Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:51, 19. 12. 2023.

Revizori na niškom Mašinskom fakultetu našli propuste u povećanju plata i isplati prekovremenog rada

fakultet DRI dao preporuke fakultetu da ispravi utvrđene nepravilnosti; foto: V. M. R.

Uvećavanje plata zaposlenima bez jasnih merila i kriterijuma, isplaćivanje dodataka za prekovremeni rad u iznosu od 11,47 miliona dinara suprotno zakonu, isplaćicanje plata i dodataka zaposlenima 7,28 miliona dinara više od planiranog - samo su neke od nepravilnosti u radu Mašinskog fakulteta u Nišu u 2022. godini koje je utvrdila Državna revizorska institucija.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Vlada

    13:57 // 19. 12. 2023.

    Eeeee sta je nekada bio ovaj MF. Visedecenijski nepotizam u kombinaciji sa Bolonjom unisti i ovu ustanovu. Ko sve danas zavrsava i kako ( seminarski radovi, kolokvijumi, smejurija od ispita )....kao da ste na nekoj privatnoj visoj skoli a ne na drzavnom fakultetu. I posle se cudimo kada izadju liste rangiranja naucnih ustanova.

  • Zoka

    14:15 // 19. 12. 2023.

    Na svakom fakultetu su malverzacije.Pljackaju vise nego dzeparosi.

  • Ima li ga rektor negde

    15:01 // 19. 12. 2023.

    Da li neko istrazuje rektora koji ima toliko projekata i nenamenski potrosenih sredstava… naneo je ogromnu stetu koju su nadlezne institucije otkrile ali se nista nije desilo… jedno od najvecih legla kriminala jeste univerzitet pa tek onda fakulteti… njih jedino zanima pljacka i pare ne i nauka. Zato je nas univerzitet poslednja rupa medju ne evropskim vec balkanskim univerzitetima. Katastrofa!

  • Stana

    15:35 // 19. 12. 2023.

    Na ovom fakultetu je nepotizam do nevidjenih granica. Neka se preispita malo i to. Ko je kome mentor. Sve se vrti u krug. Ja tvojoj deci, ti meni, i tako u krug. Nesposobni doktori nauka postaju profesori.

  • David Štrbac

    12:58 // 20. 12. 2023.

    Nekada najkvalitetniji mašinski fakultet u SFRJ po kvalitetu kadrova. Danas naši ski fakultet, jel ako nekome opsuje mater, ne znaš ko će da te bije jer su svi u rodu i kumstvima. Jedino rešenje je da se ta krčma zatvori i sposobna deca presele za Beograda a nesposobna na biro rada.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: