Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:33, 4. 1. 2011.

| Politika

Krivična prijava protiv Mirka Cvetkovića

Autor:P.B.Izvor:Južne vesti
Mirko Cvetković i Diana Dragutinović, arhivska fotografija; foto: Danas.rs

NIŠ - Narodni poslanik DSS iz Niša, Milan Lapčević, podneo je krivičnu prijavu protiv predsednika Vlade i ministra finansija zbog umanjenja transfera novca lokalnim samoupravama u poslednje dve godine.

Lapčević kaže da su opštine i gradovi oštećeni u prethodne dve godine za oko 40 milijardi dinara, a da će u 2011. godini biti za preko 50 milijardi.

- Zakonom o finansiranju lokalne samouprave predviđeno je da transferi iz budžeta Srbije ka opštinama i gradovima budu u visini od 1,7 odsto bruto društvenog proizvoda. Međutim, u 2009. i 2010. godini ti transferi su iznosili oko jedan odsto - kaže Lapčević.

Lapčević poseća da je Skupština Srbije krajem 2008. godine usvojila budžet kojim je za ove namene bilo predviđeno 40 milijardi dinara, koliko je i trebalo po zakonu, ali je već aprila rebalansom budžeta taj iznos umanjen na 25 milijardi, koliko je i u 2010. godini isplaćeno.

- Recimo Grad Niš u 2009. i 2010. godini trebalo je da dobije oko 1,4 milijarde, a dobio je oko 820 miliona. U 2011. biće nešto više, ali opet ispod zakonskog minimuma - kaže Lapčević.

Izgradnja dečijeg vrtića "Biser" u Niškoj Banji koštala je 60 miliona dinara. To znači da je samo u razlici koju je za jednu godinu republika manje uplatila Gradu Nišu, moglo da bude izgrađeno skoro 10 novih vrtića.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Steva

    23:57 // 6. 1. 2011.

    @Nebojsa Ozimic akcenat je na tome da ste bili dugogodinji clan DSS-a pa prepoznajete da li je u pitanju marketing ili ne...da li ste bili funkcioner ili ne, to je manje bitno....mozda, samo Vama

  • Igor

    09:19 // 6. 1. 2011.

    Prvo neka vrati laznu diplomu sa Masinskog Fakulteta u Nisu. Pokojni profesor Dusan Stokic se sada prevrce u grobu kada ovakvi strucnjaci vode zemlju. Znas li Lapcevicu o cemu pricam?

  • Nebojsa Ozimic

    08:54 // 6. 1. 2011.

    @Steva, drago mi je kada mi neko u svom komentaru podigne cenu,makar i nenamerno,kao Vi.Funkcioner ? A koja je to funkcija,možete li nam reći?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: