Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:12, 15. 12. 2011.

| Društvo

Niš ponovo plaća odštetu

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
transprodukt

Još jedan gradski prevoznik dobio je sudski spor protiv Grada u vezi sa nesporazumom oko toga ko je dužan da plati PDV na autobuske karte.

Apelacioni sud u Nišu odbio je žalbu Grada i naložio isplatu 8,4 miliona dinara štete i pola miliona dinara sudskih troškova. Ako se na ovu cifru dodaju kamate od 2008. i 2009. godine, kada su dugovi i nastali, cifra će sasvim sigurno preći 10 miliona dinara.

Sudski spor je vođen jer ugovorom između Grada i prevoznika nije precizirano ko bi trebalo da plaća PDV na prodate autobuske karate. Pravosnažnom sudskom presudom utvrđeno je da po potpisanom ugovoru teret plaćanja poreza ipak pada na Grad, a ne na prevoznike.

Vlasnik preduzeća Transprodukt, Vlada Milanović, kaže da su i on i ostali prevoznici pokušavali sa predstavnicima Grada Niša da razgovaraju o problemu plaćanja PDV, ali da nisu uspeli da postignu dogovor.

- Oni su imali nekog ekonomistu, Gligu, Glišu, tako nekako su ga zvali.. i on je bio uporan da smo mi budale što smo potpisali takav ugovor, da mi ne znamo ništa. Eto, mi smo dokazali sad ko je pametan, a ko nije - kaže Milanović.

Gradski većnik resorno zadužen za saobraćaj, Boban Mihajlović odbio je da razgovara sa novinarom Južnih vesti, a načelnica gradske Uprave za saobraćaj Vladislava Ivković kratko je prokomentarisala da je "Grad u obavezi da poštuje potpisani ugovor sa prevoznicima".

Za istu stvar presudu protiv Grada do sada je dobio i Nišeskpres. Po presudi iz maja ove godine Grad je bio u obavezi da ovom preduzeću isplati čak 13 miliona dinara.

Međutim, treba imati u vidu da je Nišeskpres tužio samo za septembar, oktobar i novembar 2008. godine, a Transprodukt za nekoliko meseci 2008. i 2009. godine. S obzirom da su tužbe po potpuno istom osnovu podnete i za sve ostale mesece do sada, ako se sud bude držao dosadašnje prakse, novcem poreskih obveznika biće isplaćeno cifra koju će građani Niša platiti lako može doći i do 100 miliona dinara.

Ako se na sve to dodaju i preostala 2 privatna prevoznika, Ćurdić i Lekon, koji su takođe pokrenuli sudske sporove, veoma je izvesno da će ova cifra biti drastično uvećana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mihajlo 77

    11:00 // 2. 7. 2012.

    I povrh svega toga taj ekonomski stručnjak Gliga, Gliša i dalje radi u toj Upravi, redovno prima platu, a možda se desi da će ga njegov šef nagradita za takvu svojevrsnu korupcijsku aferu!

  • prof.dr.Pera

    13:35 // 16. 12. 2011.

    U ovom gradu ne postoji niko ko može da lupi šakom o sto i kaze ko je kriv!
    Naneli ste štešu gradu i to ne malu. Ko osteti drzavu treba da odgovrara a on (oni) moralni ljudi se kriju i cute o tome. Što je naludje u svemu tome niko ih i ne pita i ne proverava. To su ljige nemoralne. Izvinjavam se citaocima zbog ovih ostrih reci ali se stvarno iznerviram kad vidim koliko se bahato ponasaju GRADSKI OCI.

  • Spartanac Leonida

    19:51 // 15. 12. 2011.

    Dug grada za PDV svim prevoznicima sa kamatom iznosi oko 250 miliona dinara i namerno izbegavaju njegovo placanje jer su svesni da posle izbora idu u opoziciju. A kad onda sve to dodje na naplatu pitam se ko ce prvi od njih da pljuje novu vlast zbog svega toga.

    • Dragan Vukadinovic

      22:29 // 15. 12. 2011.

      "i svakog narednog dana izgledaćemo još bolesnije" reče večeras neko na vestima, mislim da je predsednik vladajuće stranke

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: