Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:00, 18. 11. 2015.

| Kultura

Balkanska zatvorena za automobile, otvorena za umetnike

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
za lepsi nis
I žardinjere ukrasili mladi umetnici; foto: FB "Za lepši Niš"

U čast velike srpske umetnice Nadežde Petrović, čija se stogodišnica smrti obeležava ove godine, Balkanska ulica u Nišu u četvrtak 19. novembra biće zatvorena za saobraćaj i na taj dan postati niški Monmartr.

Dobrodošli su kako profesionalni umetnici, tako i oni koji se umetnosti, dizajnu i crtanju tek uče, i oni koji u umetnosti i kreativnosti vole da uživaju.

Dovoljno je da donesete štafelaj, stolicu ili sto, blok za crtanje, glinu, šta god da u svom radu koristite, i pridružite se zajedničkom zadovoljstvu stvaranja. Mesta će biti za sve, i za umetnike, i za posetioce - poručuju iz organizatori.

mural Prilika se vidi i mural koji radi mladi umetnik u Balkanskoj; foto: FB Za lepši NišKreativni dan u čast Nadežde Petrović, čija se bista nalazi upravo na kraju Balkanske, počeće u 12 i trajati do 14 sati, mada prema rečima organizatora ranije mogu doći oni koji će stvarati.

Oni koji dođu do Balkanske moći će da vide i novi 3D mural na zgradi bioskopa “Kupina”, delo mladog umetnika Lazara Krpovića, kao i žardinjere koje su oslikali studenti dizajna Univerziteta Metropolitan, a u kojima će Mladi ambasadori zasaditi cveće.

Ovaj kreativni dan organizuju pokretači inicijative “Za lepši Niš” koji žele da Davidova i Balkanska ulica postanu uređena pešačka zona, kreativni kvart i mesto susretanja.

Pokažimo zajedno, u jednom danu, kako zamišljamo buduću Balkansku ulicu, svakoga dana - poručuju pokretači ove inicijative.

Istoga dana, od 14 sati u "Deli prostoru“ u Davidovoj ulici br.2 biće održana tribina na kojoj će zainteresovanim posetiocima biti predstavljena ideja inicijative „Za lepši Niš“.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • shaft

    18:07 // 18. 11. 2015.

    Gospodine Redi,bravo za inicijativu!Ali,satite se i trga Petrijarha Pavla,totalno devastironog,produzetka Spajine ulice,ka keju,male letnje pozornice u Niskoj Banji,srusenih Ininih pumpi po gradu,prasume oko p.c.Srbija u srcu Nisa,kosturnice u Jagodin mali,nekadasnjeg bazencica za decicu u Cairu,prekoputa Hale...Mnogo toga se moze oplemeniti i staviti u funkciju,zar ne?

  • CVETKO prvi

    15:26 // 18. 11. 2015.

    Niš je grad umetnika ... za preživljavanje !
    Mogu ceo grad da pretvore u pešačku zonu .

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: