Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:54, 6. 3. 2016.

| Politika

Levica kritikuje humanitarne akcije političkih stranaka

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
levica-srbije-vranje.jpg
Iz LS nisu naveli na koju su stranku mislili, već da od svih očekuju da se pridržavaju zakona; foto: I.M.

Vranjski odbor Levice Srbije pozvao je sve predstavnike političkih stranaka i organizacija da se u predizbornoj kampanji pridržavaju zakona i osnovnih moralnih načela time što se neće baviti humanitarnim radom, naročito ne “medijskom humanošću”.

Oni nisu želeli da pomenu nijednu stranku, ali su u prilogu dostavili fotografije nekih od akcija po kojima je poznavaocima lokalnih prilika jasno da je reč o Srpskoj naprednoj stranci.

Svedoci smo da se članovi pojedinih političkih stranaka u prethodnom periodu ističu svojim "humanitarnim" aktivnostima, dokazujuću to na sasvim pogrešan način, kršeći normative nekoliko zakona – kažu iz Levice Srbije.

Navode da Zakon o političkim strankama već u članu 2. kaže da je "Politička stranka u smislu ovog zakona organizacija građana, slobodno i dobrovoljno udruženih, osnovana radi ostvarivanja političkih ciljeva demokratskim oblikovanjem političke volje građana i učešća na izborima”.

Iako Levica Srbije u potpunosti podržava ljudski i humani napor svakog pojedinca da pomogne drugome u nevolji, najoštrije osuđujemo "medijsku humanost" u ime sticanja jeftinih političkih poena, što dovodi do flagrantne političke zloupotrebe same humanitarne akcije i ljudi kojima je ona, naizgled, bila namenjena – kažu iz ove stranke.

Oni “sa žaljenjem konstatuju da se u tome posebno ističe jedan Savet jedne stranke” u Vranju.

Oni svoje, zakonski upitne, "humanitarne" aktivnosti potkrepljuju desetinama fotografija na zvaničnom Fejsbuk profilu, na kojima se mogu videti i paketi sa hranom za bebe, igračkama, garderobom, a vrlo često i lica najmlađih kojima je ova "humana" pomoć i namenjena - navode iz Inicijativnog odbora Levice Srbije u Vranju.

Iz stranke pozivaju sugrađane da ne nasedaju na ovakav vid kampanje, za koju su, kako kažu, mislili da je godinama iza nas, a predstavnike te stranke da se uzdrže od “medijske samozaljubljenosti u svoje humanitarne aktivnosti”.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: