Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:45, 14. 11. 2023.

Prva protestna šetnja radnika niškog DKC-a i javni odgovor Sotirovski

IMG-0ad4bb6eb36c104baea833a4d35c9fca-V Prva protestna šetnja radnika DKC-a; foto: S. V.

Nezadovoljni zbog spajanja sa “Divljanom”, radnici niškog Dečijeg kulturnog centra danas su išli u prvu protestnu šetnju od Gradske kuće do Privrednog suda i nazad. I dalje zahtevaju da se poništi skupštinska Odluka, ali ostavljaju mogućnost da dođe do spajanja pod njihovim uslovima. S druge strane, gradonačelnica Sotirovski smatra da se bune bez razloga, da je parola “Vratite deci kulturu” maliciozna i da su neki zaposleni ispolitizovani. Ipak, uverava ih da niko neće izgubiti posao.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Lilu

    18:00 // 14. 11. 2023.

    A,u,gospođo Sotirovski,pa ni Vi niste bili novinar nego dopisnik RTS-a.
    Pa niste bili školovani za mesto gradonačelnika pa,eto,postaste.
    Pa niste bili svesni da adaptacijom stana od 80+ kvadrata ne možete stići na 130+ kvadrata,ali eto uspeli ste i to.
    Samo Vam drugi smetaju.
    Gromado niške kulture, umetnosti i politike.Svestrana ženo.

  • MedTeh

    18:17 // 14. 11. 2023.

    Da li je gospodja svesna da se ovakvim recnikom i ponasanjem ne resavaju problemi, kao ni na silu. A oba nacina primenjuje i oba su losa, pa posle zasto je rejting SNS los. Pa zbog takvog ponasanja, zbog punjenja licnih dzepova a ne da se obezbedi bolji zivot gradjana. Jedva cekam da joj vidi ledja. Bulatovic je za nju izmislio mesto gradonacelnika a bio je los.

  • Деутеријум

    19:26 // 14. 11. 2023.

    "Tamo imate dva kuvara, evo istražite, vi ste novinar, šta oni rade u DKC-u, imate prehrambenog tehničara..." - рече градоналелница. Па немојте тако молима вас (намерно мало слово в). Па најмање половина тренутно руководећег кадра је пре окончања дописне школе од три рате, била идентичног или сличног образовања. А сада су интелектуалци... еј!! Неки чак и професори!!!! И то све кад су постали власт

  • dragoljub stamenković

    20:20 // 14. 11. 2023.

    Bulatoviću vrati se i sve nam oprosti.

  • Torpedo

    21:52 // 14. 11. 2023.

    Grozim se i ove namestenice, koja samo blati ljude, kad se pobune ! Dotad, cuti i hvalih ih ! A, ovi protestanti, s obzirom da nema lokalnih izbora ,za mesec dana u Nisu, listom ce glasati za AV ! Oj,provincijo, teska li si !

  • Mitar Mirić

    22:20 // 14. 11. 2023.

    Ovde jedna stvar ne stima,sta je i gde je direktorka,koja je secamo se prvog dana bila sa radnicima,pa posle raporta u kuci grada isparila na nekakvo odsustvo sa posla,treba da se lepo razgovara,kada su vec radnike poveli pa ih ostavili na cedilu,da im se objasni da licenca mora da se ima i da je to amin,ko ne zeli ,moze da potrazi.posao po fabrikama,trafikama ili da malo.odmars od posla...

  • radnik SC.Cair

    22:23 // 14. 11. 2023.

    Ja bi gradonacelnici porucio: Vrnite narodu sport!

  • Vaspitačica

    22:51 // 14. 11. 2023.

    Ovi što protestuju, ne brinu za decu, ni kulturu. Samo se zbog plate bune. To je u redu. A kad iznerviraju Sotirovsku još malo, ona će da ukine DKC i da proda objekat. I treba, oni i onako ništa ne rade tamo.

  • Slavica

    23:21 // 14. 11. 2023.

    Spojili škole Carica Jelena i Bubanj, sad Divljana i DKC. Šta je sledeće? Ne bi me čudilo da uskoro spoje Gradsku bolnicu i Goricu.

  • dr Jakov Zlatar

    08:13 // 15. 11. 2023.

    Ne podržavam ni jedne ni druge.Ni ovi nisu cvećke.Šta su radili predhodnih godina? Čime se bavio DKC? Iznajmljivanjem poslovnog prostora i nekim skečevima socrealističke provenijencije. To je mala unutrstranačka svađa i ništa više.

  • izvrnuta stvarnost

    08:46 // 15. 11. 2023.

    Secam se kada je ovaj Centar bio sa Divljanom, a i kada je bio bez Divljane. Zar nije dovoljno iskustvo, nema lazi , nema prevare. Sa Divljanom nije srecno resenje, svi to znaju. I zaposleni u Centru to znaju i zato se bune, sigurno ne iz besa. Treba ih podrzati. Tretman dece u ovom Gradu, od samog Grada i njegovog rukovodstva je posebna tema. Trebalo bi da bude najznacajnija. Trebalo bi.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: