Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:15, 2. 7. 2020.

Posle ćutnje zvanične informacije: U KC Niš 74 pacijenta obolela od korone, na respiratorima njih 5

korona VANJA KESER FOTO Za deset dana dupliran broj pacijenata u KC Niš; Ilustracija; foto: V. Keser

Nakon desetodnevne pauze iz Kliničkog centra Niš oglasili su se povodom broja pacijenata smeštenih u ovoj ustanovi, a koji su pozitivni na virus korona - 74 ih je hospitalizovano, a njih petoro spadaju u najteže pacijente, jer su na respiratorima. Saopštili su i da je hospitalizovanih zaraženih kovidom 19 u Vranju 56, u Surdulici 24, a u Leskovcu 66.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Marko

    13:29 // 2. 7. 2020.

    Sta cemo sa tim sto ljude vracaju kucama jer ne rade testove brisa, pod izgovorom da ih nemaju. Samo provere ljudima obicnu krvnu sliku i posalju ih kuci. Kako onda znaju da li neko ima Covid ili nema kad je test krvi nepouzdan. Proverite to!

  • Nislija

    13:49 // 2. 7. 2020.

    Ovih 74 sa potvrdjenim testom leze u niskom KC-u. Zasto niko od prisutnih novinara nije postavio pitanje koliko jos pacijenata lezi sa sumnjom da ima Koronu a nisu jos testirani ili nisu jos stigli rezultati testiranja. Sta ako je taj broj veci od broja lezecih pacijenata sa potvrdjenom koronom. Pre 5-6 dana dat je podatak u jednoj emisiji da KC ima 93 pacijenta od toga 56 sa potvrdjeniom koronom.

  • goran stamenković

    13:58 // 2. 7. 2020.

    Ako u Nišu ima 5 na respiratorima, objavite gde su ostali na respiratorima po Srbiji, njih još 70-ak. Ako je juče u Nišu bilo valjda 11 na respirarorima, da li to znači da su 6 bolje i skinuta sa respiratora, ili su doživeli kraj? Da li je moguće objaviti sliku iz respiratornog odeljenja, naravno sa zamućenom slikom lica, kao što to rade sve svetske bolnice koje trenutno leče koronu? POVERENJE???

  • miratrtica

    14:01 // 2. 7. 2020.

    Zasto nije bio Radmilo na konferenciji on uvek javno kaze istinu bez rezona. Ovi se svi ucutali kao misevi

  • Mirko

    14:10 // 2. 7. 2020.

    A možete li da pitate, koliko su pacijenta sa respiratora izlečili, odpustili kući? Možete i da pitate, sto toliko malo kad vam kažu broj....

  • Mara

    14:25 // 2. 7. 2020.

    Jadni mi

  • Mile

    14:35 // 2. 7. 2020.

    Zaslužili smo i ovakvog tkz. PR-a KC Niš, i sve što nam se dešava. Pogledajte snimak i videćete svu bahatost, nevaspitanje i aroganciju koju je uveo vrh države na svaki nivo.Spinovanje, kontra pitanja, podelu na mi i vi, naše i vaše.Umesto da se izvini za neinformisanje, kaže da su pogrešili,oni opet ispiru mozak i ne dozvoljavaju ni pitanja.Kao na pijaci.To vam je KC Niš,Univerzitetska bolnica

    • Zlobnik

      17:05 // 2. 7. 2020.

      @Mile : Gos-n Mile , u SNS-u, to i znate - prave trijažu i tačno prepoznaju "njihove gore list" i postave ga da ih "reprezentuje" - adekvatno ! Gledajući ovog mladića , nisam mogao da poverujem da je on završio Med. fakultet i da će možda u dalekoj budućnosti - da nas leči ? Ali , mislim da u KC-u neće se "najesti meda" i da će ostati večiti PR-lj-avi ! Valjda sam pravilno napisao ?

  • BRUKE LEKARSKE

    14:54 // 2. 7. 2020.

    Bravo za lekare iz N.Pazara, koji su ministrima pokazali šta misle o njima.
    Naši lekari im ne bi okrenuli leđa, nego bi im aplaudirali i kafu skuvali.

  • DMXX

    15:08 // 2. 7. 2020.

    Danas su Nemacki mediji javili da je Srbija novo zariste u evropi!!! Nemarnoscu vlasti zbog izbora,i naravno prikrivanja prave slike!Zabranili su nam izlaz ponovo. Sad nema ni bekstvo iz Alkatraz Srbendije!

    • Ivica

      15:22 // 2. 7. 2020.

      Nije samo do vlade,opšte je poznato,vlada i pre"c"ednik su bolesno ambiciozni a pomalo nesposobni za te ambicije,problem je i u narodu,jer se ponovo pokazuje po ko zna koji put,narod je i neodgovoran i nemaran...Lepo reče dr.Kon kada su otvarali društvo; od danas je odgovornost na svakom pojedincu...I šta tu nije jasno?Kojoj budali to nije jasno??

  • ivan

    15:08 // 2. 7. 2020.

    Kamo srece da je ovo tacno jer svaka dva sata menjaju brojeve.

  • Lela

    15:37 // 2. 7. 2020.

    Sta se desava sa studentskim domovima, ima li zarazenih studenata, neka konkretno odgovaraju na pitanje, koji je prosek godina i kakva je klinicka slika obolelih.

  • Dejan S

    16:09 // 2. 7. 2020.

    Kako da se testiram? Imam neke od simptoma, kontaktirao sam higijenski

  • Dejan S.

    16:11 // 2. 7. 2020.

    Kako da se testiram? Imam neke od simptoma ali na moj zahtev prvo u kovid ambulanti a posle i u klinickom su mi rekli da to trenutno nije moguce.

  • Dejan S.

    16:14 // 2. 7. 2020.

    Receno mi je da mogu da se testiraju jedino osobe koje radioloski imaju potvrdjenu upalu pluca.

    • Nenad Radulović

      18:07 // 2. 7. 2020.

      Moj kum i kumica su se snimali pre neki dan i imaju nalaz: upala pluća. Nisu ih testirali, nemaju testove, već su ih poslali kući, zajedno sa decom. Sva sreća, deca lakše podnose bolest.

  • Neznalica

    16:16 // 2. 7. 2020.

    Molim vas za informaciju ko je PR Kliničkog centra, biografija, obrazovanje, kako je dospeo na tu poziciju? Blago rečeno, šokirana sam onom "pojavom".

    • Smuk

      17:09 // 2. 7. 2020.

      @Neznalica : Daj bre , molim te... za zadnjih 8 godina, tebi su strane ovakve "pojave" ? Ti nisi iz Niša ?

  • Dejan S.

    16:17 // 2. 7. 2020.

    Pozvao sam u nameri da platim testiranje rekli du da to mogu da urade samo osobe koje imaju potvrdu za boravak u nekoj od zemalja koje traze pcr test.

  • Magdalena

    16:48 // 2. 7. 2020.

    Gledala sam prenos uživo, nevidjena sramota. Onakvo bahato odgovaranje, i vredjanje inteligencije kako ljudi koji postavljaju pitanja, tako i nas gradjana koji smo obmanuti. Očigledno je da su se podaci lažirali i svima je jasno zbog čega je tako. PR Kliničkog centra je zaboravio da je nekada i sam bio novinar, i nije pokazao nikakvu etiku pred bivšim kolegama. Uloge se brzo menjaju očigledno.

    • Dejan

      07:34 // 3. 7. 2020.

      Šta će PR kliničkom centru? Zar i to plaćamo. Koliko je PR-a u zdravstvu?

  • Gaga

    18:04 // 2. 7. 2020.

    Sramno, bedno obraćanje ovog Nikole, PR KC Niš. Bravo za novinare!

  • Mile kc

    18:45 // 2. 7. 2020.

    Lopine. Ovima je bitno samo da se što bolje utale .

  • lola

    10:26 // 3. 7. 2020.

    Koliko pozitivnih ima koji su ukućnom karantinu? Da li su njihovi kontakti testirani i da li su oni u karantinu? Ja znam 6 osoba koji su pozitivni i u kućnim su karantinima. Srećom da im je zdravstvna slika dobra. Testova očigledno nema i laž je imperativ ove vlsti.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: