Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:21, 30. 9. 2022.

Porodilište u Nišu u vrhu po prijavama žena koje su doživele akušersko nasilje

ginekologija I u niškom porodilištu je bilo akušerskog nasilja, prema svedočenju žena; foto: Vanja Keser

Svedočenja žena su pokazala da je akušersko nasilje u Srbiji rasprostranjeno i brutalno, da su one doživele čak 16 vrsta nasilja tokom porođaja, a među porodilištima sa najviše takvih prijava našla se i Klinika za ginekologiju i akušerstvo UKC Niš. Južne vesti pozivaju žene da podele svoje priče sa porođaja, kako bi zajedno sa nadležnima pokušali da nađemo rešenje ovog sistemskog problema.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Ila

    17:34 // 30. 9. 2022.

    Ne vredi pisati komentare sve dok ih neko cenzuriše i zatvara oči pred istinom...

  • Rektor Univerziteta

    17:59 // 30. 9. 2022.

    Nemoguće. Trebalo bi to bolje ispitati. Na ginekologiji su svi pošteni i ljubazni

  • Roda centar 1

    18:56 // 30. 9. 2022.

    A sto se cudite? Porodiliste u Nisu je horror… Direktor ginekoloske klinike u Nisu ima i privatnu kliniku Roda! Jer to normalno da direktor drzavne klinike ujedno radi i u svojoj privatnoj klinici? Kako to da ovo Perisicu ne smeta? Smeta jedna druga privatna bolnica ali ne i one gde rade njegovi pajtosi! Ako ovo nije kriminal i konflikt interesa onda ne znam sta je!

  • Roda centar 2

    19:03 // 30. 9. 2022.

    Zasto bi neko radio ili ulagao u drzavno kao direktor kada moze da radi u svojoj privatnoj klinici? Koliko god radio njemu plata ista, pa bolje mu dodje da odmara i da radi privatno. Desetak Perisicevih direktora (najuze koruprivno jezgro) su ujedno i vlasnici privatnih klinika!!! Njihove klinike su ruglo ali privatne ordinacije savrsene!! Narod placa, oni ubiraju i briga ih…mi trpimo! Dosta vise!

  • Milica

    19:22 // 30. 9. 2022.

    Jednu pidžamu celu nemaju da daju pred porođaj trudnicama. Idemo u nekim ritama kao kroz arapsku pustinju. A neljubaznost tek da se više ne ponavljamo...

  • Vlajko

    19:35 // 30. 9. 2022.

    Ovaj Perisic bolje da je uzeo da sredi porodilište nego da vodi rat sa privatnicima koji mu ne odgovaraju (…)
    Sramota , uradi nešto ili podnesi ostavku !!!!!!!!

  • Višekruna

    19:55 // 30. 9. 2022.

    Još uvek nisam sreo ženu koja ima lepo iskustvo sa porođaja u niškom kliničkom.

    • verovali ili ne ima i takve

      09:40 // 1. 10. 2022.

      Nakon horora na prvom porođaju van Niša, gde samo što me nisu bili, gde sam imala sreću da dođe druga smena i sačuva me u životu novodošli lekar, gde su me ufircali kao da prave nacigovanu suknju, u niškom porodilištu imala sam human porođaj. Bilo je davno, ali kada preživite pakao požarevačkog porodilišta ništa više nije strašno, pa ni jeziva niška zgrada u kojoj se kupate ledenom vodom.

  • Nemam veze sa sns-om

    20:09 // 30. 9. 2022.

    Nisam imala nikakvu vezu, niti sam vodila trudnocu negde privatno. Prosla sam super verovali ili ne. Higijena je ispod svakog proseka. Ali ja nisam dozivela nikakve neprijatnosti od strane bilo koga tamo. Znam da sam jedna od retkih.

    • Bla bla

      07:00 // 1. 10. 2022.

      Dovoljno nasilje je to što je higijena ispod svakog nivoa.

    • Marija

      18:57 // 1. 10. 2022.

      Moje iskustvo sa porodjaja je takodje pozitivno. Naravno da treba da se ulaze i sve oblasti pa i ovde,ali da me je neko maltretirao,trazio pare ne.Sta vise bili su veoma ljubazni i na porodjaju i nakon porodjaja.

  • Naissus

    21:43 // 30. 9. 2022.

    "SNS porodilište" u Nišu

  • G

    21:49 // 30. 9. 2022.

    Ima li epudurala za sve koji žele?

  • Dragana

    23:01 // 30. 9. 2022.

    Da li je moguće,a vidim komentarišu ovde,da bez botina može i ova objava.

  • Mila

    23:48 // 30. 9. 2022.

    Kaze u tekstu "porodjaj da ostane u secanju kao lep dogadjaj"... verujem da ogromnoj vecini zena ostaje u pamcenju kao trauma

  • Jonca

    00:56 // 1. 10. 2022.

    Dobro je dok bebe ne nestanu, zar ne???

  • Kimi

    02:11 // 1. 10. 2022.

    Pored svih ustanova, mogu pod punom odgovornošću da izjavim da su nam zdravstvene ustanove najgore. Svaka čast izuzecima, ali koliko ima neradnika, neodgovornih, pokvarenih, oportunista i secikesa, a tek nevaspitanih dobro smo i ovoliko zdravi kao nacija. Treba ih potanko isproveravati i staviti pod rigorozne kontrole, jer nemaju nikakvog obzira. A tek o zdravlju pacijenta što vode računa...

    • Ivana

      12:05 // 1. 10. 2022.

      Slazem se da nam je zdravstvo katastrofa u Nisu.Na prstima jedne ruke moze da se nabroje prijatni i kulturni lekari ili sestre ostalo je dno dna. Ponasaju se krajnje nekulturno, bezobrazno, drsko, neprofesionalno.
      Da nisam igrom slucaja bila u bolnici u Beogradu( jer naravno ovde nije dobro odradjena operacija detetu) mislila bih da tako svuda. Ali verujete da nije. Nis je najgori na svim nivoim

  • Marko

    03:15 // 1. 10. 2022.

    Naravo da niški GAK ima puno prijava kad se cela južna i istočna Srbija tu porađa. Oni koji rade tamo znaju o čemu pričam

    • Zoki ajduk

      14:36 // 1. 10. 2022.

      Jadni oni, moraju da rade svoj posao. A i marsovci dolaze da se porađaju u Niš, čuli mnogo dobro. Opšte bolnice na jugu i istoku sa ginekološko akušerskim odeljenjem imaju Knjaževac, Zaječar, Aleksinac, Prokuplje (u 2021. god. 568 beba), Pirot, Leskovac, Vranje.
      Sa juga i istoka u Niš dolazi samo ko je zakasao, a kad zakašeš i noge ti u blato, onda si tek propao.

  • Razočarani Nišlija

    09:20 // 1. 10. 2022.

    Naravno da je sve tako Gospoda Privatnici koji su ko zna kako stekli kapital i njihova bogataška deca doktorke sa kupljenim diplomama nek samo otvaraju NEUPOTREBLJIVE PRIVATNE KLINIKE do juče jedna delatnost a preko noći Klinika kao oni leče bolesnike, a med sestre sa privršenim kursevima koje nemaju pojma sem da se fotkaju za fejs i sad su glavne ribe u gradu koji smehotres opšta histerija.

  • Milorad

    12:07 // 1. 10. 2022.

    Nema jastičnica, nema čaršafa, higijena blizu nule. KC Niš. 21-vi vek

  • Nikad više

    21:32 // 1. 10. 2022.

    Niška ginekologija je dno dna!
    Bruka i sramota za zdravstvo!

  • Nikad procesuiran slucaj

    22:36 // 1. 10. 2022.

    "OTETE BEBE"...!!!

  • W

    00:46 // 2. 10. 2022.

    Za nasilje ne znam ali ono sto je sigurno da je higijena WC-a sigurno na boljen nivou na autobuskoj stanici nego na Niskom porodilistu..

    • Ivana

      08:09 // 3. 10. 2022.

      Uzmi i doniraj jedan toalet kolko lovu imaš to za tebe ko jedan čips!

  • Onkologija sa 15 stepenica

    04:59 // 2. 10. 2022.

    Onkologija je tek tragedija! Na ulazu 15 stepenica - vuku bolesne u kolicima i rođaci i prolaznici! ,,Pomaže" i zaposleni sa onkologije koji je lomio ruku, pa ne može da diže bolesne!? Lift i terapija - misaone imenice u Nišu!

  • Propalo zdravstvo u Nišu

    05:34 // 2. 10. 2022.

    A tek raspala kućna nega u Nišu! Najteže bolesnike ,,leče" volonteri doktori bez iskustva da bi upisali staž sebi - za rad u Nemačkoj...

  • Realnost je sledeća

    09:36 // 2. 10. 2022.

    Grad nam je prepun Neupotrebljivih privatnih Klinika koje kad uđeš više liče na pansione za stan na dan i kozmetičke salone nego na Klinike u kojima bi se lečili bolesni ljudi, med sestre i lekarke sa sumnjivim kvalifikacijama napirlitane došle da se udaju u veliki grad, pacijenti očajni a privatnici i doktori prebogati voze skupe automobile dobijaju tendere na trange frange, bolesne niko ne ferma

  • Jelena

    17:40 // 3. 10. 2022.

    Higijena je 00000,hrana ocaj... Sa doktorima i babicama nisam imala lose iskustvo, al posle u sobi sestre uzas... Narocito nocna smena mrzi ih sto su dosle da rade

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: