Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:25, 25. 3. 2014.

| Društvo

Sud u Strazburu odbio žalbu boraca

Autor:A. S. i S. J.Izvor:Južne vesti, Blic
Borci rata
Odluka Međunarodnog suda razočarala borce (foto: Vanja Keser)

Borci, učesnici rata 1999. godine, neće dobiti svoje ratne dnevnice, jer je Evropski sud za ljudska prava odbio njihovu žalbu.

Ovo je iz Strazbura saopštio advokat boraca Srđan Aleksić, koji je pojasnio da na ovu presudu nije moguće uložiti žalbu.

- Izgleda da je ova odluka konačna i da nećemo imati priliku na žalbu. Ali nećemo odustati. Sada krećemo radikalno! - rekao je član Udruženja boraca rata 1999. godine na skupu koji je na Trgu kralja Milana održan povodom ovakve sudske odluke.

Borci su, nakon neočekivanih rezultata, ovakvu odluku nazvali poražavajućom. Najavljuju proteste i u Beogradu ispred Skupštine, gde će, kako su najavili, otići pešice. Trg kralja Milana Borci simbolično pokazuju da ih je "Srbija bacila na kolena" (foto: Vanja Keser)

Podsetimo, presudom koja je doneta 10. jula prošle godine utvrđeno je da je Vlada Republike Srbije diskriminisala ratne rezerviste iz Niša kada je zaključila sporazum o isplati ratnih dnevnica samo sa 7 opština na jugu Srbije. Tada je zaključeno da je povređen član 14. Konvencije o zaštiti ljudskih prava koji reguliše zabranu diskriminacije, a kasnije je Republika Srbija uložila žalbu na ovu presudu

Obrazloženje konačne presude biće poznato sutra, nakon što u Niš doputuje advokat Srđan Aleksić. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • egic ljudmila

    11:54 // 2. 6. 2014.

    imam prihvacenu predstavku suda u strazburu od 2005.godine i nista. Ovi su jos gori od nasih,
    koji se jos povodom toga i sve vise svete.

  • Pravda

    15:09 // 26. 3. 2014.

    ...izabrali ste najgoreg advokata da vas zastupa zasto se cudite presudi?Tog advokata je interesovala samo licna dobit i nista vise. Pa pogledajte sta ste mu potpisivali pa to pomnozite sa br boraca.

  • Pravda

    15:06 // 26. 3. 2014.

    ...jos jedan u nizu koji je hteo lako doci do novca.Advokat Aleksic svojim saradnicima i prijateljima pricao kako ce se preko noci obogatiti i steci veliku materijalnu korist,na borce nije ni misleo.

    • Vida Vidic

      06:47 // 20. 11. 2016.

      Advokat je zainteresovan da dobije povoljnu presudu kao i veterani jer on dobija procenat od naplacenog iznosa, bolje kritikujte drzavu nego advokata.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: