Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:18, 23. 3. 2011.

| Hronika

Potraga za proizvođačem "Scaid" rakija

Autor:R.J.V.Izvor:kurir
foto: Kurir

NIŠ, KULA - Policija traga za Miroslavom M., osnivačem i direktorom preduzeća „Skaid“, koji je proizvodio otrovnu šljivovicu i lozu od koje su umrli Zoran Milkić (47) iz Niša i Ištel Tibor (38) iz Kule.

Sumnja se da je on pobegao pošto je saznao da je otvorena istraga o njegovoj firmi, prenosi Kurir i dodaje da je policija zaplenila nekoliko litara ove otrovne rakije i odnela ih na veštačenje.

- Više litara nađeno je i u nekoliko prodavnica u Novom Sadu. Pogon fabrike u Prigrevici kod Apatina, gde se nalazi destilerija za proizvodnju nove zozovače, zapečaćen je i pod nadzorom policije - kaže sagovornik Kurira iz istrage.

Inače, prigrevački i apatinski trgovci tvrde da sa firmom „Skaid“ nikad nisu sarađivali jer se znalo da njihova rakija nije dobra za piće. Osim šljivovice i lozovače, oni su, navodno, proizvodili i otrovni viski.

Rezultati obdukcije Zorana Milkića (47) iz Niša potvrdili su da je preminuo zbog trovanja metanolom. Njegova supruga Snežana Milkić (39) kaže da mu je pozlilo 11. marta uveče, pošto je pio otrovnu rakiju.

- Nije mogao ni da večera jer mu nije bilo dobro. Posle toga je odjednom počeo da povraća. Dala sam mu kiselu vodu, ali je i nju ispovraćao. Neprekidno je ponavljao: „Ne mogu više!“ Zvala sam Hitnu, vatrogasce...  A onda su ga komšije povezle ka Nišu. Kad smo usput sreli Hitnu pomoć, bilo mu je mnogo loše. Povraćao je krv - priča Snežana.

Ispostavilo se da je u krvi imao 1,29 promila metil-alkohola.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Slični tekstovi
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan

    17:45 // 23. 3. 2011.

    Mislim, dakle jedva postojim...
    Ja bih ljude apsio, ali neka prethodno u ime mite i korupcione isporuce nekoliko galona alkohola cajnoj kuhinji Vlade Republiike Srbije.

  • dragan nikolić

    11:15 // 23. 3. 2011.

    po kratkom postupku STRELJANJE za takve profitere

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: