Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:05, 6. 9. 2016.

| Politika

Dosta je bilo: Nemamo listu u Beloj Palanci, bojkotujemo izbore

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
djb
DJB nema listu, pokušaj obmane; logo

Iako će se pred biračima u Beloj Palanci 18. septembra naći i lista “Pobeda - Dosta je bilo”, u Pokretu “Dosta je bilo” Saše Radulovića kažu da to nije njihova lista, već pokušaj SNS-a da obmane birače.

Iako su do izbora u Palanci ostale još 2 nedelje, ovo malo mesto na jugu Srbije ne miruje. Opozicija i zvanično bojkotuje izbore, jer je u samom izbornom procesu puno propusta i neregularnosti, a do pre neki dan jedino je Srpska napredna stranka imala predatu listu.

Sada su tu i socijalisti i radikali, koji su svoje liste predali u poslednji čas, a liste su predale i dve grupe građana, a jedna od njih navodno nastupa pod imenom “Pobeda - Dosta je bilo”.

Navodno, jer izborna komisija ništa javno ne objavljuje, a retko koja odluka može da se nađe na zvaničnom opštinskom sajtu. Birači bukvalno ne znaju koga biraju, a prvi put će se sa ponuđenim opcijama sresti kada od biračkog odbora dobiju glasački listić.

Iako je pomenuta grupa građana unela puno pometnje među građanima Bele Palanke, koordinator niškog odbora Pokreta “Dosta je bilo” Stefan Mitrović kaže da ovaj pokret u Palanci nema odbor i da prijavljena lista nema veze sa njima.

To nije naša lista. SNS namerno pokušava da birače dovede u zabludu formiranjem grupe građana koje u svom imenu ima sintagmu “Dosta je bilo”. To nema veze sa našim pokretom i mi zbog brojnih neregularnosti bojkotujemo izbore u Beloj Palanci - kaže Mitrović.

On dodaje da će Pokret, kako bi otklonio sve sumnje, najverovatnije prezentovati svoj odbor u Palanci pre izbora i tada javno reći da ne izlaze na izbore.

Ono što se trenutno dešava dole je za reakciju državnih pravosudnih organa - kaže Mitrović.

Podsetimo, Opština Bela Palanka je jedina lokalna samouprava u Srbiji u kojoj izborni proces u aprilu nije doveden do kraja. Izbori su zbog brojnih nepravilnosti poništeni, ali novi zbog odbijanja i neažurnosti Opštinske izborne komisije nikada nisu održani.

U međuvremenu je i aktuelnom rukovodstvu istekao mandat, pa je opština neko vreme bukvalno bila bez vlasti. Nakon toga je Vlada Srbije imenovala Privremeni organ i na njegovo čelo postavila donedavnog predsednika Opštine Gorana Miljkovića koji je u međuvremenu sa većinom članova SDS prešao u SNS.


Pred glasačima i "lažna" opozicija?

Prema nezvaničnim informacijama, pošto Opštinska izborna komisija još nije javno saopštila podatke o do sada potvrđenim izbornim listama, na glasačkom listiću za predstojeće lokalne izbore će se naći i lista "Demokratska opozicija Bele Palanke".

U Demokratskoj stranci, koja uz SDS i LDP bojkotuje ove izbore, smatraju da je reč o "podvali SNS".

Cilj je da se glasači zbune i glasaju za tu listu misleći da glasaju za nas, a da sutra, kada osvoje samo 100 glasova, SNS kaže da je opozicija doživela debakl - kažu u DS.

Zasada novinari nisu uspeli da saznaju imena kandidata sa sporne liste. Očekuje se da do kraja nedelje OIK objavi zbirnu izbornu listu, kada bi javnosti trebalo da budu poznati još neki detalji u vezi sa izborima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Rajan

    14:52 // 6. 9. 2016.

    Pa to im je oproban recept. I u Beogradu je na par opština SNS ubacio lažnu listu patkica koja je imala za cilj da diskredituje pokret Ne davimo Beograd i unošenjem zabune odmogne opoziciji. Treba dizati što veću buku oko ovakvih podvala kako bi informacija da su liste lažne stigla do što više ljudi, jer se mnogi upecaju zahaljujući tome što nisu dovoljno dobro obavešteni.

    • nemanja

      19:22 // 6. 9. 2016.

      Nemaju odbor ali bojkotuju izbore smesni su.
      Opozicija bojkotuje jer i da izadje nece preci cenzus , ovako bolje bar izadju u medije,rade nesto:)

    • Dexter

      20:34 // 6. 9. 2016.

      @nemanja
      Imate li vi u SNS-u nekog ko zna da čita latinicu, da ti objasni da je ćutanje ponekad zlatno?

  • B. I.

    13:19 // 6. 9. 2016.

    Goran Miljković (DS-SDS-SNS-?) stvarno ne bira sredstva da što duže ostane na vlasti.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: