Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:38, 28. 3. 2011.

| Istražujemo

Pronađene 2 tone paracetamola u "Prosveti"

Autor:Teodora Rajković i Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
ilustracija

NIŠ - U magacinu izdavačkog preduzeća Prosveta pronađeno skoro 2 tone Paracetamola, supstance koja se veoma često koristi za uvećanje smeše heroina, saznaju Južne vesti.

Sumnja se da se ova supstanca nalazi u zapečaćenoj buradi koja su otkrivena sasvim slučajno, prilikom policijskog uviđaja nakon prošlonedeljne provale u ovo preduzeće.

Iako je reč o supstanci koja zapravo predstavlja lek, ona je i gotovo neizbežni sastojak smeše heroina koji se nalazi na "ulici", a burad se i dalje nalaze bez adekvatnog nadzora. U policiji kažu da su nakon obavljenog uviđaja o tome obavestili "sve nadležne inspekcije, kako bi bezbedno bila uništena".

Međutim, u Sanitarnoj inspekciji kažu da oni nisu nadležni za lekove, dok načelnik Tržišne inspekcije Boris Zlatanović tvrdi da o tome nisu ni obavešteni.

- Paracetamol se zapravo koristi da se razblaži i uveća smeša heorina. Dakle, on nije nosilac aktivnosti, ali poboljšava užitak a pri tom je znatno jeftiniji od samog heorina - kaže dr Radulović.

Niko zasigurno ne zna da objasni otkud ova supstanca u preduzeću koje se isključivo bavilo štampom. 

Ipak, treba imati u vidu da je vlasnik 65% Prosveta AD do avgusta prošle godine bio Jovica Stefanović, poznatiji kao Nini, koji je široj javnosti poznat i kao vlasnik nekoliko farmaceutskih kompanija u Srbiji i Makedoniji, a do nedavno je bio vlasnik i zrenjaninske fabrike lekova "Jugoremedija".

Stefanović je uhapšen početkom novembra 2010. godine zbog sumnje da je oštetio akcionare farmaceutske kompanije Srbolek i državu za preko 5 miliona evra.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • telegrafista

    22:58 // 29. 3. 2011.

    sve institucije su bile upoznate sa ovim,ali nikog nije bilo briga,a sada svi navalili na jadnog magacionera! A bio je upucen dopis svima!!! Zastupnica kapitala je za 6 meseci 4 puta dosla u Prosvetu! A plata 80000 , za radnike ko gleda! Ova firma sa predivnim i vrednim ljudima nije zasluzila da bude pominjana u policijskoj rubrici! Posto od grada,drzave itd nema vajde,ostaje samo jedno-BOZE

  • Max

    07:46 // 29. 3. 2011.

    Kao bivsa radnica jednog, nekada ozbiljnog preduzeca, kao sto je bila DIGP "Prosveta" Nish, mogu samo da kazem: ZALOSNO...
    Kao i za mnoga druga preduzeca u Srbiji. Uzas!

  • Nexa

    22:23 // 28. 3. 2011.

    Nista cudno.Nini je bio vlasnik apoteka,fabrika lekova,pa je kupio i naravno unistio Prosvetu(a za to neko bi trebao da odgovara)i to je bio magacin verovatno robe bez papira.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: