Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:05, 22. 2. 2023.

"Tajni investitor" gradiće na Paliluli i na štetu stanovnika - tvrdi niška opozicija

javna rasprava2 Na javnoj raspravi dominirala opozicija; foto: T. T.

Na današnjoj tročasovnoj raspravi o izmenama i dopunama Nacrta generalne regulacije područja opštine Palilula učešća građana gotovo da nije bilo, a ton i dinamiku javnoj raspravi dali su predstavnici niške opozicije koji su podneli skoro 20 primedbi. Razlog je, navode, zbog namere da se na preko 3 hektara zelene javne površine omogući izgradnja stambenog kompleksa investitoru "Tesla park d.o.o.“ - "tajnom investitoru" koga je gradonačelnica još ranije najavila.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • nisliski mohikanac

    17:20 // 22. 2. 2023.

    Bravo za opoziciju, retko smislen potez.Trebalo je narod privuci da ucestvuje ali bravo. Sve je tacno.Treba zabraniti diranje bilo kakve zelene povrs.

  • Gaga

    17:51 // 22. 2. 2023.

    Kojih,novih10.000stanovnika,kada se nas grad"smanjio"za taj br.,izmedju dva popisa?!I ovaj br.je rezultat meh.priliva,a ne prir.prirastaja!?!

  • Realan

    19:21 // 22. 2. 2023.

    Totalno besmislene primedbe. Treba urediti taj prostor koji sada prestavlja pravo ruglo grada. Svaka investicija donosi novi priliv budzetu grada kroz naknadu zauredjenje zemljista i porez na imovinu kada stanovi budu zavrseni. Izgradnja vuce za sobom proizvodnju drvne industrije,keramike i jos mnogo cega. Treba podrzati ovakve i slicne investicije ko god da je investitor.

    • Milos

      08:27 // 23. 2. 2023.

      ne znam vi sendvicari dal ste culi za vestacku inteligenciju, moz da vam pise ovakve komentare do besvesti, kao za 5. razred. "ko god da je investitor"? jel moze Velja Nevolja? pa moze, on je vas. Kako si ovo sve lepo srocio, cccc, moz jos jednu hiljadarku danas da ti daju, 5-, eventualno 4+ imas za danas. Tebi treba priliv u budzet jer te odatle placaju, jasno sve

    • ladur

      09:20 // 23. 2. 2023.

      Retko smislen komentar na JV.

    • Aleksandra

      09:41 // 23. 2. 2023.

      Pa daj onda Čair, park Sv. Save i još neke da pretvorimo i građevinsko zemljište i da zidamo zgrade. Ionako smo primitivni, tako da bi betoniranje svega, dok ceo svet povećava zelene površine zbog zagađenja, bilo sasvim u duhu ove malograđanske vlasti.

  • iggy

    21:53 // 22. 2. 2023.

    zna li neko gde je tacno ta zelena povrsina?

  • Nišlija

    22:04 // 22. 2. 2023.

    Čitam: tajni investitori, mešovita namena, visoka spratnost, nema infrastrukture.
    Sve ovo je zaostavština bivšeg direktora Niškog urbanizma Miroljuba Stankovića. Za neupućene višestrukog preletača koga je nedavno ova vlast pustila niz vodu.
    Pitam se koja li je sledeća stranka kojoj će da se prilepi ne bi li izbegao robiju za ovo što nam je napravio od grada dok je šurovao sa SNS sektom?

  • Svaki dan sa ovima

    22:09 // 22. 2. 2023.

    ...donece novu i novu katastrofu. Nista ne rade planski, zemljste kao glavni redurs se unistava u korist sumnjivih graditelja. Katastrofa samo sa manjkom parking mesta koja nisu obezbedjena je nemerljiva.

  • Срба

    01:45 // 23. 2. 2023.

    Пара врти где бургија неће.

  • Dragan Petrovic

    07:17 // 23. 2. 2023.

    Postovanja procedure bice onda kad partia i njeni drugovi padnu sa vlasti,ili Mali iz Kremlja pritisne crveno dugme...dodatno zagađenje vazduha, poplava, urušavanja i klizišta tog dela grada uz rizik od korupcije...BG je unakazen nakaradnom gradnjom(ne daj Boze zemljotresa),sad je red na jug posto u Lebanu prosek plate 700e...a Nis se usukao za 10.000 stanovnika,mada mislim da je vise,NapreDNO...

  • Gde je ta komisija?

    08:04 // 23. 2. 2023.

    Javna sednica zvanicno nije odrzana Bila su samo 4 clana komisije od pet potrebnih za kvorum. Rad protivan zakonu i gradjanima. I nije prvi put.

  • Siky67

    18:32 // 23. 2. 2023.

    Ako neko može da nazove zemljište stare ciglane "zelenom površinom", onda je mnogo bolje da takvih površina uopšte nema ili da se smanje gde god je to moguće.

  • Tajanstveni Alan

    19:39 // 23. 2. 2023.

    Dobro je,dobro je, bice provizije, neko stance...Ovi, manje vazni, zadovoljice se mrvicama, neki branch, rucak... Po vertikali .

  • Decak

    23:58 // 5. 3. 2023.

    NEMA TAJNE ! Vlasnik firme je "Fariox Holdings LTD" sa Kipra, a čiji je zakonski zastupnik odnosno direktor izvesni Miodrag Stanković.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: