Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:02, 18. 8. 2016.

| Društvo

Tvrđavski most zatvoren dan pred zvanično zatvaranje

Autor:M. V.Izvor:Južne vesti
most-foto-V.-O
Vozači neprijatno iznenađeni; foto: JV

Iako će od sutra biti definitivno zatvoren za saobraćaj, već danas vozači ne mogu da prolaze Tvrđavskim mostom jer radnici obeležavaju pešački prelaz kod Tvrđave. U Direkciji kažu da je ovo privremeno zatvaranje, te da će možda biti otvoren popodne ili večeras.

Barikade koje su postavljene ispred Tvrđave i kod parkinga u Ulici 7. juli neprijatno su iznenadile vozače koji su mislili da će još danas moći da idu preko mosta.

Međutim, ko nailazi sa Keja Mike Paligorića, umesto desno preko mosta, danas može da ide samo pravo, Jadranskom ulicom koja prolazi pored Tvrđave, i obrnuto. One koji krenu Ulicom 7. juli u nameri da skrenu desno na most, barikade kod samog parkinga primoravaju da se okrenu i vrate.

Nameravao sam da autom dođem do parkinga kod Gradske kuće, međutim, kada sam došao sa Keja Mike Paligorića, umesto da skrenem, radnici su me preusmerili pravo, ulicom koja nastavlja pored Tvrđave. Znam da se most zatvara od sutra, zato sam se danas i zbunio. Mogli su ovo malo drugačije da organizuju - kaže jedan Nišlija.

most-1-foto-JV Zatvoren i prilaz mostu iz Ulice 7. juli; foto: JVU Direkciji za izgradnju grada kažu da je reč o privremenom zatvaranju, jer je neophodno da se završi obeležavanje pešačkog prelaza, te da će most možda biti otvoren popodne ili večeras, ukoliko radnici završe posao tokom dana.

Ovo danas je priprema za sutra. Od 10 sati sutra će biti definitivno zatvoren za saobraćaj, kako je prvobitno najavljeno, biće postavljeni čunjevi s jedne i druge strane mosta. To nisu oni čunjevi koji mogu da se obore, nego oni koji su učvršćeni u beton i lepo izgledaju - kažu u Direkciji.

Podsetimo, informacija o zatvaranju Tvrđavskog mosta za saobraćaj pojavila se početkom juna, a tada je većnik Mihajlo Zdravković pojasnio da je ova odluka doneta kako bi se ovaj deo grada rasteretio saobraćajnih gužvi, ali i kako bi se povećala bezbednost na ulasku u Tvrđavu.

Nekoliko dana pre “Nišvila” u ovom delu grada postavljeni su semafori koji će regulisati saobraćaj, a proširena je i pešačka zona u Ulici Đuke Dinić.

Od 19. avgusta automobili će se kretati pored Tvrđave ka Jadranskoj ulici i iz ove ulice ka Šumatovačkoj, dok će skretanje na most i posle u Ulicu 7. juli biti zabranjeno.

Ovaj deo bi, prema najavama, vremenom trebalo da bude preuređen u pešačku zonu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • nislija

    08:53 // 19. 8. 2016.

    ciji li je mozak ovo smislio...Zivo me interesuje kako ce izgledati Vozdova i Generala Milojka Lesnjanina kada zatvore tvrdjavski most za vozila..?

  • Zoran

    01:12 // 19. 8. 2016.

    Generalna proba je uspela.

  • Koja

    23:46 // 18. 8. 2016.

    Još jedna pometnja pametnih.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: