Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:32, 11. 4. 2013.

| Politika

Nišlija na čelu kluba prijateljstva sa Amerikom

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
radovanovic-i-kirbi.jpg
Prvi susret ambasadora i novog predsednika PGP

Narodni poslanik iz Niša Zoran Radovanović (SPS) imenovan je za predsednika Poslaničkog kluba prijateljstva sa SAD, a u sredu je održan i prvi sastanak sa ambasadorom ove zemlje.

Krajem prošlog meseca Radovanović, inače aktuelni direktor niškog Kliničkog centra, postavljen je za predsednika ovog skupštinskog tela.

Nakon sastanka sa ambasadorom Majklom Kirbijem, članovi kluba istakli su da bi razmena studenata i univerzitetskih profesora imala veliki značaj za unapređenje studiranja u Srbiji.

Bilo je reči i o mogućnostima unapređenja vojne saradnje, a predsednik Radovanović je naglasio da su SAD među najvećim donatorima sa preko milijardu evra koji su u srpsku privredu investirani preko programa USAID.

- U tom smislu će saradnja našeg parlamenta i američkog Kongresa, nadam se, biti sve veća i veća kroz mnoge kulturne, umetničke, studentske i medicinske oblike - rekao je Radovanović.

Ambasador Majkl Kirbi naglasio je da je za oporavak srpske privrede neophodno otvaranje novih radnih mesta i podizanje standarda građana.

- Zato poslanici treba da imaju i uspostavljaju direktnije i otvorenije komunikacije sa građanima - rekao je Kirbi.

Za razliku od prošlog saziva kada je ovaj poslanički klub prijateljstva sa Amerikom brojao 28 poslanika, sada ukupno 54 parlamentaraca učestvuje u njegovom radu. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aca

    18:40 // 17. 4. 2013.

    Da se kladimo da je ovaj Zoran Radovanović član neke masonsko-zidarske organizacije odnosno lože

  • suncica zeljic

    19:04 // 16. 4. 2013.

    Kako bi bilo da se cenjeni dr.Radovanovic sprijatelji sa mnom i pomogne mi da zaposlim dete, jer od njegovih cenjenih kolega, poznanika kolega, rodjaka kolega, prijatelja kolega, ja-tebi ti-meni kolega vredna deca, koja su sama bez navedenih, zavrsila kurentne fakultete u nadi da ce lakse naci posao,postaju razocarana i depresivna kad vide ko se i na koji nacin zaposljava pa cak da se za te "svemoguce" cuvaju radna mesta dok se ne smiluju da diplomiraju po pravilu sa najvecim prosekom. Pa ce kako su zavrsili tako i da nas lece.

  • Nikolic Dragoslav

    14:24 // 16. 4. 2013.

    Свака част др. Радовановићу, искрене честитке.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: