Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:27, 23. 1. 2024.

Prisustvo porođaju u Nišu i dalje zabranjeno "zbog virusa"

ginekologija Majke u Nišu moraće i dalje same na porođaj; foto: Vanja Keser

Iako je i u ovoj novogodišnjoj noći prisustvo gradonačelnice Dragane Sotirovski i "njenih" snimatelja tek rođenim bebama u niškom Porodilištu bilo dozvoljeno, očevima i dalje nije, pa će u jeku borbe žena da imaju pratnju na porođaju zbog akušerskog nasilja u Nišu ipak morati da budu same, a objašnjenje je "visok rizik od intrahospitalnog širenja virusa". Ministarka zdravlja smatra da prisustvo pratnje treba da bude moguće u svim porodilištima i nije pominjala epidemiološku situaciju kao ograničenje za to.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Ivan

    16:33 // 23. 1. 2024.

    To prisustvo će da bude veliki problem,ali videćemo....?

  • Ako tako hoce...

    18:36 // 23. 1. 2024.

    Uvazen razlog. Telefon ili digitalni diktafon ne moze da donese zarazu, tako da je izvodljiv audio snimak porodjaja gde trudnica govori kroz sta prolazi tokom porodjaja, ukoliko je svesna. Mada i direktna tel. veza sa suprugom dok traje porodjaj moze da bude opcija.

  • Niksa

    19:59 // 23. 1. 2024.

    Zašto insistiranje na nečemu što u ovom trenutku i ne treba da se dozvoli? Nema uslova ni za porodilje a vi hoćete i očeve da ubacite u porođajnu salu

  • Mikinjo

    20:02 // 23. 1. 2024.

    Jedino resenje je porodjaj u kucnim uslovima bez prisustva lekara. Posto se lekarska procena smatra nebitnom i nepotrebnom, besmisleno je predlagati istu. To je ionako sve priroda uredila, raspustiti porodiliste u Nisu a i u ostalim gradovima, eventualno beogradsko da ostane za neke komplikovanije stvari. Mada sta tu ima da se komplikuje, to sve prirodno ide lagano, lekari tu nemaju nikakvu ulogu.

  • Slavica

    20:32 // 23. 1. 2024.

    Koji virus? Mislite da vam narod veruje u price za nedorasle.Nego mora bruka da se krije,nemar,stroka,niko te negleda.

  • Zika

    09:44 // 24. 1. 2024.

    Izgleda da su se zasluzni za trenutno stanje u porodilistu pripremili i sada pljuste njihovi komentari. Da anuliraju negativne komentare, u clanku koji je objavljen pre neki dan https://www.juznevesti.com/Drushtvo/Vucic-Nisko-porodiliste-u-uzasnom-stanju-do-2027-bice-renovinarano.sr.html?c=Komentari
    Valjda uz prisustvo oca necete moci da tretirate porodilje kao stoku.

  • Ivan

    10:01 // 24. 1. 2024.

    Slavica @
    Za tvoju informaciju u Nišu ima velikog kašlja a ima i varičela....eto naprimer ti virusi iz prošlog veka,jer ste svi pametniji od lekara,

  • Predrag Cvetanović

    18:36 // 24. 1. 2024.

    Postoji jedan veoma ozbiljan razlog da osobe koje nisu rodbinski neutralne prisustvuju porođaju a to je da svojim nestručnim si subjektivnim komentar-
    ima utiču na rad lekara.Ako već neko treba da prisustvuje,to bi mpgao da bude zaštitnik prava pacijenata kao neutralna osoba i sa osnovnim znanjem medicinske struke.

  • Dokle vise

    14:52 // 25. 1. 2024.

    Ma samo u niškom porodilištu je do skoro bilo oduzimanje telefona i predaja odmah kod portira, sada u celoj državi može pratnja a ovde je zaboga Korona. Ali ako, kao i sve u ovoj zemlji, dok cutimo- gazite još više, verovatno da i nismo za bolje. Tuga da tužnije ne može biti.... Od najlepše stvari na svetu samo vi Nišlije tj Nislijke doživljavajte kao najveći košmar i strepnju.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: