Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:52, 13. 11. 2015.

| Društvo

Promocija knjige "Vučić i cenzura" u subotu na trgu

Autor:B. G.Izvor:Južne vesti
Spomenik oslobodiocima
Vesnik slobode; Spomenik oslobodiocima Niša; Foto: Južne vesti

Zbirka kolumni nedavno smenjenog urednika Večernjih novosti Srđana Škora "Vučić i cenzura" biće predstavljena Nišlijama u subotu od 12 sati na Trgu kralja Milana.

Govoreći o razlozima za neuobičajenu lokaciju za promociju knjige, Škoro kaže da je "knjigama mesto u biblioteci, odakle bi trebalo da se pozajmljuju i čitaju", ali da je ovog puta neophodno da "knjige izađu na ulicu".

Biblioteke pripadaju narodu, a ne partijama. Nažalost, primorani smo da knjige građanima predstavljamo po trgovima. Tu još nije zabranjeno - kaže Škoro.

Osim autora, o knjizi će govoriti novinar i kolumnista dnevnog lista "Danas" Draža Petrović i glavni urednik "Južnih vesti" Predrag Blagojević.


Cenzurisana knjiga?

Vučić i cenzura Zabranjena knjiga?Podsetimo, reč je o zbirci kolumni Srđana Škora, dugogodišnjeg urednika "Večernjih novosti", koji je smenjen samo nekoliko dana nakon što je 27. aprila prošle godine u jutarnjem programu RTS kritikovao sastav vlade Aleksandra Vučića o kojoj je tog dana trebalo da glasa Parlament.

Knjiga je premijerno predstavljena početkom oktobra u Beogradu. Ipak, veoma mali broj medija je objavio vest o tome, a knjiga se i dalje ne može kupiti u lancima knjižara, niti kod kolportera.

Delo Srđana Škora je trebalo da bude predstavljeno Nišlijama u Narodnoj biblioteci, ali je direktorka Biblioteke Sonja Šuković otkazala promociju uz obrazloženje da "ne želi knjige sa političkom konotacijom" i da "mora da misli i na zaposlene".

Iz "Deli centra" je pojašnjeno da se njihove aktivnosti oslanjaju na "kreativne industrije i kompletan program je usmeren u tom pravcu", a da se promocija knjige "nikako ne može programski uklopiti sa tim delatnostima".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • lazić slaviša

    23:17 // 13. 11. 2015.

    bravo za niš.imate veliki pozdrav iz ns,ustani Srbijo protiv najgore vlasti u istoriji

  • milemen

    18:22 // 13. 11. 2015.

    Dodjimo svi sutra u 12 casova na Trgu Kralja Milana! Pokazimo da smo protiv ovog terora, pokazimo da smo protiv cenzure!

    • zahav

      10:39 // 14. 11. 2015.

      A ti pre trga, svrati do neke osnovne skole po malo gramatike.

  • Milos

    16:34 // 13. 11. 2015.

    Izadjimo u subotu na trg, i pokazimo Vodji sta mislimo o njemu!

    • Zoran-Beki

      11:31 // 14. 11. 2015.

      Gde se dede "hrabri srpski narod"? Dokle ovoga trpeti? Ovaj bre,gori i od Slobe! Samo poltroni,uvlakaci i klimaci glavama profitiraju,a ostali da beze,a? Dole sa nesposobnim i bahatim nazadnjacima,sa ovim
      "vodjom"!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: