Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:30, 22. 8. 2023.

| Društvo

Od 1. septembra policija u svim školama i na jugu Srbije

Autor:Tamara TodorovićIzvor:Južne vesti
Policija policajac KOSTA
Policija u svim školama; Ilustracija; foto: A. Kostić

Policijski službenici biće prisutni u svim školama i na jugu zemlje od početka ove školske godine i to za vreme trajanja nastave, nakon nje i u obe smene.

Predstavnici Ministarstva prosvete i Ministarstva unutrašnjih poslova održali su danas radni sastanak povodom početka školske godine, a na sastanku je istaknuto da će policija obezbeđivati sve škole u Srbiji.

Osim u školskim dvorištima, policijske patrole biće pojačane u blizini škola, kontrolisaće i regulisaće bezbednost saobraćaja.

Načelnici policijskih i školskih uprava, kao i direktori škola i načelnici policijskih stanica intenzivno rade na analizi stanja bezbednosti, kako bi sagledali situaciju i preduzeli zajedničke mere da bi se bezbednost učenika i zaposlenih podigla na najviši mogući nivo - navode u saopštenju Ministarstva.

Na sastanku je, kako navode, bilo reči i o projektu "Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“ koji će u osnovnim školama u 2023/2024. školskoj godini zajedno realizovati Ministarstvo prosvete i Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Projekat će se realizovati u cilju podizanja svesti učenika o posledicama nasilnog ponašanja u stvarnom i virtuelnom okruženju, prepoznavanja različitih vidova nasilja i diskriminacije, usvajanja strategija za pomoć drugima u nevolji i veština nenasilnog rešavanja konflikata, razvijanje saosećanja i informisanje o načinima pomoći, podrške i zaštite, kao i usvajanje znanja i veština o bezbednom učešću u saobraćaju i ponašanju u vanrednim situacijama - objašnjavaju.

Inače, ova mera usledija je nakon tragedije u beogradskoj školi u kojoj su ubijena deca i jedan čuvar, zbog čega građani širom zemlje protestuju više od tri meseca, svake nedelje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Goran

    11:20 // 29. 8. 2023.

    Bruka, policija u školsma bar na jugu, samo ometa nastavu, umesto da rade posao koji treba, ulaze u skolu, kafenišu i bistre politiku. Njima nije mesto u školi. Ja kao prosvetni radnik molio bih da se policajcima zabrani ulazak u školu, osim ako to ne zahteva odgovorno lice skole. Njihov posao je na ulazu u dvorište škole, da prate i opserviraju. A veoma retko da naidješ na nekog kulturnog i profe

  • Robin Hud

    12:40 // 23. 8. 2023.

    Izgleda da im je sef sekte nabavio rentgenske oci/naocare pa ce da vide koji djak ide sa pistoljem u skolu ili planiraju da pretresaju svakog ucenika

  • Nale

    12:38 // 23. 8. 2023.

    Kozmeticka mera. I to samo jedna. Ne i resenje problema. Uradjeno da bi se reklo da je nesto uradjeno. I cak i ta mera, sa i inace nedovoljnim brojem ljudi u policiji, sa korupcijom i neradom u dobrom delu policije, u praksi bice primenjena na dobri stari balkanski nacin, ofrlje. Povrsno i kozmeticki, ko i sve sto rade kada je za dobribit drustva, a ne njih samih. Sve, samo da sistem ne menjaju.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: