Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:25, 22. 1. 2024.

Rodnom Nišu poklonila 65 svojih slika, a Legat joj u centru grada zapušten

legat 4 Iz NKC-a kažu u fazi primopredaje; foto: čitalac

Plastične čaše, prazna pakovanja od hrane, iskorišćene maramice i mrtve bubašvabe - deo su prizora koji zateknu oni koji ovih dana pođu u Legat Branke Đorđević, niške slikarke koja je svom rodnom gradu poklonila kolekciju od 65 slika. Iz Niškog kulturnog centra kažu da je prostor u fazi primopredaje, pošto je prostor Legata odlukom gradske Skupštine dodeljen Turističkoj organizaciji Niša.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Nekad

    16:22 // 22. 1. 2024.

    Ako se vrate Nišlije u gradske strukture možda se ovakve stvari neće dešavati

  • Nišlijka 7

    16:57 // 22. 1. 2024.

    Jeste, ne daj Bože da su Nišlije nešto loše uradile, a sve što ne valja u ovom gradu, za to su nam uvek krivi "dođoši" i "selci". Kad lepo priznamo da ni sami ne valjamo i kad prestanemo da prebacujemo odgovornost uvek na nekog drugog, onda možda možemo da se nadamo i da ćemo biti bolji. Ne rađaju se ovde neki anđeli, nego ljudi kao i svuda, kvarni i svakakvi.

  • Komsija

    18:04 // 22. 1. 2024.

    Sto komesar ne pocisti malo, sta ga drugo ceka? Ili je promenio "radno" mesto?

  • Vera

    18:37 // 22. 1. 2024.

    NKC bi mogao malo vise da se potrudi oko organizovanja i narocito prateceg marketinga kulturnih sadrzaja i dogadjanja u gradu,kako kroz redovno obavestavanje gradjana,tako i da ih uvrsti u skolske, pa i turisticke "must seen" programe.Tako bi se doprinelo negovanju kulture i umetnickih prostora grada,kojih je nekad u Nisu bilo puno a sada gotovo nikako, galerije su zamenile kockarnice i kafici...

  • Vera

    18:57 // 22. 1. 2024.

    Nejasna je Odluka o izmenama odluke o poklonu umetnika - zar je moguce da neko tek tako promeni necije zavestanje?Umetnica je imala decidirane uslove pri poklanjanju svog vrednog legata rodnom gradu.Licno nikad u legatu nisam zatekla "kvalifikovanog istoricara umetnosti", ako ga je nekad i bilo,a sigurno ga nece biti sada, u Turistickoj organizaciji. Zasto je gradu taj legat bio tesko odrziv?

  • Milos

    19:30 // 22. 1. 2024.

    Ja bih voleo da gradonacelnica ili neko od gradskih vecnika procita ovaj komentar: Niški trotoari i "zelene povrsine" su zatrpani djubretom, plastikom, papirima, kesama, kartonima, plasticnim flasama. Deluje da Nislije namerno bacaju djubre na ulicu, a da gradska cistoca ili JKP Mediana ne postoji. Po kolicini smeca na trotoaru se istice centar grada, Marger, Palilula i Bubanj.

  • Sava

    08:01 // 23. 1. 2024.

    Upravo zbog ovakvih stvari je Legat dat TONu nedavno.
    Niste dobro informisani

  • danijela

    08:36 // 23. 1. 2024.

    Turisticka organizacija Nisa pod hitno da krene da radi nesto za ovaj grad. Manifestacije, organizacije raznih desavanja koje ce da dovedu ljude u ovaj nas divni grad smisliti pod hitno. Pa manja mesta su uspesnija po tom pitanju od nas Nislija!

  • Živi su

    09:47 // 23. 1. 2024.

    Mile Ilić, Smiljko, pa nek se zauzmu za svoju umetnicu

  • Dragana

    15:15 // 23. 1. 2024.

    Uz dužno poštovanje dobrih namera darodavca umetnički domet njenih slika je veoma skroman pa nije trebalo ni da se odvaja gradski prostor za legat.

  • Fan Brankinog stvaralaštva

    19:55 // 23. 1. 2024.

    Godinama je to zapusteno i zatvoreno. Steta, za sve nas iskrene zaljubljenike u stvaralastvo gospodje Branke. Jasno je da ovaj grad nije zaintereaovan ni za sta sto ne donosi pare.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: