auto i privilegije koristi uprava ukc Nis.Sto tako zlonamerno obmanjujes javnost?

    • Za Gigu

      17:05 // 17. 2. 2023.

      E, izvini za auto. Više je bitno pre auta šta je napisano. Auto ne leči ljude, nego stručnost i znanje lekara.

    • Giga

      10:27 // 18. 2. 2023.

      A sad za vas nisu bitni luksuzni sluzbeni automobili. Kad ste se pronasli.Sve pre toga sto ste pisali je ne5acno.Vi ste ti koji propagiraju NEPOTIZAM.

  • Panca

    09:58 // 17. 2. 2023.

    Institut je trebao odavno da se napravi.A ne posle toliko decenija zakasnjenja.Tu se vidi koliko su svi dir.K.C.Nis mislili o Nisu odnosno jugoistoku.

  • Slepo crevo

    10:04 // 17. 2. 2023.

    Institut pod hitno poceti sa izgradnjom.Treba ideju prof.Milica pretociti u delo sto pre.Takvu ideju svi podrzavaju.Zasto da Nis toliko zaostaje.

  • Zajecarka sada med.ses. UKC

    10:59 // 17. 2. 2023.

    Ako se nastavi ovako muko moja predji na drugoga Nis ce postati Minicevo.Mnogo se treba menjati na bolje.Prvenstveno zdravstvo i briga o mladima.

  • Filozof

    11:12 // 17. 2. 2023.

    Institut za majku i dete?!
    Zar to nisu Medicinski fakultet, EPS, Posta, JKP Medijana, JKP Gradska tolana, GAF, Ocna hirurgija, Poreska uprava, Osnovni i Apelacioni sud, JP Direkcija za izgradnju grada Nisa, Ekonomski fakultet, UKC Nis?

  • Nislija

    11:17 // 17. 2. 2023.

    Klinici za kardiohirurgiju treba pre svega vrhunska oprema kao sto je imaju “Dedinje” i “Kamenica” i kadrovska popunjenost slicna “Dedinju” i “Kamenici”. Ako ce Institut da pomogne da se ove dve stvari i neke druge unaprede onda bi to zaista imalo nekog smisla. Ako bi to bila samo promena naziva umesto “Klinika” da se sada zove “Institut” to onda nebi imalo bas nikakvog efekta na rad klinike.

    • Decija hirurgia

      13:26 // 17. 2. 2023.

      E propala upravo UKCa.Dok grcevito branite svoje udobne fotelje i privilegije zdravstveni radnici vam odlaze.Na klinikama opste rasulo,vlada nemar.

    • Nis vas pamti po losem. Ne menjaj te imidz

      14:17 // 17. 2. 2023.

      Pa Nislija ti sedi skrstenih ruku i uzivaj u udobnoj fotelji.Nemoj da se nesto unspredi u Niskom zdravstvu.Sto da vas Nis pamti po dobrom ?

  • Не Личе

    14:31 // 17. 2. 2023.

    Ови амблеми на фасади , бар мени , ни мало не личе на СРЦЕ.

    • Speltino

      17:40 // 17. 2. 2023.

      Na hitnu pomoc jel srce ili crveni krst nacrtan? Sta je pisac hteo?

  • Mile

    16:20 // 17. 2. 2023.

    Jedino smisleno i logično što treba Nišu sada i odmah su Institut za decu i omladinu ( ne za majke) ili Dečija bolnica, Poliklinika UKC Niš i Bolnica sekundarnog nivoa. U KC Srbije postoje Klinike za kardiologiju i kardiohirurgiju a Dedinje je van tog sistema. UKC Niš i Urgentnom centru su neophodni kardiolozi svaki minut i ovde će doći samo do komplikacija u stalnim konsultacijama...

    • Vozdra

      17:24 // 17. 2. 2023.

      U Nis je smisleno da nista nije smisleno.Zato smo selendra.Zato omladina bezi jel vidi da ovde nema nikakvu perspektivu.

  • mile

    15:06 // 18. 2. 2023.

    A taj institut da otvore u centar grada to gde je najveca zagadjenost vazduha,kao sto su bolnicu za plucne bolesti premestili iz Knez sela i grad.

  • Tanja

    11:03 // 19. 2. 2023.

    Ovo je dugogodinja zelja prof Milica. Neosporan je doprinos. Za su godina ranije druge klinike KC bile marginalizovane zbog napretka kardiohirurgije.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: