Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:05, 23. 6. 2015.

| Politika

“Hitna pomoć blokirana iz subjektivnih razloga”

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
za-bolji-nis-logo.jpg
"Za bolji Niš" upozorava na loše stanje u Hitnoj; foto: JV arhiva

Grupa građana “Za bolji Niš”, dan pred sednicu niške Skupštine, podseća da je rad Hitne pomoći, posle višemesečne blokade i ostavke direktora poremećen i da najveću štetu trpe građani.

Već više meseci niška Hitna pomoć radi sa direktorom u ostavci i, kako pričaju u sindikatima, dosta otežano.

Iz političkog Udruženja “Za bolji Niš”, koje je izašlo iz Pokreta socijalista, a čiji je predsednik doktor niške Hitne Miroslav Milosavljević, ukazuju na probleme Zavoda za hitnu medicinsku pomoć i kao glavnog krivca za takvo stanje navode nišku Srpsku naprednu stranku.

Na slučaju postavljenja direktora Hitne pomoći vidi se da SNS i pored velike izborne pobede nema vlast u Nišu, već samo deklarativno. Njihovi predlozi ne mogu da prođu na dve gradske skupštine. Ova blokada lokalne vlasti u Nišu blokira funkcionisanje grada i svega u gradu iz čisto subjektivnih razloga - kažu u Udruženju.

Predlog Srpske napredne stranke za direktora ove zdravstvene ustanove još nije poznat, jer Odbor za imenovanja, koji bi trebalo da predloži direktora, dva puta nije održan, jednom jer je predsednik Dejan Jovanović povukao sve tačke, a drugi put zbog nedostatka kvoruma.

Sledeća sednica niške Skupštine biče održana sutra. I dalje je nepoznato ko će voditi Hitnu, a u GG “Za bolji Niš” kažu da to govori o odnosu lokalne vlasti prema građanima.

Možemo zamisliti kako se tek donose odluke o institucijama koje su od manjeg životnog značaja za građane Niša, no što je Hitna pomoć - kažu u Udruženju.

"Za bolji Niš" poziva građane “da se maksimalno angažuju i spreče dalje propadanje grada”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • NIKOLA - URGENTNA ZA SNS

    11:26 // 23. 6. 2015.

    Vladajuća stranka je u postupku izlečenja. Nije lako povereništvu da izađe na kraj sa interesnim klanovima.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: