Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:11, 7. 12. 2013.

| Kultura

Nova postavka „Stiptika“ pred punim Fidbekom

Autor:Nikola MarkovićIzvor:Južne vesti
Stiptik-Naslovna
StyptiC, klub Feedback, foto: Marko Pekić

Bend „Stiptik“ imao je priliku da pred nekoliko stotina Nišlija promoviše svoj dosadašnji rad u nešto izmenjenijem sastavu. Blagi nedostatak bivšeg pevača Miodraga Brankovića, “Stiptik“ je nadomestio energijom koja je u „Fidbeku“ kružila gotovo dva sata.

Nakon jednočasovnog kašnjenja, publiku je svojim tvrdim rifovima u metal veče uveo bend „Marica“. Reč je o bendu koji zvanično postoji svega nekoliko meseci, iako je sastavljen od pojedinaca koji su u ovom pravcu muzike već dugo. Naime, reč je o projektu Marka Jocića, poznatog i kao člana jednog od retkih treš metal bendova iz Niša - „Testator“.

Veče je u sličnom maniru nastavilo i uz zvuke benda „Vajolent čepter“ koji predstavlja spoj žestokih ritmova i melodičnosti. Bend je zagrejanu publiku dočekao veoma spremno, pa se energija sa bine prenela i na gotovo pun „Fidbek“. Da li je bend bio toliko inspirativan po nišku publiku ili je čitav auditorijom sa nestrpljenjem čekao „Stiptik“ ne može se sigurno potvrditi, ali je činjenica da je atmosfera bila veoma uzavrla.

Stiptik-12 StyptiC, klub Feedback, foto: Marko Pekić

Stiptik“ je na binu stupio tek posle ponoći. Vredi pomenuti da je pažnju publike privukla i nesvakidašnja scenografija koja je, može se reći , aludirala na čitav koncept ideja koji ovaj bend svojim postojanjem promoviše.

„Stiptik“ je nakon koncerata u Prokuplju i Aleksincu nastupio i u Nišu u promenjenom sastavu. Naime na mestu Miodraga Brankovića, dosadašnjeg glavnog vokala koji je je već izvesno vreme u Sloveniji, našao se Ilija Medar.

Iako su komentari publike bili raznovrsni može se reći da se Medar dobro ukopio u „Stiptikovu“ dosadašnju koncepciju. Nesumnjivo je da su očigledne razlike u vokalima, ali „Stiptik“ i dalje funkcioniše kao jedna veoma dobro usvirana celina.

- Ovo nam je prva svirka u ovom sastavu u Nišu. Svirali smo u Aleksincu i Prokuplju ali mi je ovo prvi zadatak u Nišu. Mogu da kažem da nije lako svirati pred publikom koja je navikla da sluša Miodraga. Ipak smatram da sam večeras dao sve od sebe da bih se uklopio u čitavu priču i da sam to uradio onako, iz petnih žila. Mislim da su reakcije publike večeras više rekle od onoga što bih ja sad mogao da prokomentarišem - izjavio je Ilija Medar, novi pevač „Stiptika“.

Bend „Stiptik“ je nastao početkom dvehiljaditih godina u Nišu. Iza sebe imaju dva EP-a, nekoliko spotova, i veoma veliki broj nastupa. Prvi studijski album su izdali u studiju „Underground“ u Beogradu. Album „Noesis“ sa jedanaest pesama pojaviće se u narednom periodu.

Styptic u Fidbeku, video: Marko Pekić

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • marina

    11:43 // 8. 12. 2013.

    Bila sam na konceru i oduševljana sam. Mislim da je Styptic trenutno naš najbolji bend i to ne samo u Nišu već mnogo šire. Kada je sledeća svirka?

  • Janko

    14:24 // 7. 12. 2013.

    Uh, da sam znao da će Ilija da se skida, došao bih. :D

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: