Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:13, 18. 9. 2023.

Niški programer donirao prvacima udžbenike, ali većina krenula u školu sa knjigama koje škola preporučuje

deca djaci KOSTA Filipović donirao udžbenike, deca ih ne koriste; Ilustracija; foto: A. Kostić

Programer i di-džej iz Niša Dušan Filipović u nadi da, kako kaže, učini dobro delo odlučio je da donira udžbenike Fondacije Alek Kavčić prvacima Osnovne škole “Njegoš”. Roditeljima koji su to prihvatili, podelio je udžbenike u maju, ali su oni ipak do septembra obezbedili udžbenike izdavača koje je škola preporučila i sa njima poslali decu u školu. Pojedini roditelji smatraju da su pali na “testu iz ljudskosti”, a direktor škole kaže da je stručni kadar odabrao najbolje udžbenike za decu, ali da će donaciju moći da koriste kao pomoćno sredstvo.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • coa

    11:33 // 18. 9. 2023.

    Strucni kadar razmatrao ponude kome koliko ide u dzep!

    Nekada je to bilo ramatrano na nivou drzave i kraj, nema ovog cirkusa!

  • Nastavnici

    11:33 // 18. 9. 2023.

    se utalili lepo šta tu nije jasno :-)
    Tebi Dušane svaka čast, ali si zaboravio u kakvom zmijarniku živimo.
    Lep posao imaš, porodicu sa sobom i paljba.

    • nemoj odmah ta paljba, dokle da bezimo

      13:12 // 18. 9. 2023.

      pitanje je kako se izboriti sa ovakvim pojavama koje su opste prisutne u svim segmentima drustva, i to ne samo kod nas. mozda bi neko od sociologa, pravnika, filozofa i iz drugih kompetentih oblasti mogao javno da iznese neke predloge. to je vecita borba izmedju onih koji zele red, pravdu i jednake mogucnosti za sve i onih koji gledaju licnu korist. cim ovi prvi posustanu ovi drugi zavladaju.

  • Nisu krivi nastavnici

    11:37 // 18. 9. 2023.

    ..krivi su roditelji što dopuštaju da ih šišaju kao ovce.

  • Darko

    12:17 // 18. 9. 2023.

    Rasulo u prosveti?
    Ko štampa udžbenike, više izdavača!?
    Treba to samo država da radi kao nekad.
    Jedan udžbenik, za jedan predmet u celoj zemlji!
    I svi da uče isto!
    Ovo danas, moraš baš tu i tu knjigu da kupiš i koristiš....itd problema na pretek....ranci po 20 kg...

    • Zoki

      15:05 // 18. 9. 2023.

      Nema više izdavača, mislim da su samo dva. Sva ta zvučna imena firmi su od jednog gazde.

  • Janko Stojanović roditelj

    12:27 // 18. 9. 2023.

    Uzbenički kartel itekako da uzima maha.A pritom nisu ni bolji,naprotiv kvalitet im je barem jednu stepenicu ispod fondacije Alek kavčič.Obzirom da sve živo poskupljuje i da živimo u takvom vremenu od danas do sutra ovo je prava stvar. Ceo Niš treba da pređe na udzbenike Aleka Kavčića.Za našu decu naš izbor.

  • dare

    12:36 // 18. 9. 2023.

    Cekaj, beskicmenjaci su odlucili da umesto besplatnih knjiga, plate 100 evra, bese cena, za udzbenike?!!!

  • Mustafa Kajgani

    13:13 // 18. 9. 2023.

    Stručni kRadre, sta je to najbolje za decu u paprenim udžbenicima od povoljnih udžbenika? SLICICE? Da nije neolovna boja? Da nije papir od 100% celuloze? Da nije masan profit za direktora?

    • Slavoljub S

      15:22 // 18. 9. 2023.

      Onaj udzbenik koji se kupi na namestenom tenderu od kog satrapi na vlasti skidaju "kajmak" i finansiraju ispiranje mozgova jeftinim AVparizerom.

  • Komsija

    13:49 // 18. 9. 2023.

    Moj profesor istorije iz gimn Svetozar Markovic se obogatio na udzbenicima. Svi ste culi za knjizare Hijeroglif. Covek je postao milioner sa puno nekretnina u svom vlasnistvu. Kupio je i kucu u Vozdovoj, gde se do 2015. nalazio Parking Servis za tricavih 250 000E. E moj profesore sta si nam pricao za kapitalizam, a ti postade prvi kapitalista u gradu. Ziv mi bio socijalisto.

  • Ja, Sofronije

    16:16 // 18. 9. 2023.

    1-Zavod štampa jedinstven i dobar udžbenik kao nekada, 2- besplatan je, 3- stoji u školi i ne "bije" više decu po kičmi, a roditelje po džepu. HVALA.

  • Goki

    16:20 // 18. 9. 2023.

    Roditelji su nezainteresovani. Ja sam pokrenuo pitanje na odeljenskoj zajednici i skoro niko nije čuo za udžbenike fondacije A.Kavčić ali su zato sve mame znale tri meseca ranije kad je Cecin koncert i planirale organizovani odlazak.

    • N.N.

      20:31 // 18. 9. 2023.

      Istina je da ni po kom osnovu ne mogu da me kazne ukoliko na sopstvenom skeneru i stampacu umnozim primerak udzbenika ili radne sveske i moje dete to ponese u skolu.
      Eto tako.

  • mila

    22:23 // 18. 9. 2023.

    Roditelji se dele u tri kategorije: prvi - nezainteresovani, ne zanimaju ih ni deca a kamoli knjige, drugi - svesni da ih rade ko ovce ali 'ne bi da se zameraju' (citaj, udomljeni na drzavna jasla ili se tome nadaju, pa ne smeju da talasaju) i treci - najmalobrojnija grupacija, koja se ne usteze da iskaze svoj stav i revolt prema trulom obrazovnom sistemu, ali su nemocni da urade bilo sta jer ih..

  • mila

    22:25 // 18. 9. 2023.

    ... u odeljenju ima od 0 do troje npr. Svodi se na borbu protic vetrenjaca, i polako ali sigurno se gubi i snaga i energija za dalju borbu

  • Elika

    23:07 // 18. 9. 2023.

    U OŠ "Ćele kula", V razred, i dalie postoji ljudska solidarnost. Oko 80% učenika V razreda koristi knjige Alek Kavčić. Ostali djaci koriste knjige koje su nasledjene od starijih djaka. Mi smo rešeni da istrajemo sa Kavčić udžbenicima. Mada nije lako, pojedini nastavnici zbunjuju decu... deca slikaju zadatke za domaći iz preporucenih udžbenika. Pritisak je veliki i na decu i na roditelje.

  • Dragan

    23:52 // 18. 9. 2023.

    Sad lepo od tih roditelja traži pare nazad. Ne knjige nego pare.

  • Ko nam kroji kapu?

    20:10 // 19. 9. 2023.

    Na osnovu čega je kupio baš te udžbenike?Zbog par € razlike?Ko je uopšte taj Kavčić?Šta su mu ciljevi(da zameni šefa ili nekog malo nižeg političkog funkcionera)?Najvažnije:kakvi su mu udžbenici?Sigurni ste u njihov kvalitet ili da pustimo da di-džej i programer to (pr)oceni, pa samoinicijativno kupi i nametne školi.Bolje da je kupio sapun i toalet papir za tu školu, nego što izigrava dušebrižnika

    • Zok

      17:10 // 20. 9. 2023.

      Imaš internet, koristi ga pre nego postaviš (glupa) pitanja.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: