Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:44, 5. 8. 2014.

| Društvo

Upozorene neplatiše ostaju bez struje

Autor:M. VučićIzvor:Južne vesti
Iskljucenje-struje.jpg
Isključenja moguća i za minimalni zaostatak duga za upozorene korisnike (foto: elektrovojvodina.rs)

Potrošačima koji po junskom upozorenju nisu izmirili i poslednji dinar računa za struju, u toku ovog meseca struja će biti isključena bez obzira na visinu zaostalog duga, upozoravaju iz ED „Jugoistok“.

Šef kabineta direktora „Jugoistoka“ Dragoslav Pavlović nije mogao da precizira koji će biti minimalni dug za isključivanje struje, ali je naglasio da čak i ako EPS „Snabdevanje“ naloži da taj minimum bude 10.000 dinara, od isključenja neće biti izuzeti ni oni koji duguju manje.

- Ukoliko neko nije po prethodnom, junskom upozorenju, isplatio celu sumu, neće mu se izdavati novo upozorenje, nego će mu energija biti obustavljena. Dakle, oni potrošači koji su već upozoreni, moraju da izmire i poslednji dinar duga. Moguće je, recimo, da je neko juna dobio upozorenje za dug od 10.000 dinara, u međuvremenu platio 8.000 i da mu sada ekipe iseku struju za dug od 2.000 dinara, jer nije u potpunosti izmirio dug po prethodnom upozorenju – objašnjava Pavlović.

Iz „Jugoistoka“ najavljuju da će, osim ovim potrošačima, u toku avgusta struja biti isključivana svima koji u narednih nekoliko dana budu dobili upozorenje pred isključenje, a svoj dug ne izmire u roku od 15 dana od datuma na upozorenju.

Iz ovog preduzeća obaveštavaju potrošače da će nakon isključenja, pored iznosa duga, morati da plate i troškove ponovnog priključenja na mrežu.

Takođe, oni upozoravaju građane da se ne priključuju samostalno na mrežu, jer će protiv takvih biti pokrenute krivične prijave i biće im obračunata neovlašćena potrošnja u iznosu od više stotina hiljada dinara. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bane

    23:54 // 10. 8. 2014.

    U Trnovcu nasli cak 18 neplatisa kojima su iskljucili struju.Bio ministar,kamere,akcija.Eto i sta se vi drugi bunite.Verovatno je vec svi opet imaju.U Nisu zulum ali redom.Ako vam je dobro onda nista

  • Goca

    09:34 // 6. 8. 2014.

    Ovo je jedna velika LAZ!
    Prvo otpisu dug od 3000000din. kao tamo je negde i ceka na naplatu,a zatim taj isti potrosac napravi novi dug od 100000din. i nista.Koliko vidim i dalje ima struju.

  • z.c.

    09:15 // 6. 8. 2014.

    Izvinite,mozda se ne uklapam u ova razmisljanja.Sta onda da kaze moja majka-penzioner koja sa svojom malom penzijom prvo plati struju,grejanje,zajednicke troskove pa onda lekovi i hrana.Mozda gresi?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: