Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:07, 22. 1. 2021.

Zbog klizišta u Proseku Nišliji se urušava kuća, najavljuje tužbu

Klizište Prosek; foto: B. M Niko do sada nije reagovao, Nišlija strahuje da će i kuća pasti; foto: B. M.

Vikendica u selu Prosek kraj Niša koju je Boban Milojević renovirao pre nekoliko godina u međuvremenu je postala dom za jednog člana porodice, ali je morao da se iseli, jer se urušava zbog klizišta. Nišlija kaže da je sve počelo pre tri godine kada su teški kamioni zbog izgradnje koridora prolazili tim putem, a da su poslednje poplave dodatno uticale na odron. Za to vreme on se obraćao svim nadležnima, ali nije bilo reakcije, pa kaže da je jedino rešenje tužba.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Прање пара док сви ћуте

    11:35 // 22. 1. 2021.

    Битнији је натпис "Ја волим Палилулу",поплочавање паркова,кичерајска фонтана и Тврђавски мост на Скадру.

  • Miško Prosečko

    11:58 // 22. 1. 2021.

    30 godina prolazim tim putem redovno i mogu da potvrdim da je put zaista popustio tek pre nekoliko godina, baš u vreme prolaska teške mehanizacije. Do tada nikakvih problema nije bilo.

  • ne li ti reko

    12:14 // 22. 1. 2021.

    Na tom mestu potporni zid je popustio još pre 6 godina. Tada je predsednik opštine N.Banja na televiziji izjavio da će sanaciju uraditi za mesec dana

    • Oblak

      13:28 // 22. 1. 2021.

      Predseddniku nije zabranjeno da obećava, ali se vama čudim što verujete, kada nije prvi put da vas lažu i kada znate kakav je. "Obećanje, ludom radovanje".

  • ne li ti reko

    12:27 // 22. 1. 2021.

    Svi koji kažu da nisu upoznati s ovim problemom, lažu. Meštani Proseka su pre par godina protestvovali, ali se sve završilo na predizbornim obećanjima partije na vlasti. Rešiće to jednog dana, kada budu rešili da se slikaju i otvore novu deonicu puta. Do tada ili do neke tragedije (ovde prolazi i bus koji prevozi učenike ), za građanstvo postoji obilazni put , preko Niške Banje. Nije daleko...

  • coa

    12:56 // 22. 1. 2021.

    Ovde su radovi i kamioni barem stali... Na Mramorskom brdu, u podnozju kopaju i dalje, kamioni u pretovaru non stop prolaze po Batusinackom putu..Do pre neku godinu bilo im zabranjeno, cak je i bio saobracajni znak..sada znaka nema, a brdo sve vise tone...

  • Miroslav

    15:07 // 22. 1. 2021.

    Na 20 metra od ove provalije je biracko mesto na kome je sns dobio 70% na poslednji izborima 21. Juna. Svi glasaci prosli pored ovog odrona i zaokruzili SNS. Sta reci o tim ljudima a da ih ne uvredis!!

    • Nenad

      16:54 // 22. 1. 2021.

      Pa da glasaju opet isto.

  • Дудина Падина

    16:03 // 22. 1. 2021.

    Кућа/викендица је саграђена изнад саме Нишаве,на терену који народ назива НАВОЖОТИНА.На таквом терену ниједан инжењер/вештак не би издао дозволу за градњу.То је потенцијално клизиште од памтивека.А то што су пролазили камиони - само педесетак метара одатле је мост на Нишави и њему ништа не фали.Не може се градити где се коме прохте - а онда тражити надохнаду од заједнице.

    • Čičino

      22:40 // 22. 1. 2021.

      Za taj mos se baš i ne slažem, mislim da otpadaju trapovi na sastavima sa obe strane!

  • Дудина Падина

    16:08 // 22. 1. 2021.

    Ја плаћам порезу на подручју општине Н.Бања и јаво изјављујем да ћу тужити поменуту општину ако дабило каква средства за санацију поменуте викендице - крајње је време да се поведе рачуна где се и шта гради.Поменути објекат је сигурно изграђен без дозволе,а ако и има дозволу надохнаду тражити од лица које је дозволу издало.Памет у главу - закон мора да се поштује.

    • Kulbir

      16:52 // 22. 1. 2021.

      Bas tako...BRAVO! Treba prvo ispitati sve te vikendase i njihove papire i koliko je sve to regularno. To zemljiste je kliziste i pitam se kako su uopste dobili dozvolu za gradnju (ako su je dobili).?!!!
      Kako imaju samo obraza da se javljaju kad su svi ilegalci? Dajte da vidimo kako je doticni dobio dozvolu za gradnju pa onda da se solidarisemo sa doticnim.

  • Дудина Падина

    08:58 // 23. 1. 2021.

    Сваки некорумпирани инжењер/вештак би доказао и потврдио да је власник викендице својим радовима на и око викендице АКТИВИРАО клизиште.Уместо да друштво њему плати захтевати да он поправи угрожени пут - да једном за свагда појединци схвате да не могу да раде шта хоће а да при томе наносе штету другима.

    • Vanja

      10:21 // 23. 1. 2021.

      Poštovani,
      Vlasnik nije mogao da ugrozi i aktivira klizište ukoliko izvrši unutrašnje i spoljašnje estetsko renoviranje. Da li je neko lud da samom sebi pravi štetu?
      A vi, ako ste sami po sebi negativni i zluradi u svojim komentari, svoje frustracije lečite u specijalizovanim ustanovama.
      Na kraju, uzdamo se u vlast koja god bila na čelu ove lepe Srbije, da će rešiti problem.

    • Mestanin Proseka

      11:36 // 23. 1. 2021.

      Sramota je da ljudi objavljuju ovako samozive komentare. Sta bi napisali da je Vasa kuca u pitanju. Zivim u Proseku. Kuca je sazidana 60 tih godina kada i nije bio urbanisticki plan za Prosek. Imao dozvolu ili ne, put je popustio zbog koridora i to nije jedino ostecenje puta. Put nije projektovan za tolike terete,popustio je autoput i radjen ponovo. Treba uraditi potporni zid i spasiti putza sve.

    • Vladimir

      09:19 // 24. 1. 2021.

      Ne piši gluposti! Živim u tom naselju i sve je bilo u redu dok nije počela izdanja famoznog koridora. I ako postoje znaci koja vozila i sa kojom nosivošću mogu tim putem kiperi sa kamenom iz Ostrvice su tu prolazili i ako su upozoravani da to ne rade. Kada dnevno tim putem pređe stotinak kamiona od 7.5 tona nema tog puta koji bi to izdržao. Bilo je i rupa, nasuli u njih asvalt i "to vam je to"!

  • aleksandar goricki

    15:31 // 23. 1. 2021.

    Ali zasto neko ne kaze da tom trasom prolazi autobus nis expresa koji svakondevno provizi nasu decu do skole zasto se o tome cuti po meni je to najveca sramota

    • Vanja

      17:37 // 23. 1. 2021.

      Da gospodine, u pravu ste, životi naše dece i stanovnika su ugroženi, kao na ruskom ruletu. Pitanje je samo kada će i kuće sa brda da krenu na dole, pošto se put sigurno i ubrzano urušava. Samo nam fali, ne daj Bože još jedna jača kiša. Već je pola ulice otišlo... Trenutno samo jedno vozilo može da prođe.

  • Срба

    15:44 // 23. 1. 2021.

    Јел’ имао/уплаћивао осигурање за ту кућу и плац?

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: