Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:50, 4. 6. 2015.

| Kultura

Džoi Negro nastupa na novoj di-džej bini na Nišvilu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
bg.jpg
Negro nastupa na "Midnight Jazzdance" stejdžu (foto: nisville.com)

Posetioci ovogodišnjeg Nišvila imaće priliku da svoj festivalski provod, nakon večernjeg programa, nastave na novoj di-džej bini u niškoj Tvrđavi do ranih jutarnjih sati. Zvezda ovogodišnjeg festivala biće Džoi Negro, autor hita „Make a move on me“.

Po prvi put ove godine Nišvil će jednu, potpuno besplatnu binu, posvetiti zvucima sve modernijeg muzičkog pravca među mladima.

Moderna haus muzika sa elementima džeza, soula, fanka i svinga „vrteće“ se svake festivalske noći na bini koja nosi naziv „Midnight Jazzdance stage“. Ona će biti locirana na travnatom platou kod nekadašnjih slikarskih ateljea u Tvrđavi, koji su izgoreli u požaru 2003. godine. 

Direktor niškog džez festivala Ivan Blagojević kaže da će nova bina imati i humanitarni karakter.

Umesto ulaznice posetioci će moći da doniraju novac koji će biti iskorišćen za obnovu ateljea kako bi festival i sam grad Niš dobili narednih godina svojevrsni „Otvoreni atelje“ iliti „Niški Monmartr“ gde bi slikari, organizovali izložbe svojih radova, ne samo tokom Nišvila već i u vreme ostalih letnjih festivala i time značajno obogatili kulturni život grada – kaže Blagojević.

Najznačajnije ime ovogodišnjeg festivala biće Džoi Negro, britanski di-džej čije je pravo ime Dejv Li.

unnamed Prostor na kojem će biti "Midnight Jazzdance" stejdž (foto: Nišville)Najpoznatiji hitovi su mu “American dream”, “Make a move on me”, “Must be the music”, a među onim izvođačima koje je remiksovao su „Pet Shop Boys“, Dajana Ros, Telma Hjuston, „Empire Of The Sun“ i mnoga druga.

Negro iza sebe ima, kako kažu organizatori, preko 300 izdanja, a tvrde da ne postoji neko ime koje je značajno u house i disco muzici sa kojim on nije radio ili delio miks-pult.

Pored Negra na ovogodišnjem Nišvilu nastupiće još 12 di-džejeva i to: Rustam Ospanoff iz Kazahstana, Nick Recordkicks iz Italije, Florian Keller (Jazzanova) iz Nemačke, dvojac Faze Action iz Britanije i Water Nimph iz Bugarske.

Domaću podršku činiće: DJ Funky Junkie, DJ Ceka, DJ Chile, Master Flow, DJ Loptica, Trenchtown Senior.

Joey Negro - Make A Move On Me

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: