Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:03, 13. 2. 2024.

Investitori u Nišu se žalili na porast bolovanja, Ministarstvo naložilo kontrolu rada lekara

arhiva radnici u fabrici leoni (1) Lekari pod "lupom" jer su otvarali bolovanja; Foto: Lj. M.

Nakon što su se predstavnici firmi Leoni, Zumtobel, IMI i Johnson Electric požalili premijerki Srbije da je porastao broj bolovanja i dostavili listu zdravstvenih ustanova iz kojih stiže najveći broj doznaka, Ministarstvo zdravlja je pokrenulo postupke kontrole u tim ustanovama. Jedna od njih je i Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika Niš iz kojeg potvrđuju za Južne vesti da su dobili nalog Ministarstva i da su pokrenuli vanrednu unutrašnju kontrolu lekara koji su otvarali bolovanja radnicima ovih firmi.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Ja

    13:19 // 13. 2. 2024.

    A nije im palo na pamet da posalju inspekcije u firme? Da iskontrolisu uslove rada, povezu to sa dijagnozama zbog kojih su ljudi na bolovanju pa pozovu njih na raport? Ne, a da, vlast u ovoj zemlji je neprijatelj narodu, a potrcko stranim ili kojim vec investitorima, citaj robovlasnicima...

  • Milos

    13:34 // 13. 2. 2024.

    Generalno prvih godinu dana dok su stranci u firmi bude ok,posle kad dodju nasi za sefove i direktore tu je dokazivanje preko grbace radnika pa se norma povecava za 40% kako bi nadoknadili njihovo neznanje i kvarove koje ne znaju da poprave. U ovakvim fabrikama radno vreme treba da bude 6h. Vi vidite te ljude, oni su zivi mrtvaci nemaju volju za zivotom svaki dan sve isto tmurni mracni...

    • nekad su decu plasili, uci da ne budes djubrar a sad ih plase uci da ne bi motao kablove

      14:32 // 13. 2. 2024.

      svako sam bira svoj put kojim ce da ide kroz zivot. neko sagne glavu, cuti i trpi a neko uvek ide napred gde je bolje.

  • Bivši lekar

    14:13 // 13. 2. 2024.

    Od drugog svetskog rata pa na ovamo lekari otvaraju bolovanja kad ne treba…Ko kaže da to ne postoji je pao s Marsa. E sad su se poslodavci pobunili…Prošlo je vreme socijalizma. Ti koji zabušavaju i idu na bolovanja stvaraju probleme onima koji vredno rade…

    • Гага

      11:50 // 14. 2. 2024.

      ...нема више,"узмем"боловање,да радим пољопривреду или грађевину...узми неплаћено...или дај отказ...

  • Bruno

    14:15 // 13. 2. 2024.

    Sad kad je bilo trovanje u Aleksincu, šta je inspekcija utvrdila? Da li je neko odgovarao? Nikom ništa, u pitanju su bili "robovi".

  • Dragan Petrovic

    14:30 // 13. 2. 2024.

    Sad strani trani investitori ce da proveravaju kvalitet rada lekara,a strani posmatraci dolaze da sprovode medjunarodnu istragu...ova zemlja je odavbo kolonija gde nista ne funkcionise sem pljacke i korupcike...lekare treba proveravati,oma ih mnogo nesavesnih,tacno je,ali postoje neke inspekcije i lekarska komora kao i neka kvazi edukacija...a treba proveriti i zdravlje jednog coveka,mentalno...

  • neko iz mase

    14:32 // 13. 2. 2024.

    ...kako strani "investitori", SNS, premijerka i cela vlada ponižavaju gradjane Srbije, osim što maltretiraju radnike jer rade u nehumanim uslovima i što im daju male plate sada im ne dozvoljavaju ni na bolovanje da odu...e Srbijo...šta smo dočekali da nas naša rodjena država tretira ko robove i gradjane drugog reda

  • Cukahara

    14:53 // 13. 2. 2024.

    U Leoniju zaposleni umiru na radnim mestima ! I nikom ništa, nikakve inspekcije, nikakve kazne, ništa ... Znači, u toj prokletoj firmi ne smeš da budeš bolestan, samo živ ili mrtav !

    • Гага

      18:32 // 13. 2. 2024.

      Тамо их нико не зове"буклијом"!Нека се врате у своја села,па нека раде пољопривреду...и буду"своји на своме"!?!

  • Miloš

    14:53 // 13. 2. 2024.

    Brnaba nas je na jednom biznis forumu predstavila kao zamlju jeftine a kvalifikovane radne snage. Ima snimak na YouTube-u. Toliko...

  • Ivan

    14:56 // 13. 2. 2024.

    Glasali ste,sad uživajte u radu!
    Pa,"morate"....tako ste pričali i tako pričate....

  • Komsija

    15:17 // 13. 2. 2024.

    Sve te trovacnice treba oterati, dok nisu potrovale hiljade radnika. Treba ulagati u poljoprivrednu proizvodnju, proizvodnju zdrave hrane.

  • Sandokan 018

    15:38 // 13. 2. 2024.

    A kako bi bilo da Ministarstvo zdravlja, pošalje inspekcijski nadzor u svim ovim stranim kompanijama pa da se vidi kakvi su uslovi rada u njima. I koliko i zašto radnici oboljevaju na radnom mestu. Na primer u Johnson Electric da se ispita koja vrsta plastike se topi u toj fabrici, kao i da li postoji ugruženost zaposlenih od toksičnih i kancerogenih isparenja prilikom rada.

  • Maxa

    16:28 // 13. 2. 2024.

    Kakva divna šansa za tužbu za mobing.

  • Tigrovac

    16:44 // 13. 2. 2024.

    Isto i u tigar tyresu,cak sefovi obilaze one na bolovanju da ze uvere u zdravstveno stanje,ali ako ste sns mozete uzeti bolovanje i ici na letovanje.

  • Pirocanac

    17:07 // 13. 2. 2024.

    Nemojte tako, kaze nas gadonacelnik da svi trebamo raditi u leoniju i tigar tyresu, to je uspeh.

  • Objektivno

    17:22 // 13. 2. 2024.

    Lekarima ne mogu nista i tacka.Ko je taj ko ce da pobije misljenje lekara? Pozabaviti se uslovima rada u firmama.

  • Nishlijski

    17:24 // 13. 2. 2024.

    Kakvi dvostruki asrsini pojedinih investitora. Za radnike obecavaju kule i gradove u vidu bonusa za neodlazak na bolovanje, a ovamo slizavanje sa državom i tužakanje lekara. Da neće početi i po kućama da obilaze?

    p.s. nisu baš ni radnici cvećke, naročito u sezoni poljskih radova

  • Lea

    17:46 // 13. 2. 2024.

    Premijerki nije palo na pamet da pošalje inspekciju rada u stranim kompanijama kako bi se proverilo da li se poštuje časovna norma mesečna koja obično iznosi između 168 i 186 časova u toku meseca da li se uredno odobrava i omogućava korišćenje godišnjih odmora, da li se plaća prekovremeni rad,smenski i noćni rad,rad praznikom????? Naravno da ne.. čije interese zastupa ona!!!???

    • Saša

      06:31 // 14. 2. 2024.

      BRAVO za komentar.

  • Aca

    20:01 // 13. 2. 2024.

    Pozivam dobre doktore da ne posustanu pod ovim pritiskom i da ljudima kojima je to potrebno ne uskrate pravo na bolovanje, a poslodavac zna se sta moze da uradi, da posalje na ekspertizu ako sumnja, pa neka plati. A ljude koje stoje osam sati u mestu i trpe psihicki pritisak maksimalno zastititi!

  • ROB

    20:53 // 13. 2. 2024.

    Odakle da pocnem.
    Najpre da dam podrsku nasim hrabrim lekarima jer da nam ne popustaju oko bolovanja vec bi bili u problemima oko aksioznosti jer kako da neko ostane miran,prosto je nemoguce.
    Radim u Magarecansku
    Ne preporucujem nikome da dolazi tamo.Smatram se diskriminisan jer Nislije su u manjini i dovode radnike iz Pk koje postavljsju na pozicijama,Radnici im sede kuci neki na 65%

  • Saša

    10:04 // 14. 2. 2024.

    Jedino šta treba preispitati je to u kakvim uslovima i koliko rade zaposleni u pomenutim firmama. Većina se i plaši da ide na bolovanje.

  • Cutite Robovi

    07:23 // 15. 2. 2024.

    Robovi mora da cute i da rade! Ne znam sta tu nije jasno! Sta, ima nekih koji misle da su slobodni gradjani? U ovoj zemlji Smrdiji sa Bratijom i mafijom na celu Vlada robovlasnicki sistem

  • Dragiša Nikolić

    20:42 // 15. 2. 2024.

    Neverovatno na šta se žale eksploatatori, na bolovanje?
    A lepo im je kada teraju radnike da rade šest dana u nedelji, pa noćna, pa prekovremeno, pa preraapodela radnog vremena, pa međusmene, pa rade šta hoće sa radnicima? To im je lepo, zar ne? Pa što se malo ne zapitaju zašto im radnici otvaraju tolika bolovanja? Evo ja ću da im kažem: zbog toga što su iscrpljeni i iznureni. Eto zbog toga.

  • Pera

    20:50 // 19. 2. 2024.

    Kada ce poceti inspekcija da obilazi ove fabrike(robovlasnike) i krenuti malo njih da sankcionise i ne samo njih kao fabrike vec i sefove i rukovodioce koji su odgovorni za neke stvari u vezi sa radnikom a koje propisuje zakon ove drzave.Sve vise je obolelih u ovakvim fabrikama...posle se pitaju kako smo prvi u evropi po broju infrakta i psihicki (mentalno) obolelih osoba.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: