Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

01:50, 12. 8. 2010.

| Društvo

Uspešan start programa PBILD

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
Leskovac

Na području 13 opština Jablaničkog i Pčinjskog okruga uspešno je startovao program PBILD – ocenjeno je i na sednici Upravnog odbora u čijem radu su učestvovali predstavnici svih lokalnih samouprava i sedam nadležnih ministarstava Republike Srbije.

- PBILD program pokazuje prve rezultate na terenu i zadovoljan sam da se ostvaruju ciljevi postavljeni na sastanku održanom aprila u Leskovcu, što je jako važno za razvoj dva okruga – kaže Duško Radaković, državni sekretar Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Tatjana Strahinjić Niklić, zamenik menažerke programa, kaže da je interno raseljenim licima dodeljeno nekoliko paketa pomoći i dve seoske kuće, dok su nove aplikacije u procesu razmatranja.

- Kompjuterizacija dislociranih matičnih knjiga je u toku i do sada je uneto 300 hiljada podataka. Organizovalo smo i prezentacije sa nacionalnim službama za zapošljavanje u Leskovcu i Vranju – kaže Nikolićeva.

PBILD je program UN koji treba da se realizuje u Jablaničkom i Pčinjskom okrgu do 2012. godine iz novootvorene kancelarije u Bujanovcu. Ta kancelarija je sastavljena od osoblja iz šest partnerskih agencija UN koje realizuju program. To su Program UN za razvoj (UNDP), Dečji fond Ujedinjenih nacija (UNICEF), Program UN za ljudska naselja (UN-HABITAT), Visoki komesarijat UN za izbeglice (UNHCR), Međunarodna organizacija rada (ILO) i Međunarodna organizacija za migracije (IOM).

Šest agencija UN rade zajedno i to u saradnji sa Vladom Srbije i svih 13 opština Jablaničkog i Pčinjskog okruga.

PBILD program finasira pet međunarodnih donatora: Španski Fond za dostizanje milenijumskih ciljeva razvoja, Švedska agencija za međunarodni razvoj (SIDA), Švajcarska agencijas za razvoj i saradnju (SDC), Kraljevina Norveška i Program UNDP.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Slični tekstovi
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: