Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:54, 24. 2. 2016.

| Politika

Levica u Vranju za osnivanje fondova i pomoć studentima

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
levica-srbije-vranje.jpg
Levica je prva stranka koja je u Vranju predstavila svoja programska načela; foto: I.M.

Osnivanje fondova za pomoć obolelima od teških bolesti, stipendiranje studenata i tretiranje stranačkog zapošljavanja kao krivičnog dela samo su neka od programskih načela koja je Levica Srbije predstavila u Vranju.

Najmlađa politička opcija u gradu koja učestvuje u lokalnoj vlasti, prva je stranka koja je pred predstojeće izbore Vranjancima predstavila svoja programska načela.

Levica Srbije, kako je rečeno na konferenciji, između ostalog predviđa osnivanje fondova za pomoć obolelima od raka i drugih teških bolesti, kao i fonda za stipendiranje najboljih studenata sa prosečnom ocenom 9 i više. 2 LS nudi, kako kažu, "sistemska rešenja za konkretne probleme"; foto: I.M.

Želimo da pružimo sistemska rešenja za konkretne probleme. Lečenje obolelih od tumora je skupo i nužno je postojanje ovakvog fonda. Samo u 2015. godini u Dnevnoj onkološkoj bolnici 3.500 pacijenata je primilo terapiju. Bitno je stipendirati i kadrove čija su zanimanja deficit u gradu – kaže član Inicijativnog odbora LS Vladica Ranđelović.

Dragoljub Stevanović je rekao da je osnovni cilj da se program i ideologija Levice Srbije približi svim građanima i da je upravo to specifičnost levice i njihove ideologije koja pomaže da se jasno odrede prema konkretnim pitanjima.

Levica Srbije je decidno protiv ulaska Srbije u NATO, protiv prodaje Telekoma, protiv GMO hrane u poljoprivredi i prodaje poljoprivrednog zemljišta strancima, kao i protiv smanjenja plata i penzija koje smatramo sramnim – rekao je Stevanović.


Stranačka zapošljavanja tretirati kao krivično delo

Zanimljivo je da je Stevanović, aktuelni zamenik gradonačelnika Vranja, napomenuo da će se ova stranka boriti protiv stranačkog zapošljavanja i to ne samo deklarativno, već i ličnim primerom.

Zapošljavanje stranačkih kadrova nakon isteka mandata na koje su postavljeni dovodi do preobimne administracije. Ja i Nemanja Nuhijević koji je član Gradskog veća, ukoliko ne budemo deo vlasti, povući ćemo se sa svojih funkcija i vratiti svojim zanimanjima – kaže Stevanović.

On je naglasio da će tražiti da se stranačko zapošljavanje tretira kao krivično delo.

Novinare su zanimale i predizborne kombinatorike i eventualne koalicije, a Vladica Ranđelović je rekao da su mogući razgovori sa svim partijama levice i centra, ali samo ukoliko eventualni partneri razmotre njihovih 15 osnovnih programskih načela i ukoliko nađu minimum konsenzusa, saradnja je moguća.

Iz ove stranke smatraju da je u Vranju "konačno“ moguće glasati za program i da građani taj program prepoznaju.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: