Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:58, 12. 3. 2024.

| Društvo

Prokupačke demokrate obeležile godišnjicu ubistva Đinđića

Autor:Ljubiša MitićIzvor:Južne vesti
ubistvo đinđića
Demokrate obeležile 21. godinu od ubistva Đinđića; Foto: Lj. M.

Na mestu gde je podignut prvi spomenik u Srbiji ubijenom premijeru Zoranu Đinđiću, članovi Demokratske stranke u Prokuplju, simpatizeri i građani polaganjem venaca i govorom obeležili su 21. godišnjicu njegove smrti. Đinđić je ubijen 12. marta 2003. godine, ali je on i danas simbol borbe za demokratiju i slobodu u Srbiji, a njegova strast i posvećenost za rešavanje problema inspirisali su generacije ljudi da se bore za bolje sutra.

Okupljeni malobrojni poštovaoci lika i dela Zorana Đinđića kažu da sećanje na njega i dalje živi, a njegova vizija ostaje kao putokaz ka svetlijoj budućnosti za Srbiju i njene građane. đinđić spomenik Malobrojne pristalice lika i dela Zorana Đinđića ispred spomenika i hale koja je sagrađena njegovom zaslugom; Foto: Lj. M.

Nasleđe Zorana Đinđića i dalje živi kroz ideje demokratije, vladavine prava i evropskih integracija koje je zagovarao. Danas, mnogi se sećaju njegove hrabrosti, vizije i predanosti boljoj budućnosti za Srbiju. Nažalost, njegova smrt ostavila je prazninu u srpskoj politici i duboko potresla građane Srbije. Đinđić je bio vizionar, njegovim ubistvom umrla je i vizija Srbije koju je imao, a 21. godinu nakon njegove smrti mi se i dalje borimo da oslobodimo institucije koje je na svim nivoima uzurpirala vlast Srpske napredne stranke - rekao je Slaviša Momčilović, predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke u Prokuplju.

Zoran Đinđić, jedna od ključnih političkih figura u savremenoj istoriji Srbije, ostavio je neizbrisiv trag svojim radom, idejama i hrabrošću.

Rođen 1952. godine u Bosanskom Šamcu, po ocu poreklom iz Toplice, Đinđić je studirao filozofiju na Univerzitetu u Beogradu, gde je brzo postao poznat po svojoj oštroumnosti i analitičkim sposobnostima.

Bio je jedan od ključnih lidera u borbi protiv režima Slobodana Miloševića tokom devedesetih godina prošlog veka, kao i suosnivač Demokratske stranke i imao je važnu ulogu u organizovanju protesta koji su doveli do pada Miloševićevog režima 2000. godine.

Spomenik Zoranu Đinđiću ispred Sportske hale u Prokuplju koja je njegovim zaslugama i napravljena 2007, a otvorena 12. marta 2008. godine, prvi je spomenik koji je podignut pokojnom premijeru u Srbiji.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragiša Nikolić

    15:25 // 12. 3. 2024.

    Ne znam što kukate na doktora zaista? Čovek je "kriv" i kad pada kiša i kad je suša i za rupe na putu i za to što u Leoniju rade drugu i treću smenu subotom i što Topličanin nije u prvoj ligi i što ne radi bazen, i za sve i svašta?
    U Vodovodu verovatno kasni plata zbog loše naplate. Svi znamo da postoje veliki potrošači a vodu plaćaju paušalno? To ne može tako.
    Kad se to promeni biće i plata...

  • Svaka slicnost je slucajna

    13:56 // 12. 3. 2024.

    Pre 12 godina,vladao je ds,batak je bio pomocnik predsednika opstine,fica vecnik,nelson savetnik i vodovod i cistoca tada nisu primali plate,Docko jeste uzimao kredite i zajmove ali su to sve znali i odobravali ti isti vecnici i tadasnja skupstina,oni su morali dati saglasnost za takve stvari.2024,vlada sns ,iste face,iste funkcije,vodovod opet ne prima platu a cistoca je privatizovana.

  • Ivan

    13:43 // 12. 3. 2024.

    Raditi,raditi @
    Najbolje je da pitate doktora,jer vam je on sve i sva u Prokuplju...inače kako ste glasali tako i plata,nikad da je ne primite...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: