Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:30, 16. 4. 2023.

Niški sveštenik o Vaskrsu i hadžiluku u građanskom i starom Nišu

Kosta i Draga Tasić sa siročićima Bračni par Kosta i Draga Tasić sa niškim siročićima; foto: privatna arhiva, Dalibor Midić

U nedelji koja prethodi Vaskrsu i koja se zove “Stadalna nedelja”, pravoslavni svet liturgijama obeleža poslednje dane života Isusa Hrista, a danas njegovo vaskrsenje. Sveštenik Saborne crkve iz Niša Dalibor Midić smatra da bi se na Vaskrs trebalo setiti ljudskosti i empatije, koje više nema i ugledati se na znametine porodice iz građanskog Niša između ratova kojima je bila čast da za vreme najvećih praznika čine dobra dela.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Христос Васкресе

    12:32 // 16. 4. 2023.

    Некада је,нажалост било гладних,голих и босих,које је требало нахранити и обући.Данас,на срећу таквих нема.Нажалост,данас има много,превише ДУХОВНО гладних,отрованих и учињених зависним од разноразних достигнућа савремених технологија али отуђених од природе и реалног,истинског живота.
    Васкрсења не има без смрти.Христос Васкресе.

  • Torpedo

    18:17 // 16. 4. 2023.

    ...znaci,komunisticka izmisljotina ! Pravilno,hriscanski je posetitelj ili hodocasnik, ali novokomnovani ne mogu takve reci stavljati ispred ili izmedju imena i prezimena !

  • Smuk II

    20:20 // 16. 4. 2023.

    Nekada ... Srbi su bili ljudi u pravom smislu te reči , pa čak i u vreme komunizma /socijalizma, neosocrealizma/ i bilo je empatije a danas je nema ni na vidiku, horizontu...
    A Adžija ima i danas,pametnih,umnih, školovanih /neće u politiku/ a umesto njih danas su najveći "hrišćani" Rotarijanci, Masoni, Maltežani /"vid'la žaba da se konji kuju..."/.
    Maaaa... svi čekaju da drugi biju njihove bitk

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: