Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:18, 27. 10. 2014.

| Hronika

Obezbeđenje tuklo devojke i momka, policija "zažmurila"

Autor:S. JanačkovićIzvor:Južne vesti
policija-sajmiste.jpg
Policija se odazvala pozivu

Dok posetioci sinoćnog koncerta na Niškom sajmištu tvrde da je obezbeđenje vukući po podu tuklo jedan par i drugu devojku ošamarilo, vlasnik "S. B. Security" kaže da su oni izbačeni "hvatom za nadlaktice i pali ispred ulaza".

Svađa nekoliko devojaka i članova privatnog obezbeđenja počela je ispred toaleta u hali, za vreme koncerta benda "Goblini".

Stajala sam u redu ispred muškog WC-a, ne da bih ušla u njega, već da vidim kakva je situacija jer je ispred ženskog bila gužva. Tu je čekao i moj momak. Čovek iz obezbeđenja je prišao i rekao da ne smem da stojim tu. Rekla sam da momku pravim društvo i da neću da se sklonim - priča J. S.

Priznaje da mu je odgovorila drsko, ali ne ni uvredama, ni psovanjem. Niško sajmište Čeka se odgovor iz policije

Ne psujemo, prosto, nismo takvi ljudi. Rekao mi je: "Još si tu!" i stegao me za ruke i vukao me. Moj momak je hteo da me zaštiti, četvorica su skočila na njega i počela da ga tuku. Ja sam htela to da sprečim, pa su oborili i mene i izgurali nas napolje - priča ona.

Vlasnik firme "S. B. Security" Boban Simeonović kaže da su "cure bile pijane, naduvane ili šta već" i da su želele da uđu u muški WC. Obezbeđenje im to nije dozvolilo i navodno ih je samo upozorilo, na šta su one odgovorile provokacijama, "počele da psuju i pljuju po njima".

Posle toga su, tvrdi on, momka i devojku napolje izvela samo dva čoveka, i to "hvatom za nadlaktice".

Izvukli su ih napolje uz njihovo veliko opiranje, psovanje, momak doziva drugare upomoć, i onda su pali ispred ulaza da bi posle od toga rekli da su udarani i šutirani - kaže Simeonović.

Međutim, svedoci pričaju drugačije. Jedan od njih je ispred hale čekao da sa koncerta izađu njegovi prijatelji.

Odjednom gužva na izlazu, najmanje šestorica vuku i guraju nekoga, dok jedan iz obezbeđenja sve vreme pesnicama udara dole. Nas nekoliko je prišlo i počeli smo da vičemo. Kad se obezbeđenje pomerilo, video sam na zemlji devojku da vrišti i momka koji viče: "Prestanite!" - kaže A. C. 

Vlasnik firme "S. B. Security" Boban Simeonović tvrdi da je sve ovo "izmišljotina", da tako pričaju "njihovi ljudi" koji samo žele da budu "solidarni".

To je nezadovoljstvo prema ne znam kome, kao i skandiranje protiv premijera ako ste čuli u dvorištu. To je samo glupa solidarnost koja nema težinu. Mi da nekog bijemo, taj ne bi bio tu. Ne pada nam na pamet da sprovodimo silu, naročito prema ženskoj populaciji. To bi bilo umobolno - kaže Simeonović.

On negira i tvrdnje očevidaca da je još jedna devojka pred toaletom bila ošamarena.

Da neko nekog šamara, da se neko iživljava, pa taj ne bi ostao na nogama. Kod mene ne rade devojčice. Da je neko neku udario, ta bi pala, bila bi posečena. Ovo je, na žalost, bleda slika našeg grada - priča Simeonović.

Dodaje da ni policija nije utvrdila nikakve povrede.

Došla policija i pita: "Pa gde ste udareni? Nema tragova." Pita momka: "Pa gde si ti dobio tolike batine, nema tragova?" To je priča samo. One su shvatile da policija sada svima piše prijave i gledaju da što više nakupe poena ne bi li se nekako opravdale - kaže vlasnik privatnog obezbeđenja.

Rekao je i da je obezbeđenje bilo tu da se neredi spreče jer su "Goblini", prema njegovim rečima, "tvrd hard-rok", "teška i jaka muzika" sa šutkama i da oni koji to slušaju "moraju da budu ili u alkoholisanom stanju ili pod dejstvom nekih drugih stvari."


Bez zapisnika policije?

Iako je policiju, koja je došla i vozilima interventne jedinice i policijske patrole, na Niško sajmište pozvala J. S, nijedan policajac od nje nije uzeo ni podatke, ni izjavu.

Ništa me nisu pitali. Nisu hteli ni da me saslušaju, a ja sam ih zvala. Pričali su sa mojim momkom i njegovim drugom, drugi svedoci su sami prilazili i nudili da kažu šta su videli, nisu hteli da čuju - priča ona.

Dodaje da je policija u jednom trenutku na zemlju oborila i jednog od svedoka nakon što je burno odreagovao zbog svega što se desilo, kao i da je jedan policajac više puta ponovio da se ni na njoj, ni na njenom momku povrede ne vide.

Zvanične odgovore iz policije o ovom slučaju i tome kako je reagovala, Južne vesti još čekaju od jutros.


Svaka upotreba sile zabranjena

Kako kaže predsednik Udruženja agencija za obezbeđenje Dragan Milošević, članovi obezbeđenja ni u jednom slučaju nemaju pravo da primenjuju silu.

Ne smeju da biju. Obezbeđenje nema pravo da vrši nikakvu primenu sile prema nekom ko ne potegne prvi. Ako dođe do bilo koje provokacije, obezbeđenje može samo da udalji osobu i nema pravo da fizički maltertira ili bije nikoga - kaže Milošević.

Ako je fizički napadnut, član obezbeđenja ima pravo da se brani, ali pritom sme da primeni samo odbranu, ne i da napada.

Ukoliko dođe do narušavanja javnog reda i mira ili tuče, oni imaju pravo da je spreče, odnosno rastave njene učesnike posle čega mogu da pozovu policiju koja je jedina nadležna za privođenje i dalje akcije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Prvo dobro obezbedjenje u Nisu!

    20:03 // 28. 10. 2014.

    Momci iz obezbedjenja nista lose nisu uradili!Cak sta vise mislim da nikada bolje obezbedjenje nismo ni imali u Nisu!Meni su licno pomogli.

    • shaft

      08:35 // 29. 10. 2014.

      pored te pomoci,treba ti i pomoc nastavnika srpskog jezika,da te nauci gramatici,stilu,pleonazmu...

  • MAGDALENA - SNS CRVENI KRST

    11:53 // 28. 10. 2014.

    JKP "Tržnica" upravlja ovim objektom. Uočavamo da javašluk po objektima Tržnice, nameće hitno smenjivanje direktora (DSS kadar).

    • Ja

      11:13 // 4. 11. 2014.

      Cero - nacisto si omasila temu ;)

  • Baslo

    08:24 // 28. 10. 2014.

    Mora policija i obezbedjenje da uvodi red zar ne vidite da smo otisli u anarhiju .

    • da

      18:19 // 28. 10. 2014.

      pa naravno, zamisli samo da je usla u muski WC... zamisli samo sve te jadne i nezasticene muskarce.... ali sada je kriminalu dosao kraj ...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: