Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:15, 17. 1. 2020.

Radna grupa za aerozagadjenje u Nišu najavljuje subvencije za kvalitetnije grejanje

ogrev Rešavanje problema zagađenja u Nišu počinje od grejanja; foto: JV

Da vazduh nije sve zagađeniji zbog boljeg standarda građana, kao što kaže predsednik Aleksandar Vučić - tvrde stručnjaci i kažu da je jedan od najvećih zagađivača loše grejanje. Upravo bi prvi konkretni potezi Radne grupe za aerozagađenje u Nišu trebalo da budu rešenje tog problema, a predsednik Goran Milosavljević kaže da je u pripremi projekat subvencija za kvalitetnije grejanje.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • ivan

    08:41 // 17. 1. 2020.

    Hoce li grad ili drzava dati subvencije obicnim gradjanima da predju sa drva na ekoloski prihvatljivijije grejanje za kotlove na pelet, plin itd.

    • MarkoM

      18:00 // 17. 1. 2020.

      Drvo, odnosno biomasa je obnovljivi izvor energije. Ne treba ga menjati. Sirova drva vise zagadjuju, a manje greju jer energiju trose na isparavanje vode, umesto na odavanje toplote.

  • Ilija 80

    09:15 // 17. 1. 2020.

    Kažu za par meseci će problem biti rešen!
    Taman kada bude prošla grejna sezona rešiće se ovaj problem a pretpostavljam ponovo će se pojaviti sa početkom naredne grejne sezone..
    I još nešto, mnogo manje bitno ali kako će nagraditi ili subvencionisati one koji vode računa o ekologiji? Branioce reka, šuma, nacionalnih parkova, gradskih drvoreda..svega onoga što ste napali kao stenice uništavate!

  • Mara

    09:23 // 17. 1. 2020.

    Svaka čast i treba svi na centralno pa da vidite šta su muke

  • Rade DB

    09:24 // 17. 1. 2020.

    Grejem se na pelet, ako ne dobijem subvenciju, prelazim na ugalj.

  • Ricardo

    09:31 // 17. 1. 2020.

    Ako taksisti imaju subvenciju zbog ekologije do 8000 eura za nove automobile mogu i domaćinstvima za priključak na gradsku toplanu. Meni su tražili pre 10 godina oko 6000 eura za priključak na toplanu.

  • Milan

    10:00 // 17. 1. 2020.

    U duvaniste su se sve kuce pre 4-5 godine iskljucile sa toplane. Ja sam za grejanje 220 kvadrata prosecno godisnje toplanu placao oko 350 000 din! Kuca ima 15cm stiropor fasadu, 10cm kamenu vunu imam na tavan, stolarija na celu kucu drvo-aluminijum. Sad se grejem na drva, temp u kucu ne spustam ispod 24 stepena, izgorim oko 15 metra drva za sezonu sto me kosta oko 70ak hiljade

    • coa

      11:04 // 17. 1. 2020.

      Pa naravno! Tako i treba da se subvencionise!
      Navesti ljude da se prikljuce na centralno grejanje, dati normalnu cenu centralnog grejanja i mogucnost momentalnog iskljucenja.
      Ovako, vidimo u sta se pretvara sve ovo..Sinoc je u Nisu oko 19h index zagadjenja bio 356, sto je DUPLO vise od alarmantnog stanja u BG-u!

    • Bugi

      12:16 // 17. 1. 2020.

      Zaključak: partijsko zapošljavanje u Gradskoj toplani zagađuje vazduh.

  • Арчибалд Рајс

    10:14 // 17. 1. 2020.

    Можда је загађње чак и одлична ствар.

    Замислите да је ваздух чист. Ето одмах таксе на удисање свежег и чистог ваздуха.

  • Niski

    11:14 // 17. 1. 2020.

    Subvencionisite besplatne prikljucke na gas i posle toga normalnu cenu istog, a ne da skidaju ljudima kozu.

  • Jelka74

    11:19 // 17. 1. 2020.

    NEKADA (pre desetak-petnaest godina): obe toplane+toplana kliničkog radile su na mazut ili čvrsto gorivo i izbacivale onaj crni dim, kuće su uglavnom bile ko se kako snađe !!Pušilo se unutra!!!
    DANAS:sve tri toplane su na gas, izbacuju vodenu paru; 30% individualnih objekata-kuća je priključeno na gas!Pušenje zabranjeno unutra, svi puše napolju!!!
    ZAKLJUČAK izvedite sami

  • Milos Nis

    12:03 // 17. 1. 2020.

    Grad ima pravo da zabrani drvo, mazut, ugalj i naftu kao energente u prvoj, drugoj i trecoj zoni. Ograniciti voznju dizela euro 3 i euro 4 u periodu oktobar-mart. Mora da se subvencionisu domacinstva, da predju na grejanje na pelet i na toplanu. Obavezati javne prevoznike da 50% autobuse bude na metan ili na struju. Uradite ovo i imacemo 80% cistiji vazduh! EU ne poznaje drvo kao energent!

    • jelenna

      13:13 // 17. 1. 2020.

      Evropa mnogo sta ne poznaje a mi tako zivimo i jos nas ubedjuju da nikad nije bilo bolje....

    • JelenaJelenaJelena

      14:28 // 17. 1. 2020.

      Zvučite mi kao političar!! Grad ima pravo!??? I ja imam pravo da mogu sebi da olakšam zivot tako što ću da se grejem na gas i da vozim kola na struju, al' ne daju dušmani! A što se tiče EU - vi slobodno idite tamo gde vam je bolje, ostavite nas i ne brinite šta udišemo. biće nam bolje bez vas i takvih kao vi!

  • Milisav

    13:25 // 17. 1. 2020.

    Vi ste najveći zagađivači. Vi, iz vlasti. Nesposobni da rešavate komunalne probleme građana. Sada atakujete na "zagađivače" da koriste kvalitetne energente. Troše gume i ulje. Gde, broj njihov !? Šlagvort, za navodnu zabrinutost. A tek standard, zatim magla, dalje nepouzdana merenja. Ima li kraja budalaštinama? Pa, kako onda živi svet sa bogatim standardom. Odlično, sa ODGOVORNIMA na čelu.

  • Deki

    14:16 // 17. 1. 2020.

    Ako Vucic kaze(izlaze kao i uvek)da je more zute boje botovi ce to da potvrde.Ima na zalost puno praunoglavih ljudi(botovi)koji ce da poveruju u svaku njegovu izrecenu glupost(laz) Ajmo botovi..

  • Predrag

    14:55 // 17. 1. 2020.

    Čemu mišljenja i stručnjaka i građana kad to niko ne zarezuje,Predsednik zna i sve i najbolje.Uspešno nad vodi kroz maglu.

  • Sale

    15:20 // 17. 1. 2020.

    Treba sankcionisati privatna domaćinstva oni su najveći zagadjivači ugalj,drva pa i pelet! Mora se preći na čistiji izvor grejanja, gas, jer ovako ako se nastavi nece biti mesta na grudnom!!!

    • Predrag Stevanović

      22:50 // 18. 1. 2020.

      A sto se ne bi subvencirala domaćinstvo da preusmere grejanje na gas? Imaš li ti dečko predstavu koliko samo košta priključak na yugorozgaz? Da ne pominjem instalaciju i sve potrebne dozvole. Kao da gradiš nuklearnu elektranu. A i cena samog gasa je NEREALNA

  • srba

    16:12 // 17. 1. 2020.

    a kako svi da se prikljuce na lopovsku toplanu koja lozi mazut ????
    to ce da nas spasi jel da???
    to je samo lud covek mogo da smisli sta se oslobadja kad sagoreva drvo a sta mazut ????

    • Ouzo

      05:52 // 18. 1. 2020.

      Totalno si u ofsajdu,Toplana je 94 % na gas !
      Verovatno si duznik,za razliku od mene,pa su ti svi lopovi !
      Ove iz distribucije i parking servisa ne pominjes,oni su ti dobri,a ovi sto greju te kradu !

  • Ouzo

    05:59 // 18. 1. 2020.

    Ovi sto se,do pre godinu dana zalagase,da se Toplana srusi,zatvori,da su neradnici, neznalice,zaposlene kao na modnoj pisti i nazivase ih "snajke",pa drukaju racune,pa sto greju nocu,sad se zalazu da se oni na ugalj i preradjeno ulje i repicu povezu na toplanu !Znaci ludilo !
    Najgora gradska vlast u Srbiji,formira PREDIZBORNU radnu grupu !
    Kad oces nesto da ne uradis,formiraj radnu grupu !!!

  • Unuče

    19:51 // 28. 3. 2021.

    Hoću da kupim peć na pelet za grejanje dela kuće bez radijatora,znači klasična peć .Da li neko zna nešto o mogućoj subvenciji za nabavku takve peći?Pozdrav svima

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: