Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:51, 23. 4. 2012.

| Društvo

Placevi na Ledenoj steni se vraćaju vlasnicima

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
matevac
Protest ispred Gradske kuće, prošle srede

Postignut je dogovor da svi, koji su na vreme podneli zahteve za povraćaj imovine, dobiju svoje parcele nazad, kažu u Upravi za imovinu.

Posle višegodišnje sudske prepiske, protesta ispred Gradske kuće i tri sastanka sa odgovornim ljudima vlasnici placeva na Ledenoj steni dobiće svoje parcele nazad.

Njima je imovina oduzeta 1962. godine za izgradnju Novog groblja, ali pošto se to do danas nije desilo oni po zakonu svoje placeve dobijaju nazad.

- Potpisali smo protokol od 9 tačaka sa kojim se slažu obe strane. Mi smo zadovoljni, čekamo da se to i realizuje. Naš cilj je ispunjen – rekao je Živorad Jovanović, vlasnik parcele na Ledenoj steni.

Poslednji sastanak sa gradonačelnikom, načelnikom Uprave za imovinu i javnim pravobraniocem održan je danas.

- Svi oni koji su podneli zahteve na vreme dobiće svoje parcele nazad. Naglašavam, da za prostor na kome je planirana izgradnja socijalnih stanova nemamo nijedan podnet zahtev. Onima koji su podneli zahteve placevi bi bili vraćeni i bez potpisivanja protokola, jer jednostavno zemljište nije u predviđenom zakonskom roku privedeno nameni – bio je jasan Ljubiša Janić, načelnik Uprave za imovinu i inspekcijske poslove.

Janić je rekao da će po izvršenom povraćaju imovine, u posebnom postupku biti podnet zahtev za vraćanje naknade koju su vlasnici ovih parcela dobili još davne 1962. godine za svoje placeve.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • sale

    01:07 // 24. 4. 2012.

    a hoce li ti "vlasnici" da vrate pare koje su dobili kao naknadu kada su im placevi oduzeti i da plate kamate na te iznose ili je kes pojela maca?

  • janko

    22:22 // 23. 4. 2012.

    bravo bravo,demokratija na delu,vraca se ljudima njihovo...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: