Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:52, 5. 3. 2011.

| Društvo

Radan Ilić u Kliničkom centru Niš

Autor:P.B.Izvor:Južne vesti
Radan Ilić, arhivska fotografija; foto: Glas javnosti

NIŠ - Član predsedništva G17 plus, Nišlija Radan Ilić, biće postavljen za pomoćnika direktora Kliničkog centra Niš, saznaju Južne vesti.

Ilić bi na tu funkciju trebalo da pređe sa mesta direktora Sektora za razvoj i kvalitet u Nacionalnoj službi za zapošljavanje, na kojoj se trenutno nalazi.

Prema saznanjima lista Alo!, Ilića bi trebalo da nasledi Sava Čojčić, koji je tu funkciju praktično dobio u zamenu za mesto u republičom parlamentu, na koje sada dolazi lider G17 plus Mlađan Dinkić.

Komentar Radana Ilića nismo uspeli da dobijemo jer nije odgovarao na telefonske pozive.

Verovatnoća da Radan Ilić zaista preuzme funkciju u Nišu svakako nije mala. Odlukom Vlade Srbije od 17. februara za VD direktora Kliničkog centra postavljen je dr Borislav Kamenov, kog je predložila takođe partija G17 plus. Dok zamenika direktora postavlja Vlada, pomoćnike imenuje direktor.

Međutim, i dalje je neizvesno koliko će još Kamenov biti na čelu Kliničkog centra.

Prema saznanjima Južnih vesti postignuta je saglanost stranačkih lidera, pa se očekuje da ubrzo po rekonstrukciji Vlade za direktora Kliničkog centra ipak bude postavljen dr Zoran Radovanović (SPS), čije ime je kao predlog Upravnog odbora ove zdravstvene ustanove upućeno Vladi početkom februara.


Ko je Radan Ilić?

Radan Ilić, rođen je u Nišu 1963. godine, a po zanimanju je doktor pravnih nauka.

Političku karijeru započeo je u SPO. Od 1998. godine bio potpredsednik Izvršnog Odbora grada Niša u vreme kada je na njegovom čelu bio Branislav Jovanović, u to vreme predsednik niškog ogranka SPO a danas visoki funkcioner G17 plus.

Četiri godine (2000 - 2004) Ilić je bio pomoćnik direktora JP „Zavod za urbanizam“ u Nišu.

Od 2004. do 2008. godine, tada već kao funkcioner G17 plus, bio je direktor Regionalnog centra Poreske uprave Niš. Paralelno sa tim bio je i odbornik u Skupštini grada Niša i Gradski većnik u mandatu Smiljka Kostića.

Za zamenika direktora Nacionalne službe za zapošljavanje Republike Srbije izabran je 2008. godine.

Prema podacim sa sajta G17 plus od 2006. godine Radan Ilić je i docent na Fakultetu za državnu upravu i administraciju Megatrend univerziteta na predmetu Krivično pravo.

Prema podacima do kojih su došle Južne vesti, Radan Ilić je i predsednik Upravnog odbora preduzeća Ivan Milutinović Pim, koje se bavi izgradnjom vodnih puteva, a najveće poslove obavlja sa Libijom, Irakom, Indijom, Bangladešom i Crnom Gorom.

Član je Predsedništva G17 PLUS.

Oženjen je, otac dvoje dece. Živi u Nišu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Jaca

    00:18 // 9. 4. 2011.

    G- dine Petronikuse,postujem Vase misljenje ali se ne slazem sa Vama.Naime,verovatno se i moja cistacica pita sto ja imam vecu platu od nje,jer" samo sedim" a ona po ceo dan cisti i brise.Eeee,zato sto je ona za svoj posao manje truda,skole,knjiga,zivaca,novca i zdravlja ulozila nego ja! I to se neda uporedjivati.Koliko vidim,sad ispade problem sto je covek doktor nauka,ne znam sta bi bilo da nije,da li bi vise odgovarao za to radno mesto?Osim toga,preko veze ili ne,na privatnom ili drzavnom fakultetu,svejedno,trnovit je put do doktorske titule,i onaj koji nije kroz to prosao ,ili cak ni fakultet zavrsio tesko ce da shvati...Cistacice narocito.Sreca sto coveka nisu postavili za ministra,verovatno bi usledio poziv na linc.Ovako,prebolece ljubomorni,smirice se ostrasceni pa cemo valjda nastaviti zivot i sa tom bolnom cinjenicom i nepravdom da je na mestu pomocnika jedan doktor nauka a ne moj komsija moler ili moja medicinska sestra.A puno ih volim.

  • Serdjo

    23:33 // 3. 4. 2011.

    Celo zdravstvo nam je takvo, javasluk, korupcija, bezakonje, Novi ministar, novi direktori KC i domova zdravlja npr. u Merosini direktor je covek koji blage veze nema sa zivotom, uhapsili mu pomocnika "ljubavnicu" zbog laznu diplomu pravnog fakulteta a sad joj i sina zaposlio "njegovog pajstorka". Glavni za postavljenje je predsednik OO G 17+ i predsednik SO Merosina Goran Mikic zv. Becka, koji je krao autobus Nis - ekspresa i sa jos jednim otisli u Soko banju na izlet a vi prosudite sami kakvi vode ovu drzavu i koji i kakvi su na vlast. BRUKA I SRAMOTA.

  • milos

    09:32 // 31. 3. 2011.

    Ne treba covek za zdravstvo da poznaje zdravstvo nego da radi nabavke za zdravstvo a tu su pare za kampanju pa kolko traje neka traje a nije malo za ceo KC. Za to stvarno treba pravnik visokog kvaliteta da nebi bilo corke posle kraja mandata.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: